Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Blond met een twist  (gelezen 337 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline langewout

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 14
  • Land: nl
  • Lange Wout
    • Lange Wout HomeBrewery
Blond met een twist
« Gepost op: 24-12-2019 19:02 u »
Ben bezig met een recept voor een blond bier.
Hieronder het recept, hoor graag jullie mening.

Blond
Belgian-Style Blonde Ale
6.6% / 14.5 P
All Grain

lange wout
70.9% efficiency
Batch Volume: 30 L
Boil Time: 75 min

Mash Water: 30.7 L
Sparge Water: 12.39 L
Total Water: 43.09 L
Boil Volume: 36.56 L
Pre-Boil Gravity: 1.044

Vitals
Original Gravity: 1.059
Final Gravity: 1.009
IBU (Tinseth): 34
Color: 12.6 EBC

Mash
Maischen 65 C 60 min
Uitmaischen 78 C 10 min

Malts (6.8 kg)
5 kg (64.1%) Dingemans Pale Ale Grain 6.5 EBC
1.8 kg (23.1%) Dingemans Munich Malt Grain 16 EBC

Other (1 kg)
1 kg (12.8%) Candi Sugar, Clear Sugar 1 EBC

Hops (65 g)
25 g (13 IBU) Tradition 6% Boil 60 min
20 g (17 IBU) Magnum 12% Boil 35 min
20 g (5 IBU) Tettnang 4.5% Boil 20 min

Miscs
0.8 g Epsom Salt (MgSO4) Mash

Yeast
2 pkg Mangrove Jack's M47 Belgian Abbey

Tags: