Verloting Inkbird ITC 308 Wifi

Gestart door Jacques, 08-07-2019 21:27 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

De trekking is uitgevoerd.
De winnaar is nr 49. Dat is het nummer van EdwinBrouwt. Zijn e-mailadres geef ik door aan Inkbird.




Daarmee is het echter deze loterij nog niet ten einde! Zoals je hebt kunnen zien was de inmiddels verlopen kortingscode geldig voor bestellingen bij Amazon.de.
Als je gegokt hebt de Inkbird ITC 308 wifi te winnen en achter het net gevist hebt, heb je nog een herkansing om voordelig in het bezit te komen van een Inkbird.
Komende maandag is het namelijk Amazon Prime Day. Amazon Prime leden kunnen op die dag voordelig een Inkbird ITC 308 (zonder wifi) of een Inkbird ITC 308 Wifi kopen.
Het gaat om een aanbieding met een tijdslot. Dat wil zeggen dat je binnen een bepaalde periode dient te bestellen.

Tijd: 15 juli 2019 13:10 - 15 juli 2019 23:10
laagste prijs: € 30,35 en € 44,79



20% korting Lightning Deal voor ITC-306-thermostaat
Tijd: 15 juli 2019 13:25 - 15 juli 2019 23:25
laagste prijs: € 29,59


Suggesties ter verbetering van de Inkbird kunnen nog steeds via een persoonlijk bericht naar Inkbird gezonden worden.



Het gebruik van een Inkbird voor het regelen van de temperatuur tijdens de vergisting en hergisting op de fles wordt steeds populairder. Niet zo heel vreemd want deze temperatuurregelaars zijn kant en klaar. Je hoeft niet zelf te knutselen zoals bij een STC-1000. Het instellen is zeker bij een ITC-308-Wifi een fluitje van een cent. Zie ook mijn ervaring in het topic https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,39391.msg596305.html

De verloting vindt plaats onder alle leden van dit forum die een bericht in dit topic plaatsen dat ze graag de Inkbird willen uitproberen. Voorwaarde is in je bericht iets vertelt over de manier waarop je brouwt. Besteed in je verhaal(tje) aandacht aan de wijze waarop je nu de temperatuur van je brouwsels controleert.
Plaats je bericht uiterlijk op 11 juli 2019!

Het gaat om de
WiFi ITC-308 


De trekking zal plaatsvinden op 12 juli 2019 met behulp van een online dobbelsteen. Het aantal ogen van de dobbelsteen zal ingesteld worden op het aantal deelnemers aan deze verloting.
Je lotnummer is het nummer van de reactie in dit topic (op volgorde van plaatsing - van oud naar nieuw). Ik doe uiteraard niet mee...

Het is niet toegestaan een tweede reactie te plaatsen in dit topic. Indien dit toch het geval is word je uitgesloten van deelname.
Ook is het niet toegestaan te reageren indien je niet de intentie hebt om deel te nemen aan de verloting. In dat geval wordt je reactie verwijderd! Ga dus niet in op de reacties in dit topic!
Opmerkingen kunnen wel geplaatst worden in het topic https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,39391.msg596305.html. Zo nodig kun je een nieuw topic starten waarbij je een reactie in dit topic citeert.


Over de uitkomst van de trekking is geen discussie mogelijk. Gedurende de looptijd van de verloting kun je ook een  ITC-308-Wifi of een Inkbird ITC-308 tegen korting kopen (zie hieronder). Er zijn dus alleen winnaars!


De 20% kortingscode, die geldig is tot 12 juli 2019 (dus niet tot en met), voor degenen die niet kunnen wachten om de Inkbird uit te proberen is M6VPACG7.

De code is van toepassing op de onderstaande producten
WiFi ITC-308 
ITC-308     

De kortingscode vul je in bij het bestellen van de Inkbird. Je komt dan het volgende scherm tegen als je een creditcard gebruikt.




En het onderstaande scherm als je andere betaalmethode gebruikt.




Via een persoonlijk bericht aan Inkbird kun je laten weten welke wensen je hebt voor de verdere ontwikkeling van de temperatuurregelaar(s) van deze firma.

Rinus

Afgelopen weekend (lekker in het zonnetje) een van mijn Coca Cola koelkasten aangepast met een PTC verwarmingselement (via Ali besteld), vlak onder de ventilator welke normaal gesproken de koele lucht verplaatst. Nu hoop ik dat deze verwarming net genoeg is om de hele ruimte te verwarmen, ik moet dit nog verder testen.

Nu ben ik dan wel de gelukkige eigenaar van een temperatuur gecontroleerde Grainfather, heel mooi vat hoor echter heb ik daar niet zoveel aan als het bier al in de flesjes zit, hiervoor wil ik graag mijn koelkasten aanpassen.
Ik heb er drie staan, maar eerst maar eens met eentje testen voordat ik de andere ga modificeren.
Overigens de standaard thermostaat van een koelkast vind ik maar een onvoorspelbaar (mechanisch) ding, ik heb metingen gedaan met logging waarbij je goed kan zien dat er enorme toleranties zijn, zelfs een volle of lege koelkast heeft invloed op de uitslingeringen.

Een tweede toepassing die ik voorzie is om in de koelkast de hoofdvergisting te doen en vervolgens na een dag of 4-5 over te hevelen naar de Grainfather.

De youtube filmpjes van de  Wifi versie van de Inkbird 308 beloven een enorm verbeterde bediening en heeft een gebruiksvriendelijke user interface, ik ben benieuwd naar de werking!

Hierbij de foto van mijn relatief eenvoudige aanpassing van de verwarming:



Njongsma

Op dit moment kan ik de temperatuur van mijn brouwsels nog helemaal niet reguleren.
Heb inmiddels wel een warmtelamp en koelkast aangeschaft, maar ben nog op zoek naar een Inkbird. Dit zou de ideale kans zijn :D

Andre4096

Hi,

Ook ik zou graag de Inkbird willen uitproberen.
Temperatuur regeling doe ik tegenwoordig niet actief.

Tijdens het maischen zet ik mijn maisch pan (30 liter RVS) in een daarvoor in polystyreen uitgesneden vorm, welke de temperatuur stabiel houdt voor een uur lang.

Vergistingstemperaturen regelen doe ik niet, hoogstens een raam open zetten als het te warm is in onze logeerkamer of dat ik het jong bier in de kelder zet (15 graden).

Groetjes,
André

Tambier

Ik heb op het moment een gistkast met een stc 1000. De inkbird is natuurlijk een geweldige uitbreiding!

Martijn0172

Ik brouw met mijn Braumeister en vergist in mijn CCT. Mijn CCT staat in mijn schuur en wordt verwarmd door Heathpads normaal bedoeld voor terraria, koelen doe ik door met een solarpompje koud water door een koelspiraal die in mijn CCT zit. Dit alles wordt aangestuurd door een gewone Inkbird 308. Ik ben wel een beetje een gadget freak dus zou graag de wifi variant willen winnen  :biersmile:

jeroenvk

Ik heb mijn vergistingskoelkast boven op zolder staan. Nu regel ik de temperatuur met een stc-1000. Iedere keer als ik wil checken of alles nog goed staat, of als ik de temperatuur wil veranderen, moet ik 2 trappen op en af... Mijn vrouw wil dus niet dat ik een Inkbird met afstandsbediening (wifi) krijg, maar daar denk ik geheel anders over...

Marksbrew

Ik doe de vergisting al gecontroleerd met een inkbird in mijn kelder. Mijn huidige oplossing om dat op afstand af te lezen is een oude iPhone die met een app als camera op afstand dient. Werkt ook leuk.
Wat toegevoegde waarde van de WiFi inkbird lijkt, is dat die of de app ook een grafiek/historie bijhoudt, dat lijkt me wel mooi.

AntonM

Hallo,
Ik heb twee vergistingskoelkasten, waarvan ik er een aanstuur met een Alva controller, gemaakt door Tom Mertens, een fantastisch apparaat, uitgebreid, maar gebruiksvriendelijk te programmeren. Helaas is Tom gestopt met dit project.
Voor de andere koelkast heb ik twee stc1000 temperatuurcontrollers, waarvan ik er een heb gemodificeerd. Die is nu ook programmeerbaar.
Ik ben wel benieuwd hoe nauwkeurig de Inkbird is, dus ik doe graag mee met de loterij.

Anton

Wolter

Ik zou deze nieuwe inkbird graag uitproberen. Heb al twee klimaat koelkasten met gecontroleerde vergisting aangestuurd door mijn zelf gefabriceerde STC 1000 kastjes. Voor mij zal de inkbird iets met gaan toevoegen waardoor ik meer grip heb op de vergisting van mijn bieren.

HJvK[nl]

Ik ben momenteel een klimaatkast aan het bouwen, en ga hiermee verder na mijn vakantie, een inkbird zou ideaal in het plaatje passen. Temperatuur van mijn vergisting is dus nog niet geregeld behalve dan dat ik het vat verplaats naar de kamer waar de temperatuur het meest overeenkomt met de temperatuur die ik wil bereiken.

De tap die ik eerder dit jaar afgebouwd heb werkt door middel van een stc-1000, en met de klimaatkast was ik nog vertwijfeld tussen onder andere de stc-1000 en inkbird.

Ger Debije

Ik zou hem ook graag uit proberen regel nu de temp. een  sct 1000 ben benieuwd

Vlisbier

Brouwen in grainfather.
Temp volgen met ispindel.

Nu temp nog regelen met inkbird.

harrydevos

Hallo,  ik heb nu helemaal geen temperatuur regeling voor mijn hobbybrouwsels, behalve een grote emmer met water en aquariumheaters erin voor de winter, en veel hervullen met koud water in de zomer :brouwen: maar met dit zou mijn klimaatkast heel snel dichterbij komen.

Jeffreybrouwt

Helaas nu nog niet gecontroleerd aan het vergisten, ben hard opzoek naar een oude koelkast =)
De inkbird zou alvast een hele mooie stap zijn ( gezien mijn 2 linker technische handen)

Dus ik loot heeel graag mee =)

Eric111

Graag wil ik ook mee doen aan deze verloting.
Zelf gebruik ik nu een STC-1000 echter dat ding valt regelmatig uit.
Die Inkbird is dus van harte welkom! :-)

Groeten Eric

Alexander_H

Ik zou deze ook graag winnen, op dit moment vergist ik in een oude koelkast, met een zelfbouw schakeling om de temperatuur te regelen.
Ik gebruik een oude kastverwarming uit de industrie die overbodig was geworden , en de koelkast zelf om te koelen.
Mijn droom is om een groot deel van mijn installatie te automatiseren, dus alles wat uit te lezen is op de computer zou hierbij kunnen helpen.Mocht het me lukken ben ik van plan alle gebouwde software open source uit te brengen zodat anderen er ook wat mee kunnen.

tdp

Brouw met 2 simpele pannen, en gebruik een koelkast als klimaatkast, aangestuurd door een STC-1000. Werkt op zich prima, maar aangezien deze in het tuinhuisje staat, zou het fanttastisch zijn om de vergisting te kunnen volgen middels WiFi.

