Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Brouw je ook zomerbiertjes?  (gelezen 5680 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Lucky brewer

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 6
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Brouw je ook zomerbiertjes?
« Reactie #75 Gepost op: 30-06-2019 18:50 u »
@ emiel1, Nat schroten heb ik hier geleerd, 10 ml water per gestorte kg droge stof, nog nooit problemen gehad, behalve bij het proberen klonen van een Tripel karmeliet , maar daar wijt ik de problemen aan de complexe samenstelling: Pilsmout,Tarwe mout, havermout, gerstevlokken, tarwevlokken en havervlokken en niet aan het klam schroten.
Als zomerbiertje heb ik me voor de eerste maal gewaagd aan het brouwen van een Pils, met lagering in mijn versbakken fermentasaurus onder tegendruk. Drinkbaar binnen de 5 dagen na bottellng.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Redbadd

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Brouw je ook zomerbiertjes?
« Reactie #76 Gepost op: 06-07-2019 21:07 u »
Hoe is ie geworden?
Hij is bij mij erg zoet geworden, en niet echt fruitig. Misschien ook wel geoxideerd, ik meen een kleurverschil in de uitgeschonken flesjes te zien, het is in ieder geval donkerder dan ik zou verwachten.
Ik heb dat bij een eerdere rouw brouw ook gemeend te zien, misschien dat die gevoeliger zijn dan gekookt bier.

Ik heb een deel gebotteld en de rest in een keg gedaan, zou ik dat nog een beetje bij kunnen trekken door een flink bittere hopthee erbij in te gooien?


Tags: