Google ads

Gestart door Jeroen76, 30-06-2019 15:28 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

RonaldAnthonissen

Citaat van: Jacques op 24-08-2019  23:58 uHet is niet voor niets dat ik niet over een nacht ijs ga.
Ik ben de laatste tijd veel kennis aan het opdoen op het gebied van Wordpress. De site www.bierisbest.nl die ik ook beheer is hiermee gemaakt. Echt handig vind ik het echter niet. Het lijkt eenvoudig maar heel veel dingen zijn verborgen en niet echt logisch.
Wordpress is geen forumsoftware, het is blogging software. Het is welliswaar mogeljk om met behulp van een of andere plugin forum functionaliteit toe te voegen, maar het zal nooit kunnen bieden wat gespecialisserde software als, ik zeg maar phpBB, te bieden heeft zonder er verschikkelijk veel tijd en werk in te moeten steken.

Kostprijs is een ding, gebruiksgemak en beheersbaarheid zijn ook zaken waar je rekening mee moet houden.

Jacques

De beperkingen van WordPress heb ik inmiddels mogen ervaren. Het beheer daarvan is bij een grotere site zeer tijdrovend.

Wat ik zoek is software die responsief is, dat is een must. Veel specifieke forumsoftware is dat in onvoldoende mate.

breda82

Ik vind tapatalk lekker werken, lekker alles in 1 en nog steeds beter als responsive forum.

Een ander forum waar ik wel eens kom gebruikt xenforo (van ex vbullin devs) en dat werkt ook uitstekend via de browser, beste die ik tot nu toe ben tegengekomen, daar zijn ze ook van tapatalk afgestapt.

Jeroen76

Uit ervaring met mijn eigen forum weet ik wel dat het overzetten van een forum niet makkelijk is, met name de opbouw van topics (recepten) en PHP codes kunnen er voor zorgen dat de webmaster een hele hoop werk er bij krijgt om dit weer allemaal leesbaar te maken.

Gr. Jeroen


Jacques

Citaat van: Jeroen76 op 25-08-2019  20:52 uUit ervaring met mijn eigen forum weet ik wel dat het overzetten van een forum niet makkelijk is, met name de opbouw van topics (recepten) en PHP codes kunnen er voor zorgen dat de webmaster een hele hoop werk er bij krijgt om dit weer allemaal leesbaar te maken.

Gr. Jeroen

Het omzetten van recepten is inderdaad een punt van zorg...

seed7

Het voornaamste probleem is proberen vast te houden aan alle opties die we nu (geintergreerd) hebben. Dat is wat iedere omschakeling moeilijk maakt.

Even heel simplistisch gesteld, een wiki is een wiki en een trage vorm van communicatie en 'moet' door 'iedereen' te bewerken zijn. Een forum is sneller, met (vaak) veel sub(-sub)fora om maar ieder type onderwerp af te dekken. In feite is ieder sub(-sub) forum niets anders als wat we vroeger een USENET nieuwsgroep noemden. Nog sneller is de communicatie op #IRC kanalen. Er tussenin zit nog een klassieker, e-mail (ja ik weet het, ik ben oud, ik gebruk nog steeds e-mail) en mailing lists.

Alle nieuwigheden (Slack, gitter, etc)zijn heruitvindingen van de klassiekers Nieuwsgroepen, IRC en Wiki's. Niets meer niets minder. En de "integraties" die ze bieden waren IT-eeuwen geleden voor mailing lists al beschikbaar. Kortom, veel buitenkant.

Waar we ons (beheerders?) denk ik eens op moeten bezinnen is hoe je het geheel opnieuw opzet zonder meteen in termen van allerhande tools te denken. Recepten passen b.v. niet echt binnen een van de bovenstaanden, het vraagt om een bepaalde manier van dat (database) toegang die niets met een forum te maken heeft, maar wel met de brouwende gemeenschap (github voor recepten?). Het wiki en het forum zijn twee niet samenhangende delen.

En dan zijn er nog bots. Die gebruiken we helemaal niet. Je kunt b.v. een bot binnen een forumdiscussie vragen of er een bepaald wiki onderwerp bestaat. Als dat niet bestaat kan de bot vragen of het aangemaakt moet worden en of de betreffende draad gerefereerd moet worden. Ik ken bijna geen forum software die dat bied. Er zijn op IRC wel van dergelijke bots te vinden. (Een erg leuke bot is Loqi op de indieweb kanalen https://indieweb.org/Loqi )

Een 'community', om er nog maar eens een Engelse term in te gooien, bestaat niet meer uit een forum, of een wiki, of ... Er zijn een heel aantal open source 'social media' applicaties beschikbaar die ook nog eens aan elkaar te knopen zijn. Denk aan Masthodon (twitter-achtig), Diaspora (facebook achtig), Libertree, of een eigen IRC kanaal en server, Scoold is een Stack overflow kloon, XMPP, voorheen Jabber bied heel veel mogelijkheden om te communiceren en allemaal applicaties die je op je eigen server kunt draaien zonder (je) te verbinden met derde partijen. Voor bijna iedere 'oplossing' is er wel een open source self hosting alternatief.

Een erg belangrijk aspect is m.i. dat je discussies en inhoud terug kunt vinden, Elasticsearch is een van de vele tools waar je alle content 'doorheen kunt trekken'. Ook zijn van al die verschillende media alle discussies goed te archiveren (indieweb log).

Ten slotte, een van de hele mooie dingen van wiki is het zgn interwiki, een manier om diverse wiki's te verbinden. Jammer dat er zoiets niet voor fora is.

Ingo

mbroek

Brengen grote advertenties meer op? Ik moet sinds een aantal dagen steeds dieper scrollen om maar iets van het forum te zien. En dat is dan zonder tapadinges op de PC  :(
Voorheen waren die dingen laag en breed, nu bijna schemvullend.

Jeroen76

Tapatalk is flink geld binnen aan het harken en verkloot zo de leesbaarheid van de forums en dus ook eigenlijk hun eigen app. Grote of kleine advertenties, de forumbeheerder ziet daar niets van.

Gezien de grote hoeveelheid gebruikers van Tapatalk wereldwijd een mooie geldmachine.

Ben van mening dat ze echt wel wat mogen indimmen anders kan het ook zo gedaan zijn als er een betere vervanger op komt dagen want dan stapt men massaal over, net zo makkelijk.

Gr. Jeroen


mbroek

Wat ik op het forum zie heeft helemaal niets met tapatroep te maken. Puur mijn browser en het forum.

tdp

Citaat van: mbroek op 27-08-2019  09:49 uBrengen grote advertenties meer op? Ik moet sinds een aantal dagen steeds dieper scrollen om maar iets van het forum te zien. En dat is dan zonder tapadinges op de PC  :(
Voorheen waren die dingen laag en breed, nu bijna schemvullend.

Dat viel mij ook op dat de reclameadvertenties bijna beeldvullend zijn sinds een paar dagen.

jaapz



Meeste van de content waar je hier voor op het forum komt zit dus gewoon "under the fold" zoals dat in webdesign termen heet. Ik snap dat je ads nodig hebt om de boel te kunnen betalen maar dit is wel een beetje raar...

Jeroen76

Aaah zo, nee dat is iets wat de webmaster plaatst. Zou de code niet in de header zetten van topics maar in die van de pagina of onderaan.  Nadeel is de actieve reclame die zichzelf vergroot na een seconde zodat je er per ongeluk op klikt...

Er zijn ook mogelijkheden om je eigen reclames te plaatsen. 'Cut the middleman'  (Google is al rijk genoeg ;) )Dit systeem werkt hetzelfde maar dan kies je zelf welke advertenties er komen en laat je de adverteerder jou betalen. Dan heb je ook geen cookie gerelateerde reclames meer en enkel gericht op je doelgroep. Kost wel wat meer werk maar het siert je forum wel en je hebt er dan zelf ook wat over te zeggen.

