Overige > Bierproeven/Uitwisseling proefervaringen

Zelf gebrouwen ipa

(1/2) > >>

Pauls Pils:
Hoi, ik heb zelf een ipa gebrouwen met het starterspakket van Braumarkt.  Nu is het bier echter heel erg bitter geworden. Waar heb ik waarschijnlijk iets niet goed gedaan?

Brouwert:
Hoi Paul,

Kun je wat meer details delen?
Wat waren je volumes? Heb je het recept gevolgd (zo ja, wat ws het recept)? Heb je metingenverricht?

DeAik:
Ik had hetzelfde (mijn eerste keer 'brouwen') met de American IPA van Braumarkt. Ik had de dryhops er zo bijgegooid (zoals stond in de beschrijving) en nergens verder gefilterd. Dat verklaarde bij mij denk ik de heftige bitterheid. Al gaat de bitterheid wel snel omlaag, na twee a drie weken was het een prima IPA.

joenedu:
Een IPA mag natuurlijk erg bitter zijn... en hoppig. Dryhoppen (of koudhoppen) zorgt niet voor veel bitterheid, des te meer voor aroma.

Ik ben wel benieuwd naar de werkwijze en hoe je brouwdag er uit zag, misschien dat je teveel hop te lang hebt gekookt? Zonder iets meer info wordt het lastig gissen vrees ik.

Guppie:

--- Citaat van: DeAik op 29-08-2019  13:59 u ---Ik had hetzelfde (mijn eerste keer 'brouwen') met de American IPA van Braumarkt. Ik had de dryhops er zo bijgegooid (zoals stond in de beschrijving) en nergens verder gefilterd. Dat verklaarde bij mij denk ik de heftige bitterheid. Al gaat de bitterheid wel snel omlaag, na twee a drie weken was het een prima IPA.

--- Einde van citaat ---

Had je de dryhops al in de kook gegooid? Of later bij de vergisting, want als je het eerste hebt gedaan dan snap ik dat het iets wat te bitter is geworden ;-)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie