Blond met een twist

Gestart door langewout, 24-12-2019 19:02 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

langewout

Ben bezig met een recept voor een blond bier.
Hieronder het recept, hoor graag jullie mening.

Blond
Belgian-Style Blonde Ale
6.6% / 14.5 °P
All Grain

lange wout
70.9% efficiency
Batch Volume: 30 L
Boil Time: 75 min

Mash Water: 30.7 L
Sparge Water: 12.39 L
Total Water: 43.09 L
Boil Volume: 36.56 L
Pre-Boil Gravity: 1.044

Vitals
Original Gravity: 1.059
Final Gravity: 1.009
IBU (Tinseth): 34
Color: 12.6 EBC

Mash
Maischen — 65 °C — 60 min
Uitmaischen — 78 °C — 10 min

Malts (6.8 kg)
5 kg (64.1%) — Dingemans Pale Ale — Grain — 6.5 EBC
1.8 kg (23.1%) — Dingemans Munich Malt — Grain — 16 EBC

Other (1 kg)
1 kg (12.8%) — Candi Sugar, Clear — Sugar — 1 EBC

Hops (65 g)
25 g (13 IBU) — Tradition 6% — Boil — 60 min
20 g (17 IBU) — Magnum 12% — Boil — 35 min
20 g (5 IBU) — Tettnang 4.5% — Boil — 20 min

Miscs
0.8 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mash

Yeast
2 pkg — Mangrove Jack's M47 Belgian Abbey

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.