Evaluatie Brew Brain Float

Gestart door Jacques, 25-08-2019 15:55 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

In dit topic kunnen ervaringen met de Brew Brain Float worden gedeeld. Daarvoor hoef je niet de prijswinnaar van de loterij. Wel moet je Brew Brain Float hebben gebruikt. Dus graag geen meningen als er geen ervaring hebt met deze of vergelijkbare hydrometer. Voor meningen die niet gebaseerd zijn op ervaringen kun je een ander topic starten.

Niels B.

Wat me opvalt bij de specificaties is dat de nauwkeurigheid aangegeven wordt als 0.006. De aflezing wordt aangegeven met een komma.
Iemand een idee wat de nauwkeurigheid precies is?
Wordt gedistilleerd water aangegeven met 0,994 tot 1,006, of 0,9994 tot 1,0006  :weetniet:

emiel1

Citaat van: Niels B. op 26-08-2019  09:10 uWat me opvalt bij de specificaties is dat de nauwkeurigheid aangegeven wordt als 0.006. De aflezing wordt aangegeven met een komma.
Iemand een idee wat de nauwkeurigheid precies is?
Wordt gedistilleerd water aangegeven met 0,994 tot 1,006, of 0,9994 tot 1,0006  :weetniet:

Dan zou het 0,994 tot 1,006, of 0,999994 tot 1,000006 zijn toch?
Maar gezien de info op hun website vrees ik het eerste:

Specific gravity sensor
range: 0.980 SG to 1.200 SG
accuracy: ± 0.006 SG

Jacques

Citaat van: Niels B. op 26-08-2019  09:10 uWat me opvalt bij de specificaties is dat de nauwkeurigheid aangegeven wordt als 0.006. De aflezing wordt aangegeven met een komma.
Iemand een idee wat de nauwkeurigheid precies is?
Wordt gedistilleerd water aangegeven met 0,994 tot 1,006, of 0,9994 tot 1,0006  :weetniet:

Graag in dit topic alleen ervaringen met de BrewBrain Loat delen...

joenedu

Eindelijk maar toch, mijn ervaring met de BrewBrain Float. Supergaaf om het bericht te ontvangen dat ik de verloting had gewonnen!! De float was ook snel binnen... tof!
Toen ik de BrewBrain Float binnen kreeg, duurde het helaas even voordat ik ging brouwen. Ik had een dubbel in het gistvat zitten, die uitgegist was en wachtte op het bottelen. Ik heb hem eerst koud gezet, bij wijze van test wilde ik de Float in het gistvat leggen om te kijken of het signaal überhaupt door kwam. Naast het feit dat ik natuurlijk graag wilde weten hoe zoiets nu werkt! Bij het registreren van de float (je moet een account aanmaken zodat de float zijn gegevens door kan geven, zodat het op de server van BrewBrain terechtkomt) liep ik al tegen problemen aan, het lukte domweg niet. Ik kreeg een foutmelding op de site en heb contact opgenomen met BrewBrain support. Een antwoord kwam vrij snel, we hebben na een aantal mailtjes zelfs telefonisch contact gehad. Ze hadden een fout gevonden op de server. Dit was na een aantal dagen hersteld en toen kon ik de float registreren. Dat gaat overigens vrij makkelijk, je kan inloggen op het wifi-signaal van de float en daar kan je de float verbinden met je eigen wifi netwerk. De float zelf is robuust, het is een behoorlijk zware unit. Het ziet er allemaal stevig uit. Er zit een schakelaar in die op 3 standen kan, meten, uit en setup. De handleiding die op internet beschikbaar is gesteld is duidelijk.

De float heb ik in het gistvat gelegd bij de dubbel, na hem grondig gedesinfecteerd te hebben natuurlijk. Mijn (plastic) gistvat zit in een koelkast (met stc-1000) in de garage, dus qua signaal was het even afwachten. Maar uiteindelijk kwam het signaal goed door. Gelukkig! Ik had al een wifi-extender klaarliggen om het signaal te versterken, maar dat is niet noodzakelijk gebleken.
De waardes van de dubbel klopten tot op het punt. Ook de temperatuur kwam aardig overeen.  Maar dat was natuurlijk niet de echte test.