Pimmels

Ik doe graag mee!
Ik vergist nu gecontroleerd met STC-1000 ingebouwd in een houten kistje.
Het werkt, maar zou zeker mooier en vast veiliger kunnen.

hansHalberstadt

Doe graag weer mee. vergisting doe ik temperatuurgecontroleerd, maar dit is wel handig compact apparaat zonder gesleutel, dus wel interesse ook om uit te proberen en te testen.
Zoals je ziet is mijn opstelling zeker niet elektrisch veilig, maar ja bij ons op het lab op het werk geldt dat ook dus voor mij persoonlijk geen punt. met de inkbird uit de verloting is het vanzelf veilig.


Goei Spul

Ik doe graag mee met deze loting.
Ik ben nog niet zo lang bezig, en controleer de vergisting momenteel met een Inkbird 308 zonder Wifi.
Dit is niet heel handig omdat mijn koelkast in de garage staat, en ik dus elke keer fysiek moet gaan kijken wat de temperatuur is. Een Inkbird met Wifi zou erg welkom zijn!

Goei Spul

Vik75

Na 2 jaar verbouwen en knutselen zijn we weer aan het brouwen geslagen.

Wij brouwen op een zelf gemaakt systeem bestaande uit drie oude fusten. Het brouwproces dien we geheel handmatig alleen het vergisten gaat gecontroleerd in twee vergistings koelkasten. Deze worden momenteel aangestuurd door stc 1000.

De mogelijkheden zijn daarmee erg beperkt. Daarom zou het mooi zijn om deze kasten aan te sturen met een inkbird.

Erik



orangeloo

Ik doe ook graag mee aan de verloting. Ik heb 2 gistkasten die zijn gestuurd door Tcontrol.
De aflees functie op mijn telefoon werkt al een tijdje niet meer. Ik ben dus al een tijdje op zoek naar een alternatief.

CommissarBas

Ik ben een beginnende brouwer die een klein volume brouwt. Druk aan het opruimen en bijna plaats voor een vergistingskast! Aangezien de vergisting het aller belangrijkste is bij het brouwprocess kan de Inkbird mij daar goed bij helpen.

Irukandji

Ik doe ook mee.
Ik vergist nu in een klimaatkast aangestuurd door een STC1000.
Ik ga uitbreiden met klimaatkasten en wil deze inkbird dan zo en zo hebben. Lijkt me ideaal om op wifi alles te kunnen volgen. Laatst op vakantie geweest en heb toen mijn batch gelagerd. Wat bleek dat de kast de temperatuur niet trok door de omgevingstemperatuur Tja daar kom je thuis pas weer achter :(

PDGRRR

Ik brouw met 2 pannen waarvan ik voor 1 een filterbodem heb gemaakt om in te kunnen maischen. Vergisten gaat gecontroleerd in een klimaatkast met behulp van een STC1000 en indien deze vol zit gebruik ik een Inkbird ITC-308 in combinatie met een verwarmingsriem in mijn kelder (zodat ik geen koelfunctie nodig heb).

joenedu

Wij brouwen met een Bulldog Brewer, een automatische ketel dus, meestal in de overkapping in de tuin. Nog wel lekker roeren tijdens het maischen, ook de temperatuurstappen doen we lekker met de hand. Vergisten doen we in een koelkast (ex-inbouw) met een STC-1000, maar bij mijn vader staat er eentje met een Inkbird, die zou ik ook wel graag willen hebben. Helemaal met Wifi, ideaal om de temperatuur in de gaten te houden.

Wilcovz87

Wat zou het fijn zijn om vanuit je luie stoel je vergisting in de gaten te houden.. ik brouw nu met een easybrew en de vergisting regel ik met een inkbird 308 (zonder WiFi) doormiddel van een koelkast en een terrarium lamp dit verloopt soepel, ik heb gelukkig geen hoge temperatuurschommelingen en 8 van de 10 keer staat de koelkast of lamp niet aan.

Ik zou graag de nieuwe inkbird willen winnen voor een nog overzichtelijker proces.

Thamerdal

Ik zou ook wel eens willen weten of zo'n Inkbird iets toevoegt ten opzichten van mijn STC-1000 die ik nu gebruik.
Ik doe graag mee dus!

de Machtige Wil

Ik doe ook graag mee.

Momenteel heb ik al een Inkbird zonder WIFI welke ik gebruik in een omgebouwde koelkast. Omdat ik vaker wil brouwen wil ik uitbreiden met een tweede klimaatkast. Hierin kan ik de ITC 308 met Wifi goed gebruiken.