Gr. Jeroen

jelle82

Citaat van: seed7 op 25-08-2019  23:14 uHet voornaamste probleem is proberen vast te houden aan alle opties die we nu (geintergreerd) hebben. Dat is wat iedere omschakeling moeilijk maakt. (...) Ten slotte, een van de hele mooie dingen van wiki is het zgn interwiki, een manier om diverse wiki's te verbinden. Jammer dat er zoiets niet voor fora is.

Ingo

Interessante materie. Het is duidelijk dat jullie je veel gedanken maken over wat wel en niet werkt. Je moet tegenwoordig met al die nieuwe "innovaties" inderdaad oppassen, dat je geen oplossing zoekt voor een probleem dat niet bestaat.

Ik wil hierbij vermelden dat zonder dit forum ik nooit in het hobbybrouwen was geraakt en het forum zoals het nu is, (al) heeeel waardevol is voor de beginnende en gevorderde brouwer. Vooral via Google kom ik op heel veel interessante forumberichten uit, die mij altijd helpen om weer verder te zoeken.

Jacques

Citaat van: mbroek op 27-08-2019  09:49 uBrengen grote advertenties meer op? Ik moet sinds een aantal dagen steeds dieper scrollen om maar iets van het forum te zien. En dat is dan zonder tapadinges op de PC  :(
Voorheen waren die dingen laag en breed, nu bijna schemvullend.

De grootte van de advertenties worden automatisch bepaald door Google. Dat is handig omdat het forum op verschillende formaten aan schermen gevolgd wordt.
Ook mij is opgevallen dat de advertenties groter waren de laatste tijd. Na even weer wat kleiner te zijn geweest zijn ze vandaag weer groot.

Jacques

Citaat van: Jeroen76 op 27-08-2019  11:30 uEr zijn ook mogelijkheden om je eigen reclames te plaatsen. 'Cut the middleman'  (Google is al rijk genoeg ;) )Dit systeem werkt hetzelfde maar dan kies je zelf welke advertenties er komen en laat je de adverteerder jou betalen. Dan heb je ook geen cookie gerelateerde reclames meer en enkel gericht op je doelgroep. Kost wel wat meer werk maar het siert je forum wel en je hebt er dan zelf ook wat over te zeggen.

Juist vanwege de hoeveelheid werk is heel veel jaren geleden gekozen voor Google. Maar ook om niet afhankelijk te zijn van bepaalde adverteerder. In feite kan ieder bedrijf adverteren via Google Adwords. Wel zo handig want dat maakt dat geen rekening gehouden hoeft te worden met de wensen van een bepaalde adverteerder.

Jeroen76

Citaat van: Jacques op 27-08-2019  21:52 uJuist vanwege de hoeveelheid werk is heel veel jaren geleden gekozen voor Google. Maar ook om niet afhankelijk te zijn van bepaalde adverteerder. In feite kan ieder bedrijf adverteren via Google Adwords. Wel zo handig want dat maakt dat geen rekening gehouden hoeft te worden met de wensen van een bepaalde adverteerder.
Tsja... Dat is wel zo maar de Google-adds leveren juist zo veel irritatie bij de gebruiker op, in mijn ogen toch de belangrijkste schakel in het geheel.

Wanneer je zelf de advertenties beheert kun je het forum een stuk rustiger en gebruiksvriendelijker houden. 

Maar goed kom enkel af en toe op de desktopversie om een recept uit te printen of zo iets dus ben niet door en door tot op het bot geïrriteerd hoor.

Gr. Jeroen

hansHalberstadt

Ik ben afgestapt van de meeste internet sites op de telefoon gebruiken omdat de advertenties van alle kanten over het scherm vliegen en waar het om gaat ernstig hinderen. En het scherm is al zo klein dat het niet te volgen is. Als iedereen dat nu doet is het snel afgelopen met die rommel. 

