Om te genieten van bier maar wat minder alcohol te willen drinken ben ik liefhebber van de Playground IPA van Vandestreek met <0,5%. Ik ben bekend met diverse manieren om alcoholvrij of -arm bier te maken, maar ben met name benieuwd naar hoe Vandestreek dit doet. Zijn er mensen hier met meer kennis?
Ik weet dat ze het bier echt brouwen en gewoon weinig alcohol aanmaken. Dus het ligt met name aan de gist. Is het de WSL-17 stam? Een Saccharomycodes ludwigii giststam die geen maltose kan vergisten. Dat gecombineerd met een wort van laag SG en flinke hopgift en dryhop. Dat is wat ik me kan voorstellen, maar zijn er mensen die het ook echt wat meer WETEN? Heel erg benieuwd!
PS, geen interesse in de discussie 'dat is toch geen bier bla bla', maar oprecht benieuwd naar hoe Vandestreek dit bier maakt. Jopen heeft natuurlijk de Non IPA die vergelijkbaar is, maar persoonlijk toch iets minder lekker. Verwacht dat het proces hetzelfde is.