Op 5 oktober heb ik een blond bier gebrouwen (met hop uit eigen tuin). Nadat ik het wort in het gistvat had laten lopen, heb ik de float in het gistvat toegevoegd. Het koelen lukte niet zoals ik had gehoopt, dus heb ik het vat iets te warm weggezet zodat hij in de koelkast verder af kon koelen. Het signaal kwam meteen door, gelukkig maar, want ik had de verkeerde koelkast op de stc-1000 aangesloten dus zakte de temperatuur te snel! Bij het niet gebruiken van de float was ik hier waarschijnlijk pas de volgende dag achtergekomen :) Er zat wel een verschil in de waardes, de float gaf een SG van 1.064 aan en ik had 1.070 gemeten met de hydrometer op 24 graden. Dat was wel jammer. Voor een grafiek, klik hier.

Er zitten ook een aantal gaten in de metingen, normaliter komt er elke 15 minuten een meting door maar die ontbreken van zaterdagavond tot zondagmiddag. Dit is onverklaarbaar, aangezien het internet gewoon werkte gedurende die periode. Op zondag om 16.08u kwam de eerste meting weer door en de vergisting bleek al begonnen. Je kan op de site van BrewBrain de vergisting heel mooi volgen, maar dat is meteen een kwetsbaar punt: als de wifi verbinding onverhoopt wegvalt of de server er uit ligt, kan je niets meer volgen. Omdat ik nog een keer contact heb gehad met de producenten (een private brew wilde ik op een public brew zetten maar dat lukte niet) kwamen ook zij achter de gaten in de metingen en hebben me gevraagd of ik een verklaring heb (wifi ligt er uit?). Dat brengt mij op het volgende puntje, als je een brouwsel meet wordt het kiezen tussen een private of een public brew. Bij een public brew kan iedereen kan hem zien (zoals jullie ook mijn brouwsel kunnen zien via de link). Je kan dus met andere floats meekijken hoe de vergisting verloopt, ook als je geen account hebt. Maar omdat het mijn eerste keer met de float is en ik de grafiekjes graag wil delen met vrienden, moet je hem wel op public zetten. Ik kan me voorstellen dat mensen dat niet prettig vinden, hoewel ik er niet zo heel veel moeite mee heb.
De temperatuur scheelt ongeveer 1 graad met mijn stc-1000, maar die heeft een middels een schuursponsje geïsoleerde meting op het gistvat terwijl de float ín het gistvat ligt, dus dat kan natuurlijk kloppen.

Vandaag heb ik een sample genomen uit het gistvat en die gemeten met de refractometer, na omrekening (8 Brix) komt die op 1.008, terwijl de Float 1.007 aangeeft. Wat dat betreft komt het dus overeen! Nu heb ik het monster via het kraantje gelopen dus is er waarschijnlijk weer reuring in het gistvat, de float geeft nu een waarde van 1.005 aan. Maar even wachten hoe het er morgenochtend uit ziet.

Al met al ben ik erg blij met de Float. Het is een gadget die aangeeft hoe ver je zit in de vergisting, maar de gemeten punten kunnen wel iets afwijken. Het is dus niet helemaal mogelijk om je refractometer en hydrometer de deur uit te doen. Maar je kan wel perfect zien wanneer de hoofdvergisting voorbij is, de grafiek vlakt mooi af. Zo hoef je voor die tijd dus geen monsters te nemen van je brouwsel, met alle gevolgen van dien. Het overzicht is duidelijk, de grafieken zijn mooi opgemaakt en je kan met een mouse-over de gemeten waardes bekijken. Ik kan dus wel plaatjes aan deze post toevoegen, maar de grafieken op http://my.brewbrain.nl spreken wat dat betreft voor zich. Voor wat betreft de gaten in de metingen zal ik de volgende keer toch een wifi extender ophangen om het signaal te versterken, kijken of dat de gaten in de metingen oplost. Tevens is de support erg goed, ze reageren snel en denken graag met je mee. Dat is bij sommige producenten ook wel anders.
Ik zal de float de volgende brouw ook gebruiken zal mijn bevindingen dan ook melden, mochten ze erg afwijken van wat hierboven staat.
Jacques en Brouwstore, super bedankt!

Jacques

Sinds kort heb ook ik een Brewbrain Float. De meter bevalt goed ondanks een valse start.

