Beste manier om kruiden toe te voegen

Gestart door knifeman, 17-09-2019 16:50 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

knifeman

Ik ga een aantal recepten proberen van pompoenbier en winterbieren, allen nogal getypeerd door de vele kruiden. Typisch toegevoegd laatste 5 min kook of flameout. Maar wat is de beste manier ? Ook in een hopzakje zodat ze niet in het gistingsvat meekomen (geveizelde koreander... peperkorrel... ) of is het net de bedoeling dat ze het ook tot het gistvat halen?

knifeman

Manier dus... kan titel niet aanpassen


tdp

<edit>Heb het aangepast voor je, net als je 'Taptalk' handtekening ;) </edit>

Zou zelf trouwens de kruiden laatste 5 tot 15 minuten meekoken, afhankelijk van de kruiden. Ik gooi ze los in de ketel, en filter ze er wel met het hopfilteren uit.

Jacques

Citaat van: knifeman op 17-09-2019 &nbsp;16:50 uIk ga een aantal recepten proberen van pompoenbier en winterbieren, allen nogal getypeerd door de vele kruiden. Typisch toegevoegd laatste 5 min kook of flameout. Maar wat is de beste manier ? Ook in een hopzakje zodat ze niet in het gistingsvat meekomen (geveizelde koreander... peperkorrel... ) of is het net de bedoeling dat ze het ook tot het gistvat halen?

Gebruikelijk is dat kruiden niet het gistvat ingaan. Maar dat is geen wet van Meden en Perzen. Je zou ook kunnen "koudkruiden" maar dat levert snel een infectierisico op.
Een ander alternatief is kruiden zoals koriander op alcohol zetten en dat toevoegen aan het bier na de vergisting.

Er zijn dus meerdere wegen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.