Groet,

Wilrik

Maran van Brakel

Ik zit te denken om een 2e koelkast te nemen om mijn gebottelde bier op constante temperatuur te laten rijpen.
De huidige koelkast doet dienst als vergistings-kamer en met de wijn-koelkast kan ik geen pils laten rijpen.

jorgvde

Ik ben 1,5 jaar geleden begonnen met een brouwcursus bij Brouwerij de Kemphaan. Vanaf 0 geleerd om te brouwen, eerst met extract en toen vol mout. Eerst begonnen met pannen op een gaspitje. Om mijn brouwdagen iets in te korten heb ik een Easybrew 30 aangeschaft. Voor het vergisten heb ik momenteel 2 koelkasten. Op 1 zit al een Inkbird ITC-308, hier ben ik super tevreden over. Makkelijk in gebruik geen gedoe met elektra. Op de andere koelkast zit een STC-1000, hier ben ik niet zo gerust op, zelf ben ik niet heel handig met elektra en het voelt een beetje houtje-touwtje aan en niet heel veilig. Deze zou ik dus heel graag willen vervangen voor een Inkbird. De versie met Wifi is helemaal mooi om het hele vergistingsproces ook nog te monitoren en aansturen via een app.

illsn-z

Ik doe graag mee.
Voorheen kon ik gecontroleerd vergisting en was daar super tevreden over. Maar door vervoer met verhuizen is de  STC-1000 kapot gegaan en kan ik niet meer gecontroleerd vergisten. Dus op het moment kan ik niet meer gecontroleerd vergisten, alleen maar proberen de temperatuurverschillen niet de groot te laten worden.

Ernesto

Ik doe graag mee. Ik heb 2 gistkasten waarvan 1 met STC 1000 en 1 met de inkbird (zonder wifi). Het lijkt me ideaal om temperatuur te kunnen volgen/aanpassen als ik een aantal dagen van huis ben.  :brouwen:

beermenke

Uiteraard doe ik graag mee.
Over het huidige gecontroleerd vergisten ben ik best tevreden doch altijd voor verbetering vatbaar
Fastferment in koelkast. Ik koel altijd terug tot gisttemperatuur
Naar gelang de buitentemperatuur stuur ik met een ut200 of de koelkast aan of een verwarmingsriem
Voor 20 liter werkt dit naar behoren.
Het gecontroleerd vergisten is een genot.

hobbybob

We doen mee, hij bevalt uitstekend

Het beste bier brouw jezelf


Davester

Yes, Inkbird met wifi, dat zou gaaf zijn.

We brouwen nu op gas, met 50 liter fusten. Superhobby gevonden, we hebben er pas 3 gebotteld.
We hebben inmiddels de koelkast opgeofferd om daar gecontroleerd in te vergisten, eerste keer dat we dat gedaan hebben is nu met onze session ipa. Daarvan hebben we 2 kratjes kunnen bottelen, 2 grote flessen en 8 blikjes. JAJA, we kunnen ook blikken.

Deze inkbird zou een zeer welkome toevoeging zijn op ons gerief :)

Fijne vakantie allen!

JanEric

Ik doe graag mee met de verloting.
Brouwen doe ik met een weckketel en een grote kookpan met brander.
Heb nu een STC-1000 in een zelfgetimmerde houten behuizing, en een Inkbird lijkt me een hele vooruitgang, al was het alleen al qua veiligheid. (en de wifi natuurlijk).

John

Ik brouw nu (thuis) met een Herms en Grainfather maar wil mijn vergisting(stemperatuur) beter kunnen monitoren. Gebruik nu een STC 1000.

TeVeHa

Ik heb een grainfather en tropische vissen. Wat heeft dàt met mekaar te maken? Helemaal niks, wàs het niet dat ik de kamer waar de vissen zitten op een gelijkmatige temp. houd van 20°, ( voor de kenners, de vissen zitten in 25° maar de kamer is dan 20°) dààrin vergist ik mijn biertjes én ik heb een koele kelder die wel wat schommelt natuurlijk tussen winter en zomer maar ik kijk niet op een graad meer of minder, zo'n fijnproever ben ik niet?

Puck

Natuurlijk doe ik graag mee! Ik brouw thuis nog op gas en diverse pannen of gedeeltelijk met hulp van een temperatuur gecontroleerde elektrische weckpan, hevelfilter of biab en hopzakjes. Uiteindelijk beland het brouwsel in een van de twee temperatuur gecontroleerde tafelkoelkasten. Een uitgerust met een STC1000 in een houten kistje en de ander met een Inkbird zonder wifi.  Wil graag de oudere STC1000 en verwarmingsbronnen in de koelkast vervangen. Ook ben ik bezig om een Ispindel te solderen en in elkaar te zetten. Lijkt mij mooi om de Ispindel te testen met de Inkbirds in de toekomst qua temperatuur aanduiding. Ik heb nog veel meer plannen maar zo weinig ruimte...  :nut:

HOPTOR

Ben een beginnend bierbrouwer. Al wel bij familie mee helpen brouwen.
Volgende week ga ik mijn eerste biertje thuis brouwen.
Nu mijn brouwkelder nog verder aan het installeren.
De Inkbird zou een geweldig cadeau zijn. Koelkast heb ik al in mijn bezit.

Deze testen zou ik graag doen.

Markie Mark

Ik ben benieuwd naar deze Inkbird en zou deze graag willen proberen. Sinds januari van dit jaar brouw ik bier thuis en breidt langzaam en low cost uit. Zo heb ik nu twee emaille kookpannen van 30 liter waarin ik op het gasfornuis maisch en kook. Ik brouw volmout met een simpele schrootmolen en door zelf de temperatuur te regelen en te roeren. Het gecontroleerd vergisten was het grootste gemis en daarvoor heb ik inmiddels een koelkast van 240 liter gevonden en een verwarmingsmethodiek ingebouwd. In deze koelkast passen mijn Speidel plastic vergistingsvaten van 20 en 12 liter. Ik wilde dit gaan besturen via de normale inkbird maar deze met WiFi heeft ook opties als grafische weergaven van de gemeten temperaturen, etc. Een mooie kans op betere bieren. Zeker omdat na mijn verjaardag nu ook betere filtratietechniek en een dompelkoeler tot mijn beschikking staan. Wij weet schrijf ik me nog eens in als deelnemer aan een wedstrijd...

CeesM

Ik brouw sinds 2 jaar met de Easybrew 30, dus een beetje semi-automatisch. Het gisten gaat gecontroleerd in een CCT met bandverwarming en spiraalkoeler. Met de laatste hittegolf was de koeling niet rendabel genoeg, dus ben ik van plan om een grote koelkast in mijn schuur te zetten en de vergisting te controleren middels de Inkbird ITC 308 Wifi. Dus dit keer doe ik maar mee met de verloting.

ray81

Ik doe ook graag mee

Wel onhandig dat de kortingsactie verlopen is als de trekkingsuitslag bekend wordt gemaakt. Wil je er echt 1, dan krijg je er dus misschien 2. Had beter andersom kunnen zijn.

Ik heb mijn koelkast gehackt met een Raspberry Pi 0W (en een warmtekabel). Hoewel hij het op zich prima doet, ligt de wifi er soms uit. Dan krijg je toch het gevoel dat hij het niet doet, omdat je er geen verbinding mee kan maken. Gelukkig is het nog niet gebeurt dat hij daadwerkelijk vast was gelopen, het is toch echt alleen de wifi. Maar de Inkbird zou voor mij daarom wel een verbetering zijn.

P_N

Ja loot graag mee.
Nu al 8x gebrouwen en wil uitbreiden met de klimaatkast.
Erg leuke hobby en dit zou perfect passen in mijn uitbreidings  plannetje :groots:

lucolaf

Zag deze voorbij komen. Totaal onverwacht en géén motivatie bedacht nog. Ben van de oude stempel met veel zelf doen en proberen te regelen. Mogelijk is dit een stap in de automatisering!

Koen S

Ik brouw met 3 elektrische ketels en heb al 1 koelkast met de gewone Inkbird 308. Ik wil wat vaker gaan brouwen en wil een tweede klimaatkast aanschaffen. Een tweede Inkbird via wifi komt dan heel goed van pas. Dan moet ik niet meer wachten tot mijn bier is uitgegist om opnieuw te brouwen.

javaboon

Brouwen op gas, 100 liter ketel. Vergisten in een 60 liter vat in een koelkast met een stc-1000 die inderdaad lastig instelbaar is en qua betrouwbaarheid iets lastiger is. Dus wil wel eens een inkbird proberen!

Edwin brouwt

Ik vergist in CCT in een oude koelkast met een warmtedraad van 25 Watt, gewikkeld om een plantenrekje. Die koelkast en warmtedraad zijn aangesloten op een gewone Inkbird 308 en ik zie het verloop mijn vergisting op mijn mobiel of pc met een Tilt in het vat, een raspberry pi naast de koelkast  en Brewfather als brouwsoftware.


Het zou toch een mooie aanvulling zijn om de vergisting te kunnen sturen via wifi met deze inkbird 308 wifi!



Scorpionrose

Ik brouw in een omgebouwde bulldog ketel. Het losse pompje is vervangen door een grotere vaste pomp met vaste leidingen voor het rond pompen. Het vergisten doe ik in een omgebouwde koelkast voorzien van een warmtelint en een inkbird (zonder wifi)
Nu ga ik binnenkort een 2de klimaatkast bouwen waar ik een Inkbird prima voor kan gebruiken.

aldo

Brouwen doe ik lekker ouderwets met weckketel op butagas.Voor de vergisting heb ik een staande vriezer die gestuurd wordt met een stc1000 variant uit China... als mijn ouders hem tenminste niet in gebruik hebben om een koe in stukjes in op te slaan. 8)  Maar de koe is nu op dus mag hij weer gistkast zijn.


Zou mooi zijn als de Inkbird de chinees kan vervangen zodat ik kan koelen EN verwarmen... Die chinees kan maar een ding schakelen en kan dan beter dienst gaan doen bij het kaasmaken.





De Stadse Leeuw

Ik heb een aantal brouwsels achter de rug. Nu ben ik bezig om een vergistingskast te bouwen. Dit doe ik door middel van een oude koelkast die ik nog had staan. Hierbij is de ITC308 uiterst handig! Tot voorheen deed ik de vergisting gewoon ongecontroleerd. Ik zet het vat (afhankelijk van de temperatuur) in een bepaalde kamer. Soms in de kelder, ligt een beetje aan welke temperatuur ik wilde.

> Ideaal? Het kan zeker beter, dus vandaar een gistkast met hopelijk een hele mooie ICT308 regelaar :D

Haagse Wouter

Ik doe met liefde mee!

