Ja ik kon aan Heineken gist komen maar daar ik niet een constante lage temepratuur kon houden in de zomer ging mijn vorkeur uit naar een boven gsitend bier. In mijn beleving wil ik geen bier klonen maar een naar eigen idee lekker bier brouwen. Ik heb tot nu toe blond dubbel en bock gebrouwen, en er staat nu weer een vat met speciaal ( met als toevoeging sinaasappel te gisten). door eerst een eenvoudig recept te nemen probeer ik gestaag naar een eigen brouwsel te werken zonder dat een brouwsel echt mislukt.
De hoeveelheid van brouwen komt door de keuze van mijn ketels ( dit waren de goedkoopste die ik kon vinden en heb de ruimte om ze te stallen) anders was ik wel met 30 liter per keer begonnen.
Ik ben al 1 keer bij het wort wat wezen kijken op de bockbieren avond maar naast praten over bier wil ik vooral gaan brouwen en proeven

Je kan veel over bier lullen maar uiteindelijk moet je de glazen vullen........
Met vriendelijke groeten Arjan