Hoewel een lichte zwavelachtige smaak bij veel (jonge) pilsners herkenbaar is, wordt deze smaak toch gezien als een brouwfout. Zeker als de zwavelachtige smaak de boventoon voert.
Als het wedstrijdreglement stelt dat het niet mag, klaar en simpel.
Maar wedstrijdreglementen hebben helemaal niets met de werkelijkheid te maken en al helemaal niet als 'een Amerikaan' gaat vertellen hoe een Tsjechisch / Duits bier te smaken... dus brouw je Pilsner lekker met zwavelsmaakjes!
Het hele uitgangspunt van wedstrijden moet m.i.
volledig op de schop. De stijlbeschrijvingen raken kant nog wal en worden door de goegemeente als
"waarheid" aangenomen, zie bij uitstek dat BJCP geval. Dat groeit alleen maar. Waarom? Ik heb een zus en zo bier gebrouwen moeten we daar geen categorie voor maken? En ja hoor, de lijst wordt langer.
Sorry, maar zo werkt een wedstrijd niet. Voor een wedstrijd geef je een aantal glasheldere richtlijnen en "opdrachten". De deelnemers voeren die zo goed mogelijk uit. Dat kunnen dus volledige fantasie stijlen zijn die niets met wat dan ook op de markt te maken hebben, het doet er niet toe. Brouwer doe je best op precies
dat te maken.
Bij 531 categorieën past mijn overweldigend goede flutbier altijd wel ergens in en wint nog prijs ook. Pfffft. Medailles kun je ook gewoon zomaar weggeven.
Ingo
(in pils mag zwavel best en diacetyl ook, ga maar eens hoogzomer naar een Zuid Duitse biergarten met Hausbrauerei)