Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 2019 D1, Export Stout, Ramon Adriaanse  (gelezen 947 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Nomar

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 44
  • Land: nl
  • Brouwen bij Groovy Bieren
    • Groovy Bieren
ONK 2019 D1, Export Stout, Ramon Adriaanse
« Gepost op: 08-07-2019 23:53 u »
Hierbij het recept van de Export Stout, waarmee ik ONK 2019 in categorie D gewonnen heb.
Mijn idee was om een volle stout te maken met volop koffie, choco en volle body met een niet te hoog alcohol percentage. Dit is de eerste keer dat ik meedeed en ben supertrots met het behaalde resultaat.
Het keuringsrapport heb ik ook bijgevoegd.



Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 984
  • Land: nl
  • Brouwschuur de Vissenkom
Re: ONK 2019 D1, Export Stout, Ramon Adriaanse
« Reactie #1 Gepost op: 09-07-2019 07:12 u »
Gefeliciteerd, een mooi recept, super prestatie. Mijn vorige eigen stout was niet zo'n succes dus ga deze eens nabrouwen.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 33.456
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: ONK 2019 D1, Export Stout, Ramon Adriaanse
« Reactie #2 Gepost op: 09-07-2019 21:50 u »
Gefeliciteerd Ramon.
Bedankt voor het delen van het recept.


Om het recept te kunnen citeren heb ik deze als platte tekst hieronder geplaatst.


Batch #15 - 4 feb. 2019
75 EBC
Brown Sugar - 7.2%
Export-Style Stout

Author: Ramon
Type: All Grain
IBU : 48 (Tinseth)
Color : 75 EBC
Carbonation : 2.5 CO2-vol
Pre-Boil Gravity : 1.059
Original Gravity : 1.074
Final Gravity : 1.019

Grainfather
Batch Size : 23 L
Boil Size : 29.5 L
Boil Time : 90 min

Mash Water : 23.59 L
Sparge Water: 11.86 L
Total Water : 35.45 L

Brewhouse Efficiency: 72%
Mash Efficiency : 75.1%

Fermentables
5.49 kg - Swaen Ale 7 EBC (71.2%)
1.17 kg - Cara 120 120 EBC (15.2%)
390 g - Brown Mout 150 EBC (5.1%)
270 g - 10 min - Boil - Kristal Suiker 0 EBC...
230 g - Carafa Special I 900 EBC (3%)
160 g - Carafa Special II 1150 EBC (2.1%)

Hops
90 min - 22 g - Sorachi Ace - 13.8% (32 IBU)
60 min - 18 g - Fuggle - 5.9% (10 IBU)
30 min - 13 g - Fuggle - 5.9% (6 IBU)

Yeast
1 pkg - Fermentis Safale American US-05

Mash Profile
69 graden Ramons Porter
69 °C - 75 min - amylase
78 °C - 10 min - inactiveren enzymen

Fermentation Profile
Ale
18 °C - 7 days - Primary
20 °C - 7 days - Secondary

Measurements
Mash pH: 5.5
Boil Volume: 29.5
Pre-Boil Gravity: 1.060
Post-Boil Kettle Volume: 25.5
Original Gravity: 1.072
Fermenter Volume:
Final Gravity: 1.019

Offline lier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 646
  • Land: nl
  • Brouwerij brouwkip
Re: ONK 2019 D1, Export Stout, Ramon Adriaanse
« Reactie #3 Gepost op: 10-07-2019 09:22 u »
Gefeliciteerd,

recept is wel praktisch een kopie van de 1750 kloon van Orangeloo, had je er wel ff bij mogen zetten.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 33.456
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: ONK 2019 D1, Export Stout, Ramon Adriaanse
« Reactie #4 Gepost op: 10-07-2019 20:58 u »
Gefeliciteerd,

recept is wel praktisch een kopie van de 1750 kloon van Orangeloo, had je er wel ff bij mogen zetten.

Of dit daadwerkelijk zo is weet je niet. Er zijn meer recepten in omloop. En als je een bepaalde smaak wilt bereiken dan kom je snel op bepaalde ingrediėnten uit...

Tags: