Verstijfselingstemperatuur boekweit

Gestart door EBC, 30-06-2019 22:41 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

EBC

Heeft iemand een idee wat de verstijfselingstemperatuur van boekweit is?

Ik vind het nergens. Ik brouw al jaren een boekweitbier, maar merk toch steeds dat het zetmeel maar moeilijk wordt verwerkt. Ik vraag me zelfs af of het met normale maischtemperaturen iets doet. Ik heb het idee van niet. Rendement is laag en het bier blijft wat troebel.

Ik ga het eens koken vooraf ... zien of dat helpt.

seed7

CiteerThe gelatinization temperatures of buckwheat starch were 57.8–64.3°C for onset (To), 63.7–70.8°C  for  peak  (Tp)  and  70.8–85.8°C  for  complete  (Tc)  temperatures,[...]

http://globalsciencebooks.info/Online/GSBOnline/images/0906/EJPSB_3(SI1)/EJPSB_3(SI1)23-28o.pdf

koken dus,

Ingo

EBC

Citaat van: seed7 op 30-06-2019  23:09 uhttp://globalsciencebooks.info/Online/GSBOnline/images/0906/EJPSB_3(SI1)/EJPSB_3(SI1)23-28o.pdf

koken dus,

Ingo

Thanks Ingo, ergens had ik wel ik wel op jou gerekend  ;D ;)
Ik ga koken morgen. Wat denk je 4 liter per kg genoeg?

EBC

Citaat van: EBC op 30-06-2019  23:14 uIk ga koken morgen. Wat denk je 4 liter per kg genoeg?

Hmm wat een geklieder toch altijd dat verstijfselen. 4 liter per kilo is niet genoeg, ik was er al bang voor. Dikke groenbruine pap wordt het. Ik neem volgende keer 10 liter.

Maar goed, het maischen is verder prima verlopen.

brouwerwaldonk

Ik neem voor 0,5 kg rijst 5 liter water, en dat is na het koken al redelijk dikke brij
Dus voor 1 kg boekweit water maal 10 doen, anders zou het wel eens een vaste blok in uw maischketel kunnen liggen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.