Hobbybrouwen > Brouwproces

Brouw- en vergistingsverslag RAW IPA met kveik gist

<< < (2/3) > >>

Rinus:
Tot op heden, 2 weken na de gist enting nog altijd heftige gasvorming als ik de vaten wenk.
Het lijkt wel niet op te houden, de zwavelgeur is overigens vrijwel weg....
Geduld denk ik, maar dit was niet echt wat ik verwacht had van de Kveik, ik had gehoopt vandaag al te kunnen proeven..   :biersmile:      :weetniet:

wernerthefox:
Gasvorming suggereert dat je vergisting nog bezig is toch? Is je SG wel constant?
Mooi dat de zwavel weg is, zou me er niet teveel zorgen over maken. Heeft iemand idee-en wat de oorzaak kan zijn van zwavel?

Edit: overigens ben ik zeer enthousiast over Voss van Lallemand. Denk dat dit een zeer interessante gist is met een uniek neutraal smaak en geurprofiel. Ook bij hogere temperatuur.

rfrins:
Ben wel benieuwd naar de smaak maanden later. Hoe was de Kveik nog geworden?
Ik heb voor volgende week een Kveik brouwsel op het programma.

Rinus:

--- Citaat van: rfrins op 20-11-2020  13:45 u ---Ben wel benieuwd naar de smaak maanden later. Hoe was de Kveik nog geworden?
Ik heb voor volgende week een Kveik brouwsel op het programma.

--- Einde van citaat ---
Die van mij heb ik weg moeten spoelen, was echt heel erg smerig.

Jacques:

--- Citaat van: Rinus op 12-06-2021  10:25 u ---Die van mij heb ik weg moeten spoelen, was echt heel erg smerig.

--- Einde van citaat ---

Kun je uitleggen wat je niet prettig aan de smaak vond. Smerig kan namelijk van alles zijn.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie