Mijn eerste weizen

Gestart door 7ijs, 22-07-2019 16:04 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

7ijs

Ik ben wat aan het experimenteren met BrewFather en heb een weizen recept samengesteld. Wat vinden jullie van onderstaand?
De smaak die ik zoek is een kruidige (kruidnagel), romige weizen.

Weizen - 5.1%
Weissbier
IBU : 11 (Tinseth)
Color : 7 EBC

Pre-Boil Gravity : 1.043
Original Gravity : 1.052
Final Gravity : 1.013
Batch Size : 20 L
Boil Size : 25.33 L
Boil Time : 90 min
Mash Water : 16.52 L
Sparge Water: 13.53 L @ 78 °C
Total Water : 30.05 L

Brewhouse Efficiency: 70%
Mash Efficiency : 70%

Fermentables (4.72 kg)
2.36 kg - Pale Wheat 3.2 EBC (50%)
2.36 kg - Pilsen 3.2 EBC (50%)

Hops (20 g)
90 min - 20 g - Hallertauer Hersbrucker  

Yeast
1 pkg - Lallemand Munich Classic

Mash Profile
42 °C - 15 min - Temperature
62 °C - 35 min - Temperature
72 °C - 25 min - Temperature
78 °C - 5 min - Temperature

Juindorper

Als je de hoofdgisting op 17-18 graden laat verlopen dan komt het wel goed. :brouwen:

7ijs

Citaat van: Juindorper op 22-07-2019  16:20 uAls je de hoofdgisting op 17-18 graden laat verlopen dan komt het wel goed. :brouwen:
Ik heb geen klimaatkast. Allen een berging waar het tussen de 18 en 21 graden is, dus hij zal zeker wel iets fruitiger worden?

Jeffreybrouwt

Citaat van: 7ijs op 22-07-2019  16:31 uIk heb geen klimaatkast. Allen een berging waar het tussen de 18 en 21 graden is, dus hij zal zeker wel iets fruitiger worden?
Houd er wel rekening mee ( als je aankomende dagen brouwt) dat de temperatuur hoog oploopt!
Ik weet niet of je temperatuur in je berging dan veel veranderd!!

Juindorper

Citaat van: 7ijs op 22-07-2019  16:31 uIk heb geen klimaatkast. Allen een berging waar het tussen de 18 en 21 graden is, dus hij zal zeker wel iets fruitiger worden?
In dat geval kun je beter een saison gaan brouwen momenteel.

Oscar

Citaat van: Juindorper op 23-07-2019  01:44 uIn dat geval kun je beter een saison gaan brouwen momenteel.
Een saison op 21 °C  :weetniet: :weetniet: :weetniet:

jaapz

Citaat van: Oscar op 23-07-2019  02:14 ueen saison op 21 °C  :weetniet: :weetniet: :weetniet:

https://wyeastlab.com/yeast-strain/belgian-saison

seed7

Voor kruidnagel is het de moeite waard om de gist van Schneider op te kweken, of die van La Trappe (als die opkweekbaar is)

Ingo

Juindorper

Citaat van: Oscar op 23-07-2019  02:14 ueen saison op 21 °C  :weetniet: :weetniet: :weetniet:
Waar is het momenteel 21 graden dan? Op de noordpool of zo? :weetniet:

tdp

Citaat van: seed7 op 23-07-2019  15:15 uVoor kruidnagel is het de moeite waard om de gist van Schneider op te kweken, of die van La Trappe (als die opkweekbaar is)

Ingo

Ik zou het ook wel met een T58 of een Chimay aandurven, op lage temperatuur vergisten (al wordt dat voor de TS lastig aangezien er niet gecontroleerd wordt vergist)

7ijs

Dank voor de tips. Hopelijk is het over een weekje of 2 minder warm. Ik ga mij dan eens wagen aan dit biertje.

VanDenBerge

Ik heb een maand of wat geleden een vergelijkbaar recept samengesteld. Is een prima Weizen geworden die met deze temperaturen heerlijk smaakt!
ik heb  ook een topic voor gestart met dezelfde titel :)
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,39260.0.html

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.