Ik brouw met 1X 70L maischketel, met koperen hevelfilter.
Daarnaast gebruik ik een 30L elektrische weckketel om het spoelwater te verwarmen en een 70L kookketel.
De vergisting doe ik in een 60L plastic gistvat, welke op de juiste temperatuur wordt gehouden in een klimaatkast.
Deze bestaat uit een oude koelkast met een gloeilamp erin, en de temperatuur wordt gereguleerd met een STC-1000.
Voorlopig volstaat deze nog uitstekend, maar zo'n Inkbird met wifi is een hele mooie additie. Dat vind ik namelijk teveel gedoe om zelf te bouwen.

henkg

Nu heb ik nog dit (hier in test-opstelling):

(Warmtefolie 35 W en PC-ventilator in de koelkast:12V. Een oude PC-voeding -uiteraard buiten de koelkast- levert die 12V)

Helaas "plakt" het relais voor koelen, heel soms. Gevolg is dat er dan gelijktijdig gekoeld en verwarmd wordt.
De STC-1000 moet dus vervangen worden.

Door deze te winnen Inkbird. Mét WiFi: lekker makkelijk om de temperatuur te volgen en naar het einde iets bij te stellen.
Het zou mooi zijn als de app een alarmpje geeft bij een afwijking van het ingestelde temperatuurinterval.


birdieb

Ook ik doe graag mee.

Brouw met 2 x 33 liter pan. Daarna gaat het in het gistvat, welke in een koelkast staat met daarin ook een verwarmingselement.
De koeling en verwarming hiervan worden geregeld door een stc1000.

joosttox

Momenteel maak ik gebruik van STC1000 in een oude koelkast. Erg benieuwd naar gebruikersgemak van de Inkbird en het stroomverbruik om zo gemakkelijk en voordelig de vergisting te kunnen controleren.

Walsingham

Hey allen, leuke verloting!
Momenteel ben ik reeds enkele maanden aan het brouwen en heb al verschillende zelfgemaakte recepten uitgeprobeerd: Belgisch blond, Cascade IPA, Witbier, IPA met caramout en dubbel koudhoppen (citra, Cascade en amarillo), tripel met opgekweekte Westmalle gist uit de fles, brut IPA met mosaic en simcoe, en nu staat er een pils te hergisten op fles. Deze laatste heb ik kunnen maken sinds ik een tweedehandsfrigo heb gekocht en met behulp van de gewone inkbird (zonder stappen of wifi) op de juiste temperatuur gekregen. Momenteel staat er ook een witbier te vergisten, waar ik binnenkort frambozen aan ga toevoegen.
Ik zou de inkbird wifi uitstekend kunnen gebruiken om mijn opstelling te upgraden en van overal mijn fermentatie te kunnen opvolgen.

Groetjes uit Brussel

MartijnNOP

Hier ook een STC1000 gebruiker die wel een stapje veiliger wil.

Emiliotc

Ik gebruik op dit moment de STC-1000. De Inkbird met wifi lijkt mij leuk!  :)

magicjantje

Zelf ben ik nog maar een beginner.
Nog maar 2 brouwsels gemaakt, en dunkel weizen een en Engelse IPA achtige.
Al vrij snel kwam ik tot de conclusie dat ik een vergisting kast nodig heb.
Nu brouw ik met pannen en dat zal voorlopig zo blijven maar het vergisten zal meer gecontroleerd moeten, zodat ik niet aan bepaalde seizoenen gebonden ben ivm de temperatuur in mijn schuurtje.

Nu dus voorzichtig op zoek naar een oude koelkast.
En dan ombouwen.

3,14t

Ik wil ook graag aan de verloting meedoen.
Eentje met WiFi geeft weer extra info!

snowmansion

Ik brouw nu zelf met een losse elektrische maisch/kook pan- en filteremmer. Mijn vergisting verloopt sinds kort in een SS Brewtech brewbucket en wordt aangestuurd via de Inkbird. 
Met deze WiFi versie hoop ik nu ook de vergisting buiten de deur te kunnen volgen.

Arjen1969

Ik doe graag mee. In de afgelopen jaren heb ik inmiddels een redelijke set met brouwspullen, van pannen en emmers brouw ik inmiddels in een brewmonk, wat ervoor heeft gezorgd dat ik constanter kan brouwen en bij herhaling van een recept toch redelijk dezelfde uitkomst heb.

Het enige wat ontbreekt is een gistingskast, en laat ik nu net een tafelmodelletje hebben gescoord! Moet hem nog bouwen inclusief verwarming, maar dan is die inkbird natuurlijk wel een hele mooie extra accessoire die ik graag zou willen hebben!

EvdBroek

Ja ook ik doen graag mee met de verloting.
Op dit moment heb ik een stc-1000 ingebouwd in een oude houten wijnkist, daarmee ik gecontroleerd vergist in een koelkast.

Sjaak_Deventer

Ik doe graag mee met de verloting. Momenteel heb ik een STC-1000, maar met deze wifi scheelt het mij straks een paar keer de gevaarlijke keldertrap af te dalen.

KarmeFrank

OP dit moment vergist ik gecontroleerd met een Inkbird ITC 308 op een ander locatie dan waar ik zelf woon. Moet dus heel veel heen en eer rijden om te controleren en aan te passen wanneer de tenp omhoog moet. Het zou heel fijn zijn dit vanuit mijn luie stoel thuis te kunnen doen  :proost:

BLUB

Gebruik al jaren stc-1000 dus zo,n Inkbird lijkt mij wel wat, weer een verbetering.

Doe graag mee.

