Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Geloof me, zo ontstaan de beste stouts
Wat duurt dat trouwens enorm lang voordat 30 ltr aan de kook is!Dat ging met mijn ouderwetse gasbrander een enorm stuk sneller!
Tja, een elektrische brouwautomaat heeft zo zijn beperkingen...Is het je gelukt om het beoogde begin SG te halen?
Afgelopen week ongeveer 30 liter aan de kook gebracht met mijn onlangs aangeschafte elektrische Hendi op 3100 Watt, daarna gekookt op 2900 Watt, ging super!
SG 1076, Jacques ( incl. 750 gr. kristalsuiker)
Zo! 3100 Watt is ruim 14 Amp. bij 220 Volt.Bij standaard zekering van 16 Amp. moet je geen andere apparaten op dezelfde groep hebben!
Ik heb de Easybrew 50 (3000 Watt) heb um op dezelfde groep als 2 vriezers.30 ltr koken gaat perfect op 2400 Watt (om daar te komen gebruikt ie natuurlijk 3000 Watt).
En wat had je vooraf verwacht?
Geen specifieke verwachting, maar hier ben ik reuze tevreden mee.
Mooi dat je er tevreden mee bent. Ik vroeg er naar omdat het mijn ervaring is dat het brouwen van een zwaar bier (boven 1080) met een automaat (in mijn geval een Braumeister) niet eenvoudig is. Voor een dergelijk zwaar bier moet je of moutextract/suiker toevoegen of dubbelmaischen. En is roeren noodzakelijk.
Kun je dan niet gewoon wat minder brouwen?Ik neem aan dat het probleem hem zit in de maximale hoeveelheid mout?
Ik heb inderdaad geroerd daardoor viel de bodem uit de beslagcontainer. Voor 30 ltr heb ik in totaal 10,5 kg mout gebruikt. 25 ltr. maischwater en 15 ltr. spoelwater. Het is inderdaad een hele klus voor een Easybrew 30. Volgende keer maar een paar litertjes minder.
Bij de brew monk staat dat die geschikt is voor max. 8 kg storting. Zal bij de eb 30 niet anders zijn denk ik.Normaal kijk je hoeveel bier je wilt brouwen en reken je uit welke storting je daarvoor nodig hebt.Als dat boven de 8 kg komt zou ik andersom gaan rekenen: uitgaan van een storting van 8 kg, en uitrekenen hoeveel water daar bij hoort.
Nu 7 dagen later is het SG 1035.Ik vind dit nogal hoog na 6 dagen!Ben gewend dat dit bij mijn brouwsels na deze tijd al zo'n 1010-1015 is of nog lagerBegin SG 1076 400 ml slurry van 6 maanden oud.Wat denken jullie?