Koen S

Citaat van: hansHalberstadt op 28-08-2019  07:48 uIk ben afgestapt van de meeste internet sites op de telefoon gebruiken omdat de advertenties van alle kanten over het scherm vliegen en waar het om gaat ernstig hinderen. en het scherm is al zo klein dat het niet te volgen is. Als iedereen dat nu doet is het snel afgelopen met die rommel.
Ik heb daar geen last van,  ik surf veel op de smartphone, maar ik gebruik een paar adblockers.

hansHalberstadt

Citaat van: Koen S op 28-08-2019  08:20 uIk heb daar geen last van,  ik surf veel op de smartphone, maar ik gebruik een paar adblockers.
Ja dat kan. Daarmee ga je het gevecht aan en vinden ze wel weer iets voor. Ik heb daar niet veel zin in. Als iets bij mij niet normaal kan werken ben ik er snel klaar mee en zoek ik wel een alternatief wat wel acceptabel is. 

jelle82

Citaat van: Jacques op 27-08-2019  21:52 uJuist vanwege de hoeveelheid werk is heel veel jaren geleden gekozen voor Google. Maar ook om niet afhankelijk te zijn van bepaalde adverteerder. In feite kan ieder bedrijf adverteren via Google Adwords. Wel zo handig want dat maakt dat geen rekening gehouden hoeft te worden met de wensen van een bepaalde adverteerder.

Het gaat nu wel ietwat offtopic, maar hebben jullie eens gedacht om een dienst als Patreon te gebruiken? Of een jaarlijkse Kickstarter/Indiegogo/crowdfunding-campagne?

Brouwert

Citaat van: jelle82 op 28-08-2019  08:59 uHet gaat nu wel ietwat offtopic, maar hebben jullie eens gedacht om een dienst als Patreon te gebruiken? Of een jaarlijkse Kickstarter/Indiegogo/crowdfunding-campagne?
Of gewoon een bankrekening voor vrijwillige donaties? Al die platformen romen een deel van de donaties af en voegen naar mijn mening niet zo veel toe voor een lokaal forum als deze.

mbroek

Citaat van: Jacques op 27-08-2019  21:46 uDe grootte van de advertenties worden automatisch bepaald door Google. Dat is handig omdat het forum op verschillende formaten aan schermen gevolgd wordt.
Ook mij is opgevallen dat de advertenties groter waren de laatste tijd. Na even weer wat kleiner te zijn geweest zijn ze vandaag weer groot.

Ik dacht altijd, of dat was vroeger zo, dat je als beheerder het formaat en plaats van de advertentie op gaf in de code, en G stopt er dan wat reclame in. Blijkbaar hen jij daar nu niets meer in te vertellen. Aggressief gedrag van G of een bug?


jelle82

Citaat van: Brouwert op 28-08-2019  09:26 uOf gewoon een bankrekening voor vrijwillige donaties? Al die platformen romen een deel van de donaties af en voegen naar mijn mening niet zo veel toe voor een lokaal forum als deze.

Of gewoon een bankrekening.

Brouwerij Mennekes

Citaat van: mbroek op 28-08-2019  09:42 uIk dacht altijd, of dat was vroeger zo, dat je als beheerder het formaat en plaats van de advertentie op gaf in de code, en G stopt er dan wat reclame in. Blijkbaar hen jij daar nu niets meer in te vertellen. Aggressief gedrag van G of een bug?

Als je voor een dynamische add gaat dan hoeft je maar 1 code te gebruiken voor alle schermformaten. Je kunt wel vaste formaten pakken maar dan moet je voor verschillende schermformaten ook verschillende codes op je site plaatsen. Is wel te doen als je fatsoenlijk in de HTML en CSS kan maar ik weet niet of dat op dit CMS kan.

jaapz

Als ik google's documentatie mag geloven kan je wel een maximale vaste hoogte aangeven. Dat is dan een kwestie van de ad-code aanpassen. Dan weet je in ieder geval zeker dat hij niet hoger gaat dan x pixels.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.