Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Wel hoog ... gemeten met refractometer
1.042 met refractometer is ong. 1.011 na correctie voor de aanwezige alcohol.Begin SG zou dan 1.091 kunnen zijn o.b.v 10,5% alc. vol.William
Met bijv. Brewking op je telefoon is dit heel eenvoudig. Het past een correctiefactor toe die compenseert voor de door vergisting aanwezige alcohol.William
Met het recept kan ik je niet helpen helaas. Echter ik vraag me af (als ik de goede voor me heb) hoe je hem gaat rijpen op een whiskey vat. Mocht het deze zijn zou ik zeggen brouw een stevige quadrupel of tripel en ga daar mee aan de gang
Brewmaster limited edition van 2018 is gebrouwen ter ere van de grootvader van brouwmeester Jef Versele, 6e generatie brouwer.De combinatie van moderne technologie en traditionele ambacht resultaart in een uitmuntend bier. Het wordt gerijpt op eikenhouten whiskyvaten en krijgt zo een zeer volle en alcoholische smaak. Er zijn ook toetsen van karamel waar te nemen.
Gulden DraakTopbier van hoge gisting met een unieke smaak10.5%Kleur: Donker met caramelkleurige schuimkraagAlcoholvolume: 10,5% – 23° PlatoAroma: alcohol, gebrande mout en koffieSmaak: zeer vol mondgevoel met toetsen van chocolade, karamel en alcoholAfdronk: bitterzoet en zeer langVerpakking: flesjes 33 cl, 75 cl, 1,5 l en vaten 20 l, 30 lHergisting zowel op fles als vat zorgt voor een jarenlange houdbaarheid met smaakevolutie.
Je zou eens kunnen proberen om de gist op te kweken of bij een van de Belgische forumleden een buisje met de gist te bemachtigen. Voor de mout lijkt me een stort met 8% cara120, 5% lichte cara, 15% bruine kandijsuiker en de rest pilsmout een goed begin. Verder een lage bitterheid, max 25IBU met Styrian Goldings en Saaz, of andere nobele hoppen, Hallertau, Tettnanger.
Net zelf even de eind sg gemeten: 11' /1.042Alcohol 10,5% Vermoedelijk begin sg 1.122??Kleur schatting: 16 EBC??
Pilsmout en suiker (10 - 20%) niet te veel hop en een Belgische gist... en daar heb je je kloon.