Hoi mede brouwers,
Hierbij het recept wat wij als vereniging (Triple-W uit Nijmegen) hebben samengesteld en wat als basis heeft gediend voor plaats 1, 2 en 3. Tevens nog andere plaatsen in de top 10.
Het recept is door een gildelid samengesteld en op basis van het eerste proef brouwsel heeft een laatste fine tuning plaats gevonden.
Daarna zijn door de vereniging brouwpakketten beschikbaar gesteld aan de leden. Ieder lid heeft zijn eigen brouwwijze erop los gelaten, dus details daarover kunnen wij helaas niet melden.
Wat opvallend is: nummer 1 en 3 hebben originele gist opgekweekt van La Trappe, de nummer 2 heeft Fermentis S-33 gebruikt conform opgestelde recept.
BrouwHulp Recept uitdraaiBasisOmschrijving | Waarde | Kenmerk | Triple-W |
Naam recept | La Trappe Isid'or Kloon |
Brouwdatum | Onbekend |
Volume | 20,0 l |
Begin SG | 1,074 SG |
Berekende kleur | 29 EBC |
Berekende bitterheid | 30 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 75 min. |
Vergistbare ingrediėntenHoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % | 4,500 kg | Pale Ale mout | Dingemans | 7 EBC | 70,3 % |
0,750 kg | Lichte tarwemout | Dingemans | 3 EBC | 11,7 % |
0,650 kg | Cara 120 | Dingemans | 120 EBC | 10,2 % |
0,500 kg | Kristalsuiker | Supermarkt | 0 EBC | 7,8 % |
MaischschemaOmschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte | Beta-amylaserust | 62,0 °C | 1 min. | 35 min. | 3,4 l/kg |
Alfa-amylaserust | 72,0 °C | 15 min. | 20 min. | 3,4 l/kg |
Uitmaischen | 78,0 °C | 10 min. | 5 min. | 3,4 l/kg |
HopHoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU | 22,0 g | Perle | pellets | 6,2% | 75 min. | 21,3 IBU |
22,0 g | Perle | pellets | 6,2% | 20 min. | 6,7 IBU |
22,0 g | Saaz | pellets | 3,0% | 10 min. | 1,9 IBU |
GistHoeveelheid | Naam | Type | 1,5 L | Opkweek uit La Trappe Isid'or | bovengist |
11,5 g | SafBrew Ale (S-33) | bovengist |