Elk kwartier wordt de SG-waarde en temperatuur doorgegeven. De eerste dagen kwamen die onregelmatig door om vervolgens geheel te stoppen. Ik kwam snel tot de conclusie dat het wifi-signaal te zwak was. Mijn router staat in een hoek van de woonkamer terwijl mijn rvs cct in een koelkast twee etages hoger staat. De etages worden gescheiden door dikke betonnen vloeren met wapening. Door de aanschaf van een wifiboosterset via de stroomdraden in huis was dit probleem snel opgelost. Echter kort daarna ging de server waar de data van Float wordt opgeslagen plat. Tsja, als de gegevens niet verwerkt worden heb je aan de meter niet zo veel. Gelukkig was de storing van de server na een dag verholpen en sindsdien werkt het allemaal perfect. Het SG wordt heel erg precies bepaald tot twee cijfers achter de komma (bijvoorbeeld 1025,08). Ook de temperatuur wordt heel precies gemonitord en komt nagenoeg overeen met die van de Inkbird app.
 
Mooi om te zien is dat het SG na de hoofdgisting weer een beetje stijgt door het vrijkomen van stoffen door autolyse. Ik heb dit al eerder gezien toen ik een vergisting zeer regelmatig volgde met een refractometer. De float bevestigt wat ik toen gezien heb.

Een nadeel van de Float is dat deze voorzien is van een schroefdeksel en dat onder de rand gist zich kan afzetten. Dit vereist een zorgvuldige verwijdering om latere infecties te voorkomen. Dat is wel een punt van aandacht. Uiteraard dien je te voorkomen dat er vloeistoffen in de Float kunnen  stromen tijdens het reinigen en desinfecteren. Gelukkig kan het plastic tegen alcohol zodat een doekje gedrenkt in alcohol uitkomst kan bieden.

Jacques

Gisteren gebrouwen en de float drijft weer in mijn CCT.



De BrainBrew Float drijvend in het wort.


De grafiek van de Brainbrew Float laat zien dat de vergisting bezig is. De langzame stijging van het SG aan het begin komt volgens mij doordat de meting beïnvloed werd door het schuim.
Sinds enige tijd sluit ik mijn CCT niet meer af aan het begin van de hoofdgisting. In plaats daarvan doe ik een siliconen slang in de opening voor het waterslot die naar beneden afhangt. Hierdoor kan er wel zuurstof via diffusie in het gistvat komen maar kan  het bier niet infecteren door micro-organismen. Via de float kan ik de vergisting volgen. Na een 2 tot 3 dagen gaat er alsnog een waterslot op het gistvat. Ik ben benieuwd of dit terug te zien zal zijn op de grafiek. 

Ook is de temperatuurregeling goed te zien. Dat gebeurt met een Inkbird ITC  308 wifi. De verwarming bestaat uit een 25 W verwarmingskabel. De float registreert hele kleine temperatuurverschillen. De app van Inbird laat een strakke lijn zien.






EBC

De temperatuur van jouw gistend wort schommelt meerdere keren per dag met 1 °C?


Jacques

Citaat van: EBC op 26-10-2019  12:25 uDe temperatuur van jouw gistend wort schommelt meerdere keren per dag met 1 °C?

Dankzij de nauwkeurigheid van de float zie je dit. Het zal bij andere temperatuur gecontroleerde vergistingen niet anders zijn, alleen is dan niet inzichtelijk. Vandaar ook dat ik ter vergelijking het beeld van de Inkbird app ook heb geplaatst. Overigens zou je gelet op de instellingen van de Inkbird dit niet verwachten. De temperatuurmarge is ingesteld op 0,3 ºC. Een kleinere marge kan ik niet instellen.  En het niet zo dat de verwarmingslint een echte overshoot heeft. 25 Watt is een vrij laag vermogen, dat kun je ook zien aan het langzame verloop. Er zit steeds zo'n 15 minuten tussen de metingen (puntje), soms is dan zo'n 30 minuten.

Hoe het verloop precies bij jou is kun je zien als je een dergelijk apparaat zelf aanschaft.

hobbybob

Hier precies hetzelfde verschil tussen de Ispindel en de Inkbird 308 wifi.

Bij mij zit de Inkbird op het vat achter een spons en de Ispindel natuurlijk in het wort

EBC

Citaat van: Jacques op 26-10-2019  13:19 uDankzij de nauwkeurigheid van de float zie je dit. Het zal bij andere temperatuur gecontroleerde vergistingen niet anders zijn, alleen is dan niet inzichtelijk. Vandaar ook dat ik ter vergelijking het beeld van de Inkbird app ook heb geplaatst. Overigens zou je gelet op de instellingen van de Inkbird dit niet verwachten. De temperatuurmarge is ingesteld op 0,3 ºC. Een kleinere marge kan ik niet instellen.  En het niet zo dat de verwarmingslint een echte overshoot heeft. 25 Watt is een vrij laag vermogen, dat kun je ook zien aan het langzame verloop. Er zit steeds zo'n 15 minuten tussen de metingen (puntje), soms is dan zo'n 30 minuten.

Hoe het verloop precies bij jou is kun je zien als je een dergelijk apparaat zelf aanschaft.

De Inkbird is een on-off regeling, daarom krijg je deze afwijkingen, daar is weinig aan te doen.
Ik zou, in geval van een on-off regeling, altijd de temperatuur van de lucht in de kast meten, nooit het wort zelf. Meet je het wort, dan forceer je deze afwijkingen. Meet je de lucht, dan krijg je een trager systeem, maar met minder schommelingen.

Ik gebruik een PID regeling, dan heb je die afwijkingen niet. PID kijkt vooruit en regelt proactief. Maar op een koelkast werkt dat niet, omdat die te vaak en te kort zou worden ingeschakeld. Ik koel/verwarm mijn vergisting dan ook met water.

Ik gebruik al enige jaren een TILT voor elke vergisting die ik doe, en ik heb al diverse grafieken hiervan op het forum gepost. TILT was indertijd de eerste die met zo'n meter op de markt kwam. Ik heb die temperatuurafwijking niet. Ik denk dat je bieren nog beter worden wanneer je die golf eruit haalt. En wellicht ga je dan ook merken dat helder wort bijdraagt. Ik kan me voorstellen dat dat effect wordt ondergesneeuwd door de temperatuurswisselingen  ;)

Over het minder goed vergisten van helder wort, hier nog eens een TILT grafiekje van kort geleden. Zeg maar dat een hoofdvergisting nog sneller moet, en ook dat de navergisting te lang duurt. Het is een vergisting van kraakhelder wort, zonder enige beluchting (80 gram gedroogde gist op 140 liter wort). Overigens, de exacte getallen van de densiteitsmeting van dit soort meetinstrumenten wijken wel eens af. Het gaat vooral om de tendens.

Oja, op de 27e heb ik de temperatuurregeling uitgezet. :brouwen:
Weet ook dat zo'n meetinstrument bovenin het wort ligt. Wanneer de hoofdvergisting voorbij is, zal de temperatuur bovenin sneller wisselen onder invloed van de omgeving, dan in de rest van de gistingstank. Dat kan een misleidende meting geven. Tijdens de hoofdvergisting is er zoveel stroming dat de temperatuur overal gelijk is.


Jacques

Tjsa, niet iedereen heeft een PID-regeling in combinatie van een verwarming en koeling met water.
De Float laat zien wat er gebeurt in het bier. Wat dat betreft is het een prima apparaat.

En voor de vergelijking zou je eens een iets minder heldere wort kunnen brouwen.  :)

EBC

Citaat van: Jacques op 26-10-2019  17:27 uTjsa, niet iedereen heeft een PID-regeling in combinatie van een verwarming en koeling met water.
De Float laat zien wat er gebeurt in het bier. Wat dat betreft is het een prima apparaat.

En voor de vergelijking zou je eens een iets minder heldere wort kunnen brouwen.  :)

Ik brouwde vroeger met minder helder wort. Sinds het helder is (circuleren over een Blichmann filterbodem), doe ik dat niet meer. En ik ga zeker niet terug.

Die float is super. Het toont je aan dat je een serieus probleem hebt. Temperatuurschommelingen zijn ongewenst. De gist wordt links en rechts geslingerd, met alle negatieve gevolgen van dien. Daar zijn diverse studies over geschreven.

Een slangetje in plaats van een waterslot is geneuzel in de marge vergeleken bij die schommelingen. Ook toebel wort valt wellicht in het niets daarbij. pH is noemenswaardig onbelangrijk indien de gist geen constante temperatuur krijgt. Die temperatuurschommelingen werken autolyse in de hand, en ga zo maar door.

Ik heb door mijn TILTS en de vele brouwsels die ik ermee gemaakt heb, een veel beter inzicht gekregen in het vergistingsverloop van goede en net iets minder goede bieren. Er zijn veel variabelen, de gistsoort is al heel belangrijk, maar constante temperatuur is bijna de tweede.