 :degroeten:

BLUB

AlexK

Ik zet de vergistingsketel (rvs) in de woonkamer. Ik heb een verwarmingsband die ik met een klokschakelaar aan kan zetten, maar blijft behelpen.
Koelen kan ik nog niet.

Brouwerij Mennekes

Laten we ook eens meedoen aan de loting.

Mijn vergistingskast met stc1000 is nét klaar, maar wil eigenlijk meteen al eentje er naast gaan zetten. Zou mooi zijn om eens te kunnen vergelijken wat de voor en nadelen zijn tussen deze 2 setups.

Grt,

Martijn

Tjardo

Ik brouw in een Grainfather en vergist in een SS Brewtech 7 Galon BME welke in een laboratoriumkoelkast staat waarin twee 40 watt gloeilamen en een ventilatortje. Temperatuurcontrole met een normale Inkbird 308 zonder wifi. Lijkt me super als ik de temperatuur via wifi kan instellen en volgen...

Henkw

Ik gebruik al sinds deze verkrijgbaar was in Nederland de Grainfather. Toen de nieuwe controller op de markt kwam heb ik die er ook bij gekocht. Vergisten doe ik in een koelkast die wordt aangestuurd door een STC1000. Voor het verwarmen zit er een gloeilamp in gemonteerd. Vergistingsvaten zijn van RVS en komen van Polsinelli in Italië

Semwise

Grote batches vergist ik in een cct die ik met brewpi verwarm/koel.
Maar geregeld komt er een testbatch tussen vliegen die ik in een kleine verwamingskast zet.
Zou tof zijn als ik deze met de inkbird beter kan monitoren.

ExPeteriment

De temperatuur op mijn Daalderop installatie regel ik al jaren remote met eigen geknutseld spul. Dit te vervangen door een inkbird op wifi lijkt me gaaf. Ik doe graag mee met de verloting.

Gerrie

Ik zou graag deze inkbird uit proberen. Ik heb een 2e koelkast klaar staan maar daar zit nog geen regeling in. Ik vind het altijd leuk om op afstand bij te houden wat mijn bier doet.

Cobus

Nog geen jaar aan het brouwen met een Easybrew 30. Vanaf het begin gewerkt met een koelkast met een inkbird 310. In het begin nog met een 60 W warmtelamp maar de laatste keer met een 25 W warmtelint direct rond het vergistingsvat. De temperatuurschommelingen waren nu een stuk kleiner geworden.
Met Wi-Fi is nog beter in de gaten te houden hoe het temperatuurverloop is.

Niels_Brouwer

Momenteel een STC-1000 in gebruik, helaas geen wifi functie.
Dit zou met een Inkbird opgelost zijn  :)

Johan_vL

Hoi Medebrouwers,

Op dit moment gebruik ik een Inkbird 308 en een 310T. Ik gebruik ze beide in een koelkast met een buisverwarming, eerder had ik gloeilampen en ook een keramische terrarium lamp in gebruik voor de verwarming, maar de buisverwarming bevalt veel beter. Het lijkt gelijkmatiger te gaan.

Een wifi inkbird heb ik reeds naar gekeken en lijkt een mooie aanvulling, mede omdat je op afstand de instellingen kunt wijzigen. Dus samen met mijn gärspund mobil van Speidel, waarmee ik de vergisting kan volgen via wifi, een mooi systeem om van afstand de vergisting te kunnen sturen. Hiermee bedoel ik, dat je kunt zien, wanneer de vergisting over zijn top is en de temperatuur iets kan bijstellen naar boven en dat allemaal van afstand. Super voor alle bier-nerds naar mijn idee :-)

Brew on  :brouwen:

Guppie

Brouwen met een Easybrew 30 en soms nog met een weckpan (Biab).
De brewbucket gaat momenteel in een koelkast aangestuurd met een stc 1000, maar die is er al een keer mee gestopt.
Door mijn beroep zit ik regelmatig 8 weken op zee (zeevarend) in deze weken zou ik graag een pils lageren, lijkt me geweldig om de temperatuur op afstand te kunnen controleren.

Brouwert

Leuke actie weer!

Ik heb sinds kort een koelkast met warmtekabel om mijn vergistingstemperatuur in de hand te houden.
Ik gebruik nu een inkbird controller om deze aan te sturen, maar met een WIFI eenheid is het natuurlijk helemaal mooi om dat op afstand te kunnen doen!

Adbrouwt

Brouw met twee elektrische weckketels en een javalhevel. Voor de vergisting gebruik ik een plastic carboy van 20 liter. Voordeel is dat je dan mooi je vergisting kunt volgen. Deze staat in een tafelkoelkast waarin een gloeilamp zit. Deze worden aangestuurd door een stc-1000.

groeten
 :degroeten:

elBieros

Mijn vergistingskoelkast staat op zolder, ik vergist in een kunststof carboy en de temperatuur wordt nu gereguleerd met een verwarmingskabel aangesloten op een InkBird zonder wifi.

Als ik effe naar zolder ga om de temperatuur te controleren krijg ik altijd meteen een klusje mee van moeder de vrouw (kun je even de was uit de wasmachine halen en ophangen?) dus het zou wel handig zijn om vanuit mijn luie stoel de boel te kunnen checken...  ;D

gr, elB

BenjaminA7X

Ik brouw nu met het BIAB systeem.
Mijn vergistingsflessen gaan de trappenkast in, hier staan ze veilig, maar helaas is er niks te controleren/regelen. voordat ik grotere batches ga brouwen wil ik investeren in een vergistingskast. De InkBird zou daar een heel mooi begin van kunnen zijn.

Roelof

Ik regel momenteel de temperatuur in de koelkast met de STC 1000.
Bevalt goed, maar heeft geen wifi.
Vandaar dat ik meedoe met deze verloting van de inkbird .

Erny

Regel mijn temp in een koelkast die ik gratis via de buurt app heb weten te bemachtigen.
Daarnaast gebruik ik ITC-306T. een verwarming element heb ik (nog) niet.
Een tweede inkbird is meer dan welkom. Ik zou graag nog een vergistingskast willen maken.


Richard3

Ik wil ook wel kans maken op deze inkbird.
Ik brouw momenteel met een lazybrew 30, hiervoor met ketels op t vuur. Ik moet zeggen dit is wel wat makkelijker, maar zware bieren zijn een uitdaging met de lazybrew.
Vergisting in een kunststof gistvat van 30 liter of een RVS Polsineli vat van 50 liter, onlangs nog een fastferment van 26 liter op de kop getikt. Alle passen allemaal makkelijk in mijn manhoge koelkast. Koelen en verwarmen wordt nu aangestuurd met een stc1000. Verwarmen gebeurt met een 75 watt terrarium lamp.

Léon Kanters

Ik brouw momenteel met een Bulldog Beerbrewer V2 25 liter.
Dit vergist ik in mijn Brewbucket 7G. Helaas vergist ik op het moment nog niet gecontroleerd.

Ik ben wel de mogelijkheden aan het bekijken in mijn appartement of kelder iets van een vergistingskast te gaan bouwen. Een Inkbird zou hier natuurlijk enorm bij helpen :) (Voornamelijk om over de drempel te stappen om eraan te beginnen).

Bierpionier

Ik brouw momenteel nog op pannen op het fornuis. Probeer deze zomer weer wat te gaan brouwen. Ik heb een Gist kast met een temperatuur regeling maar zonder Wi-Fi. Hoe mooi zou het zijn als ik het proces echt kan volgen, ook wanneer ik een paar dagen niet thuis ben. Op deze manier kan ik mijn bier gaan verbeteren.

De HaAn

Ik brouw mijn bieren in mijn brouwstellage met 2x 30 liter fust en pan van 50 liter. Ik heb 2 branders waardoor ik in circa 2 uur langer 2 brouwsels heb. Vorige maand een vergistingskast met een regelaar in elkaar geknutseld. Meestal doe ik de hoofdgisting met een blow off en zodoende kunnen er niet 2 vaten in met een regelaar extra kan ik vergelijken wat het makkelijkst is en eventueel hoofdgisting in 2  kasten en nagisting in 1 kast kan ik de andere weer instellen op 4/6 graden voor een koude versnapering :proost:

DavidR

Na een paar jaar BIAB op het gasfornuis te hebben gebrouwen brouw ik nu anderhalf jaar met een Easybrew50. Mijn gistkast wordt al aangestuurd door een Inkbird, en de vergisting volg ik via een iSpindel. De vergistingsgraad en temperatuur zijn dus al op afstand te zien, het zou mooi zijn als ik de temperatuur ook op afstand zou kunnen regelen.

Jacques

De trekking is verricht. Zie het eerste bericht van dit topic.

Daar zie je ook informatie over de mogelijkheid om nog een keer voordelig een Inkbird te bestellen.

Puck


Bierpionier

Gefeliciteerd Edwin, veel brouw plezier ermee!

De HaAn


CommissarBas

Leuke dingen om te winnen hier. Gefeliciteerd!

Pimmels


Edwin brouwt

Wauw, super, wat leuk!


Ik ga de aankomende zomertijd nog zeker een paar keer brouwen en zal een mooi verslag schrijven.
 :brouwen: :biersmile: :brouwen:

Vlisbier

Edwin gefeliciteerd en veel brouwplezier ermee.
Ik heb hem van de week met korting besteld en ook al ontvangen.

We gaan zien hoe dit werkt.
STC 1000 ingebouwd in kunsstofkastje komt te koop.

magicjantje

Proficiat Edwin, veel plezier ermee.

Inkbird

Inkbird Prime-dagkortingen voor Prime-lid lopen nu op Amazon, geniet ervan.
------------------------------------------------------------------------------------------
Inkbird Prime day discounts for prime member is running now on Amazon,enjoy them.

Adbrouwt

Citaat van: EdwinBrouwt op 13-07-2019  08:22 uWauw, super, wat leuk!


Ik ga de aankomende zomertijd nog zeker een paar keer brouwen en zal een mooi verslag schrijven.
 :brouwen: :biersmile: :brouwen:
Nog proficiat Edwinbrouwt van Adbrouwt

Rinus

Ik ben erg te spreken over de inkbird met WiFi, ik heb er nu eentje geïnstalleerd, was een fluitje van 1 cent.
De tweede heb ik inmiddels besteld.

Verbeteringssuggesties:

1. Bij het opvragen van de trend grafiek is het beter om de grafiek laten zien van het tijdstip van opvragen, nu moet je steeds schuiven naar het moment van nu.
2. Het zou helemaal fantastisch zijn als je een profiel met verschillende temperaturen en doorlooptijd kunt programmeren voor je vergistingsprofiel.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.