Hoi,
Ik weet dat er al heel veel geschreven is over het wel/niet koken of verstijfselen van haver, echter is er voor mij, na een uurtje lezen en dwalen door de jungle van advies over haver toch nog iets iets onduidelijk. (knap he..?

)
Ik heb havervlokken besteld en deze zijn al binnen. a.s. vrijdag wil ik gaan brouwen en voor het eerst werken met havervlokken.
Volgens Braumarkt moet ik de vlokken die ik heb besteld eerst een haluurtje koken in '
wat' water.
- hoeveel is '
wat' water? Ik heb op dit forum al een verhouding gelezen van 1:5 kan ik die aanhouden?
- '
na het koken kan de haver toegevoegd worden aan het beslag om mee te maischen'. Gooi ik dan de hele haverbrei/-pap bij het beslag of moet ik het eerste afgieten (lijkt me erg moeilijk)?
- zo niet, moet ik dan her water van het recept aanpassen?
- en wel of niet schroten?
Benieuwd naar jullie reactie.
Stephan