Welke slangen op nc koppeling

Gestart door Guppie, 21-06-2019 00:48 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Guppie

Ik ben wat spullen aan het bij elkaar zoeken, maar 1 ding is me niet duidelijk.  Wat voor slang moet ik gebruiken vanaf de CO2 reduceer naar de nc koppeling op de weg.
Gewapende siliconen? Welke diameter is het beste?

hansHalberstadt

Ik gebruik deze:
https://www.conrad.nl/p/norgren-pa0506025-polyamide-persluchtslang-blauw-buitendiameter-6-mm-binnendiameter-4-mm-operationele-druk-max-25-581720
in combinatie met deze:
http://www.hobbybrouwshop.nl/slangtulemoer4mm

Lengte 3 meter als je geen probleem hebt met rustig tappen met minder schuimproblemen, anders evt later inkorten tot minimaal 2 meter. 1 BAR druk gebruiken bij fust gekoeld tot 6 of 7 graden.

En deze http://www.hobbybrouwshop.nl/slangtule-4mm-recht kun je dacht ik gebruiken als verloop van tapkraan naar slang.

joerivang

Ik gebruik deze: http://www.hobbybrouwshop.nl/Slang-6,7x12,5mm

Citaat van: hansHalberstadt op 21-06-2019  07:40 uik gebruik deze:
https://www.conrad.nl/p/norgren-pa0506025-polyamide-persluchtslang-blauw-buitendiameter-6-mm-binnendiameter-4-mm-operationele-druk-max-25-581720
in combinatie met deze:
http://www.hobbybrouwshop.nl/slangtulemoer4mm

lengte 3 meter als je geen probleem hebt met rustig tappen met minder schuimproblemen, anders evt later inkorten tot minimaal 2 meter. 1 BAR druk gebruiken bij fust gekoeld tot 6 of 7 graden.

en deze http://www.hobbybrouwshop.nl/slangtule-4mm-recht kun je dacht ik gebruiken als verloop van tapkraan naar slang.

Hij bedoeld van CO2 fles naar keg, niet de bierleidingen.

hansHalberstadt

Citaat van: joerivang op 21-06-2019  08:30 uIk gebruik deze: http://www.hobbybrouwshop.nl/Slang-6,7x12,5mm

Hij bedoeld van CO2 fles naar keg, niet de bierleidingen.
Idem, alleen dan geen lengte eis natuurlijk.
welke slang gebruik je voor je bierleidingen? 6.7 mm inwendig betekent dat je een veel langere slang nodig hebt om rustig en zonder teveel schuim te kunnen tappen, vandaar dat ik 4 mm gebruik. Overigens gebruik ik om te tappen een langere leiding dan strikt noodzakelijk. daardoor is de tapsnelheid wat lager dan bij een cafe tap, maar daardoor kun je veel rustiger tappen met minder last van schuim.

emiel1

Ik denk niet de de diameter uitmaakt, wat vooral van belang is is dat ie de druk aan kan. Bij gebruik met een droogkoeler, of wanneer je warm wilt carboniseren zit je, zeker op hele warme dagen, zo op 3 bar, siliconen is daar niet geschikt voor (gewapend misschien wel, maar het is veel duurder dan andere kunststoffen en onnodig)
Ik heb zelf John Guest steekkoppelingen en daarbij gebruik ik deze slang. Maar voordat ik die had had ik een pvc slang van de Braumarkt met een grotere diameter en in gebruik is er geen verschil.

joerivang

Citaat van: hansHalberstadt op 21-06-2019  08:57 uwelke slang gebruik je voor je bierleidingen? 6.7 mm inwendig betekent dat je een veel langere slang nodig hebt om rustig en zonder teveel schuim te kunnen tappen, vandaar dat ik 4 mm gebruik. Overigens gebruik ik om te tappen een langere leiding dan strikt noodzakelijk. daardoor is de tapsnelheid wat lager dan bij een cafe tap, maar daardoor kun je veel rustiger tappen met minder last van schuim.

Ik gebruik momenteel 3 meter 6.7mm binnendiameter slang met compensatorkranen.

hansHalberstadt

Citaat van: emiel1 op 21-06-2019  09:07 uIk denk niet de de diameter uitmaakt, wat vooral van belang is is dat ie de druk aan kan. Bij gebruik met een droogkoeler, of wanneer je warm wilt carboniseren zit je, zeker op hele warme dagen, zo op 3 bar, siliconen is daar niet geschikt voor
diameter maakt voor koolzuurslang niet uit, voor tapslang wel. siliconen is totaal ongeschikt omdat siliconen zeer permeabel is voor allerlei gassen, dus er diffundeert ongewenst zuurstof door naar binnen waardoor je bier snel veroudert en oxideert en koolzuur door naar buiten.

hansHalberstadt

Citaat van: joerivang op 21-06-2019  10:15 uIk gebruik momenteel 3 meter 6.7mm binnendiameter slang met compensatorkranen.
Door het toepassen van compensatorkranen kom je met 3 meter blijkbaar wel uit, maar met gewone tapkraan zou je denk ik met 3 meter 6.7 mm alleen maar schuim tappen en te hoge tapsnelheid hebben. zou ik even na moeten rekenen de gegevens uit 'vakboek voor de bierslijter'

joerivang

Citaat van: hansHalberstadt op 21-06-2019  10:39 uDoor het toepassen van compensatorkranen kom je met 3 meter blijkbaar wel uit, maar met gewone tapkraan zou je denk ik met 3 meter 6.7 mm alleen maar schuim tappen en te hoge tapsnelheid hebben. zou ik even na moeten rekenen de gegevens uit 'vakboek voor de bierslijter'

Ik weet het nog uit recente berekeningen, meer dan 10 meter slang van deze diameter is benodigd bij druk van 12 a 15 psi.

emiel1

Citaat van: hansHalberstadt op 21-06-2019  10:36 udiameter maakt voor koolzuurslang niet uit, voor tapslang wel.

Ja, maar het gaat hier om de koolzuurslang ;)

hansHalberstadt

In het algemeen vind ik dunne slang wel voordelen hebben tov dikke omdat dunne slangen veel flexibeler zijn. makkelijk even in de gewenste vorm te leggen in je tapkoelkastje bijvoorbeeld of als je je fustje verwisselt sputteren ze minder tegen. In dit geval dus de CO2 slang want daar hebben we het over in dit topic  ;) (maar geldt natuurlijk ook voor de tapslang)

Guppie

Bedankt allemaal.
Een flexibele niet te dikke slang in combinatie met een slang thule gaat het worden, hier in de buurt hebben we een aantal technische groothandels daar zal ik eens kijken. Perslucht slang stom genoeg niet aan gedacht maar die zal het zeker doen.

Bedoeling is wel dat ik de keg ga carboniseren terwijl die gekoeld wordt.

Tambier


emiel1

Citaat van: Tambier op 25-06-2019  11:05 uhttps://www.candirect.eu/CO2-connection-hose-for-NC-container-complete-for-pressure-regulator-for-beer-3-bars-with-3-4-male-tread

Dit past 1 op 1, hoef je zelf niet uit te zoeken wat je nodig hebt.

Nou, dat hangt er wel van af wat voor schroefdraad er op je reduceermeter zit. Deze is voor 3/4" BSP, maar je hebt ze ook met bijv. flare of 5/8"

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.