Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Met regelmaat zie ik advertenties van waterontharders om kalkaanslag in apparatuur en verwarmingsinstallaties te voorkomen. Ik heb het over zo'n magneet op je waterleiding.
Heeft iemand ervaring hiermee en wat doet het met je brouwwater?
Dus dan hoopt al het metaal zich op in je waterleiding ?
Een waterontharder magneet voorkomt dat in water opgeloste deeltjes zich combineren met carbonaat. Een waterontharder magneet zou dit doen door kalkdeeltjes van een negatieve lading te voorzien. De kalkdeeltjes blijven alleen negatief geladen zolang het water stroomt: zodra het water stilstaat in de leiding verliezen ze hun lading en kunnen ze weer kalk vormen met carbonaat, met alle gevolgen van dien.
Met onthard water via een ionenwisselaar kun je prima brouwen.....
Heb je dat wel eens geprobeerd?
Ja al 120 HL en de bieren zin erg lekker...
en de werking van de magneet?
Blijft toch knap dat iets verkocht mag worden speciaal voor een doel wat niet blijkt te werken.
Heb je dat wel eens geprobeerd? Ik wel en als je daar je brouwwater niet voor corrigeert is je bier niet te zuipen.
Dus ontkalkt water moet je corrigeren als je ermee wilt brouwen.
Nee geen broodje aap verhaal, bier krijgt een hele wrange bittere smaak.Ben nu 2x vergeten dat ding op de bypass te zetten en 2x zelfde mislukte resultaat.Als je je water van je waterontharder wil gebruiken moet je corrigeren alleen weet je je waterkwaliteit niet dus als je je water niet laat analyseren anders weet je niet wat je doet
Maar een beetje ontharder kun je toch ook instellen zodat er toch nog iets van kalk in blijft zitten.Verder haal je ook niet alle mineralen uit je water dus valt wel mee lijkt me.
Nee geen broodje aap verhaal,
Nee, broodje aap... je kunt prima met zacht water brouwen... er zit ook kalk in je mouten. je bieren worden er mooi zacht door Voor sommige biertypen kun je er voor kiezen om calcium toe te voegen... maar dat is vaak kleuren in de kantlijn
Calcium toevoegen is niet kleuren in de kantlijn. Wat extra calcium kan het verschil zijn tussen licht troebel bier en helder bier. Daarnaast heb je smaakeffecten door chloride of sulfaat ionen.
Dat kan wel zo zijn maar dan moet je eerst toch weten wat de samenstelling is van je water. Je kunt bij het waterleiding bedrijf gegevens vinden over het water uit de kraan maar ook dit is nooit helemaal gelijk. Wanneer je dus een ontharder gebruikt zou je je water eerst moeten laten analyseren. Maar wat als de werking van de ontharder afneemt omdat het zout bijna is uitgewerkt. Hoe los je dit dan op?