Algemeen > Stel je voor

Kiekeboe

(1/83) > >>

Kiekeboe:
Hallo,

Ik ben Kiekeboe. Ik beschik over een klein vakantieflatje van +/- 40 mē op de flanken van de Baraque de Fraiture op 580 meter boven de zeespiegel, in de pittoreske gemeente Vielsalm, gelegen in het hart van de Belgische Ardennen alsook in de meest zuidelijke provincie (Luxemburg) van het land. Dat is een dik uur rijden vanaf mijn normale woonplaats in Vlaanderen.

In dat flatje brouw ik zo nu en dan bier. Omdat de ruimte erg krap is en omdat de normale woonfuncties (woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer) van het flatje behouden moeten blijven, dient het allemaal een beetje beperkt gehouden te worden en proper en ordentelijk georganiseerd. Het appartementje beschikt niet over een garage of berghok.

Brouwen gebeurt in de woonkamer. In opgeborgen toestand neemt mijn brouwerijtje ongeveer 1.7 m2 in beslag (wand 2.8 m, hoogte 2.4 m en diepte 0.6 m (zie foto). De maximale capaciteit van mijn brouwerijtje is 60 liter per brouwbeurt.


Kiekeboe:
Op de slaapkamer staat er een grote frigo (395 liter) dewelke ook als vergistingskast kan gebruikt worden. De temperatuurscontrole gebeurt via externe temperatuurregelaar Inkbird ITC 308. In de vergistingskast kan ik drie gistvaten van 30 liter tegelijk kwijt. Aan de oorspronkelijke koelkast werd niets veranderd. De invoer van het kabeltje met temperatuursensor, alsook de invoerkabel van de verwarming, alsook de invoer kabeltje van het usb ventilatortje gebeurt (let op verwarming en ventilator in het deurvakje) gewoon via de rubberen magnetische sluiting van de koelkasteur zelf. Naargelang de behoefte wordt de koelkast weer gewoon koelkast of bierkelder voor de opslag van bier.


Kiekeboe:
Op de badkamer heb ik op 1m boven het bad een wandplank (rvs-rooster) aangebracht. Omdat de brouwspullen te groot zijn om af te wassen (of te ontsmetten) via de spoelbak bij het aanrecht. Op dat rooster kunnen de vaten en emmers uitlekken of opdrogen alvorens gebruikt (of terug opgeborgen) te worden.


Jacques:
Welkom Kiekeboe.

Leuk dat je ons een kijkje in jouw vakantieappartement gunt. Kom je er vaak?
Om het verloop bij te houden is dat handig...

Kiekeboe:
Omdat het flatje niet over een afdoende afzuigkap beschikt wordt de brouwketel tijdens het brouwen op een serveerwagentje tot aan de deur van het terras gebracht. Een staande ventilator zorgt tijdens het maisch- en kookproces voor de afvoer van waterdamp en andere vluchtige stoffen naar buiten.


Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie