Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Ik wacht altijd minimaal twee tot drie weken voor ik bottel bij bieren met een reincultuur. Je moet de gist ook de tijd geven om bijproducten die ontstaan tijdens de hoofdvergisting op te ruimen. Ook zal ik niet na 5 dagen al het sg meten, maar pas na een dag of 10. Des te minder het vat open gaat des te minder zuurstof, dus betere houdbaarheid. Zeker voor ipas