Ik zou graag jullie mening willen weten over mijn recept voor een Rookporter (Robust)
Is dit een Porter ( Robust ) of is het een ander type bier, waar moet een Porter ( Robust ) aan voldoen.
Wat moet er juist uit of juist in, of laten zo
BrouwHulp Recept uitdraaiBasisOmschrijving | Waarde | Kenmerk | 5 |
Naam recept | Rookporter |
Brouwdatum | 18-08-2019 |
Bierstijl | Porter (Robust) |
Volume | 18,3 l |
Begin SG | 1,070 SG |
Berekende kleur (Morey) | 78 EBC |
Berekende bitterheid (Tinseth) | 36 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Vergistbare ingrediėntenHoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % | 3,19 kg | Pale mout. Maris Otter | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 58,0 % |
1,98 kg | Rookmout | Weyermann | 6 EBC | 36,0 % |
0,22 kg | Carafa II | Weyermann | 1150 EBC | 4,0 % |
0,11 kg | Ontbitterde zwarte mout | Dingemans | 1400 EBC | 2,0 % |
MaischschemaOmschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte | Beta-amylaserust | 62,0 °C | 1 min. | 20 min. | 11,4 l/kg |
Alfa-amylaserust | 72,0 °C | 15 min. | 30 min. | 11,4 l/kg |
Uitmaischen | 78,0 °C | 10 min. | 5 min. | 11,4 l/kg |
HopHoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU | 31,6 g | Fuggle | bellen | 5,8% | 80 min. | 22,1 IBU |
21,1 g | Styrian Goldings | bellen | 4,2% | 80 min. | 10,6 IBU |
8,0 g | Styrian Goldings | bellen | 4,2% | 10 min. | 1,4 IBU |
8,0 g | Fuggle | bellen | 5,8% | 10 min. | 1,9 IBU |
GistHoeveelheid | Naam | Type | 9,0 g | SafBrew Ale (S-33) | bovengist |
9,0 g | Safale American (US-05) | bovengist |
Mvg Enos