Jacques ... je hebt een missie!  Dat wordt knutselen in de kerstvakantie  ;D

Jacques

Citaat van: EBC op 26-10-2019  21:13 uIk brouwde vroeger met minder helder wort. Sinds het helder is (circuleren over een Blichmann filterbodem), doe ik dat niet meer. En ik ga zeker niet terug.

Die float is super. Het toont je aan dat je een serieus probleem hebt. Temperatuurschommelingen zijn ongewenst. De gist wordt links en rechts geslingerd, met alle negatieve gevolgen van dien. Daar zijn diverse studies over geschreven.

Een slangetje in plaats van een waterslot is geneuzel in de marge vergeleken bij die schommelingen. Ook toebel wort valt wellicht in het niets daarbij. pH is noemenswaardig onbelangrijk indien de gist geen constante temperatuur krijgt. Die temperatuurschommelingen werken autolyse in de hand, en ga zo maar door.

Ik heb door mijn TILTS en de vele brouwsels die ik ermee gemaakt heb, een veel beter inzicht gekregen in het vergistingsverloop van goede en net iets minder goede bieren. Er zijn veel variabelen, de gistsoort is al heel belangrijk, maar constante temperatuur is bijna de tweede.

Jacques ... je hebt een missie!  Dat wordt knutselen in de kerstvakantie  ;D

Allereerst merk ik op dat dit topic gaat over de Brainbrew Float en niet over temperatuurregeling. Maar op zich is dat wel een punt van aandacht...

Ten tweede ben ik benieuwd of jouw wort zo strak in temperatuur blijft als een float gebruikt wordt. De grafiek die je gepost hebt lijkt een trendlijn weer te geven. (Wat zijn de dunne lijntjes naast de dikkere lijnen?)


SVB

Dat is ook een trendlijn lijkt mij, maar tot de 27e (datum waarop temperatuurregeling uit gaat) zie je geen lagere of hogere metingen. (Of ik in elk geval niet) en dat is zijn punt.

Brouwerij De Stichting

De grafieken van Jacques en EBC zijn totaal niet vergelijkbaar. De laatste geeft één meetpunt per dag, die van Jacques een aantal meetpunten per uur. Als Jacques z'n metingen per dag middelt krijg je waarschijnlijk ook een strakke rechte lijn. 

SVB

Hoe kom je tot die conclusie? Het gemiddelde wordt per dag weergegeven (1 meetpunt), maar volgens mij zie je verder gewoon meerdere pieken (op andere dagen wel te verstaan) en dat impliceert toch echt meerdere meetpunten, immers, hoe wil je anders pieken en dalen krijgen bij maar 1 meting per dag?

Blauwe lijn is de trend, gemiddelde. Daar onder loopt een zwarte lijn die op andere dagen pieken en dalen laat zien.

Brouwerij De Stichting

Laat ik die zwarte lijn nou helemaal niet gezien hebben. Oeps.  :)

hansHalberstadt

Citaat van: Jacques op 21-10-2019  22:45 uIk kwam snel tot de conclusie dat het wifi-signaal te zwak was. Mijn router staat in een hoek van de woonkamer terwijl mijn rvs cct in een koelkast twee etages hoger staat. De etages worden gescheiden door dikke betonnen vloeren met wapening. Door de aanschaf van een wifiboosterset via de stroomdraden in huis was dit probleem snel opgelost.
Wat dacht je van het effect van een afgesloten RVS tank? dat is een zgn 'kooi van Faraday' die daarom heel veel van je wifi signaal zal tegenhouden. Valt me mee dat er uberhaupt nog wat doorheen komt. waarschijnlijk komt dat omdat je deksel via een rubberring op de tank zit en op die plek daardoor de opening groter is dan een tiende van de golflengte van die straling (golflengte enkele cm) ? als je die deksel aan meerdere kanten goed geleidend met de tank zou verbinden dat heb je geen ontvangst meet volgens mij.

zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Kooi_van_Faraday:
In de praktijk wordt de term 'kooi van Faraday' tegenwoordig hoofdzakelijk gebruikt voor ruimtes die elektromagnetische straling buitensluiten: elektromagnetisch dode ruimtes. Als vuistregel geldt dat een kooi van Faraday ook ondoordringbaar is voor elektromagnetische straling, als de maaswijdte kleiner is dan een tiende van de golflengte van die straling;

