"oude" gist

Gestart door MaartenM, 23-10-2010 09:34 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Haagse Wouter

Desondanks dat er geen exacte definitie is (in elk geval niet als hobbybrouwer die constant een ander bier maakt), kun je denk ik wel stellen dat je met oude gist beter aan de hoge kant kan pitchen dan aan de lage kant.

Dus om wel weer een beetje ontopic te gaan.
Stelling: Als je flink oude gist hebt, kun je beter voorzichtig zijn en een beetje meer pitchen dan op het pakje staat.
Eens? Niet eens?

hansHalberstadt

Teveel gist enten is minder schadelijk dan te weinig, dus in dat opzicht ben ik het wel met je eens. Punt is echter dat je niets weet over hoeveel de activiteit is teruggelopen. Ik zou het zelf daarom zelf anders doen. nl gewoon aanenten en het wort na 3 uur beluchten. Dat garandeert dat er nog voldoende groei komt  totdat de gist vanzelf tegen en maximum aanloopt omdat er dan bouw stoffen opraken. Ook bij korelgist zal de gist zich in het wort nog verder vermenigvuldigen en ook tegen zo'n maximum aanlopen, maar zonder beluchting ligt dat maximum wel lager.

Haagse Wouter

Eerlijk gezegd denk ik dat teveel gist enten als hobbybrouwer bijna niet mogelijk is.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.