SG dubbelbock te laag

Gestart door Lindenman, 10-06-2019 23:03 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lindenman

Hoi allemaal,
Bij het brouwen van mijn dubbelbock is het sg uitgekomen op 1056 ipv 1075.
Nu zou ik meer dan 700 gram suiker toe moeten voegen, is dit een goed idee ivm de smaak?

-----------------------------------------------------------------------
¦                       BrouwVisie Receptrapport                       ¦
-----------------------------------------------------------------------

Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept               : Lindenman Dubbelbock
Kenmerk                   : dubbelbock
Brouwdatum                : 10-6-2019
Biertype                  : Dubbelbo(c)k
Aantal liters             : 12
Gewenst begin SG          : 1075 (8,2 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement        : 75.0%

Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal brouwwater         : 19,12 liter
Maischdikte               : 3,30 l/kg
Maischwater               : 13,54 liter
Spoelwater                : 5,58 liter
Kooktijd                  : 70 minuten
Berekende kleur           : 99 EBC(BrouwVisie)
Berekende bitterheid      : 27 EBU(Glenn Tinseth)

Mout storting----------------------------------------------------------
Munchenermout 15 EBC         85,2 %         3495 gr        16 EBC                                                                           
aroma mout 50 ebc            2,9 %          120 gr         50 EBC                                                                     
Chocolademout                1,0 %          40 gr          900 EBC                                                                 
Caravienne                   4,9 %          200 gr         66 EBC                                                               
Brown malt                   6,1 %          250 gr         150 EBC                                                               

Massa hop--------------------------------------------------------------
Hersbrücker        3,2 %     25 gr          60 Min.        13 EBU                                                                     
Northern brewer    8,0 %     10 gr          60 Min.        13 EBU                                                                         

Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort                 : Saflager W-34/70
Gist toegevoegd als       : Giststarter
Volume                    : 0 ml
Beluchtingstijd           : 0 uur
Temperatuur               : 0°C

maischschema-------------------------------------------------------------
maischschema naam: Algemeen Maischschema
Stap 1: 66°C      60 Min.      3,3 l/kg
Stap 2: 72°C      10 Min.      3,3 l/kg
Stap 3: 78°C      1 Min.      3,3 l/kg

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.