SVB

+ een koelkast en twee verdiepingen (beton? Wapening? Stroomkabel?)

hansHalberstadt

Citaat van: SVB op 27-10-2019  09:46 u+ een koelkast en twee verdiepingen (beton? Wapening? Stroomkabel?)
Beton is in principe elektrisch isolerend dus laat straling door, maar geeft wel verzwakking als het vochtig is dus beetje geleidend net zoals water. Betonwapening heeft mazen die groter zijn dan de golflengte van wifi dus zal meevallen. Koelkast heeft een rubber afluiting en dat helpt om niet geheel als kooi van Faraday te werken, maar je raakt in de koelkast wel signaal kwijt natuurlijk, dus minder bereik dan in het open veld.   

EBC

Citaat van: Jacques op 26-10-2019  22:24 uAllereerst merk ik op dat dit topic gaat over de Brainbrew Float en niet over temperatuurregeling. Maar op zich is dat wel een punt van aandacht...

Ten tweede ben ik benieuwd of jouw wort zo strak in temperatuur blijft als een float gebruikt wordt. De grafiek die je gepost hebt lijkt een trendlijn weer te geven. (Wat zijn de dunne lijntjes naast de dikkere lijnen?)

Ik gebruik een TILT. De Brainbrew Float is daar een kopie van.
En inderdaad, de blauwe lijn is een trendlijn met 1 punt van alle gemiddelde metingen per dag. De zwarte lijnen op de achtergrond geven de werkelijke meetwaarden aan. Ik beloof je dat die niet schommelen.

Ik heb een systeem rondom de TILT geprogrammeerd, dat de meetwaarden via een raspberry pi opvangt en naar een database in de cloud stuurt. Vandaar maak ik grafieken in mijn frontend applicatie. Daarin kan ik ook allerlei instellingen op de TILT aanpassen. Ik neem doorgaans 1 meting per halfuur. Geen 0,1 °C afwijking, continu dezelfde meetwaarde.


Jacques

Citaat van: hansHalberstadt op 27-10-2019  09:33 uWat dacht je van het effect van een afgesloten RVS tank? dat is een zgn 'kooi van Faraday' die daarom heel veel van je wifi signaal zal tegenhouden. Valt me mee dat er uberhaupt nog wat doorheen komt. waarschijnlijk komt dat omdat je deksel via een rubberring op de tank zit en op die plek daardoor de opening groter is dan een tiende van de golflengte van die straling (golflengte enkele cm) ? als je die deksel aan meerdere kanten goed geleidend met de tank zou verbinden dat heb je geen ontvangst meet volgens mij.

zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Kooi_van_Faraday:
In de praktijk wordt de term 'kooi van Faraday' tegenwoordig hoofdzakelijk gebruikt voor ruimtes die elektromagnetische straling buitensluiten: elektromagnetisch dode ruimtes. Als vuistregel geldt dat een kooi van Faraday ook ondoordringbaar is voor elektromagnetische straling, als de maaswijdte kleiner is dan een tiende van de golflengte van die straling;

Van het effect van de kooi van Faraday was ik mij bewust. Door een wifi booster te gebruiken is dat probleem opgelost.

Jacques

Citaat van: EBC op 27-10-2019  14:24 uIk gebruik een TILT. De Brainbrew Float is daar een kopie van.
En inderdaad, de blauwe lijn is een trendlijn met 1 punt van alle gemiddelde metingen per dag. De zwarte lijnen op de achtergrond geven de werkelijke meetwaarden aan. Ik beloof je dat die niet schommelen.

Ik heb een systeem rondom de TILT geprogrammeerd, dat de meetwaarden via een raspberry pi opvangt en naar een database in de cloud stuurt. Vandaar maak ik grafieken in mijn frontend applicatie. Daarin kan ik ook allerlei instellingen op de TILT aanpassen. Ik neem doorgaans 1 meting per halfuur. Geen 0,1 °C afwijking, continu dezelfde meetwaarde.

Knap dat je dit voor elkaar hebt. Je moet volgens mij het allerlekkerste bier van de wereld brouwen...  :)

Maar wat veroorzaakt die afwijkingen na 27 september?

Jacques

Het terugzetten van de klok in verband met het ingaan van de wintertijd.



Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.