Brouw je ook zomerbiertjes?

Gestart door Jacques, 01-06-2019 14:58 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

tdp

Citaat van: breda82 op 06-06-2019  00:14 uIk heb vandaag een no boil single hop neipa met kveik gebrouwen. Had weer eens zin in experiment. Heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Hopelijk fris en fruitig bij lekker weer en een bbq.

Soort van Raw Ale NEIPA ;) Goed bezig, ben benieuwd wat dit oplevert!

molen

Brouw je ook zomerbiertjes?: Ja, ik heb net een Russian Imperial Stout op de fles gezet!  >:D :brouwen:

Biertje1985

Zomerbier, ik hou er wel van.

Meestal maak ik in de winter een pils die ik lekker laat lageren/rijpen en dan in het voorjaar en zomer opdrink.

Session IPA voor de warmste dagen, een lekker Saison in het voorjaar en er tussen nog ergens een red ale of een experimentje.
Lichte smaakvolle bieren doen het hier erg goed in de zomer. Dunkles, Kolsch allemaal lekker.

Sowieso lager alcoholisch, ik kan niet zo gek veel hebben en ik drink toch graag meer dan een paar biertjes.

breda82

Citaat van: tdp op 06-06-2019  07:48 uSoort van Raw Ale NEIPA ;) Goed bezig, ben benieuwd wat dit oplevert!

Inderdaad een raw neipa. Geïnspireerd door een filmpje wat ik laatst voorbij zag komen. Ben zelf ook zeer benieuwd, hij staat al lekker te gisten zag ik. Vandaag of morgen dryhop erbij en natuurlijk de kveik oogsten.

Wil ook nog een ultra session ipa brouwen binnenkort. Maximaal mogelijk smaak en zeer laag in alcohol, is een leuke uitdaging.


Jacques

Citaat van: breda82 op 06-06-2019  11:18 uWil ook nog een ultra session ipa brouwen binnenkort. Maximaal mogelijk smaak en zeer laag in alcohol, is een leuke uitdaging.

Dat is zeker een uitdaging!

Een goed zomerbiertje brouwen vraagt veel vakmanschap.

CeesM

Ik zit momenteel op het Griekse eiland Zakynthos waar ik het voorlopig met Mythos moet doen. ;)
Thuis staat voor me nog een voorraad frisse witte op me te wachten voor de rest van de zomer.

breda82

Citaat van: Jacques op 06-06-2019  21:35 uDat is zeker een uitdaging!

Een goed zomerbiertje brouwen vraagt veel vakmanschap.

Ik heb ook geen verwachting dat het de eerste keer naar tevredenheid zal zijn, tegenwoordig brouw ik wat minder volume maar brouw ik wat meer puur om dingen uit te proberen. Wat een fijne hobby is brouwen :)

De HaAn

Begin mei een laag alcoholisch bier gebrouwen 15 liter begin sg 1012 eind 1006. Afgelopen week geproefd had misschien meer als 15 liter moeten brouwen. Voor het filterbed heb ik 5 kg bostel in de maischkuip laten zitten van een bier dat ik eerder die dag gebrouwen had. :biersmile:

Eric111

Citaat van: De HaAn op 06-06-2019  22:27 uBegin mei een laag alcoholisch bier gebrouwen 15 liter begin sg 1012 eind 1006. Afgelopen week geproefd had misschien meer als 15 liter moeten brouwen. Voor het filterbed heb ik 5 kg bostel in de maischkuip laten zitten van een bier dat ik eerder die dag gebrouwen had. :biersmile:

Hoi, ben wel benieuwd naar je recept voor dit biertje want ik wil ook eens een keer een laag alcoholisch biertje gaan brouwen  :proost:

De HaAn

Neem volgende week enkele flesjes mee naar de feestavond van de de Roerstok even wat medebrouwers laten proeven ben namelijk benieuwd naar hun bevindingen. (zie post 54)

Bennemans

Heb nu een fustje vol met een licht frisse pils en er staat een Amerikaanse Tarwe bier in het vat. Normaal met alleen Cascade hop voor de smaak en aroma. Omdat ik daar niet genoeg van had nu maar aangevuld met Azacca. Hierna nog een lichte IPA. Of ik de zomer doorkom? Dacht het wel.

Jacques

Is er iemand die ook een fris kruidig biertje gaat brouwen? Of een bier met fris fruit anders dan kersen en frambozen?
Ik denk aan een Reine Claude bier met spelt.

Redbadd

Ik heb me vorige week aan een rauwe mango ananas ipa gewaagd. Beetje minder zwaar dan onderstaand recept.


Biertje1985

Citaat van: Jacques op 07-06-2019  11:40 uReine Claude bier met spelt.
Origineel!

BrouwMark

Ik zit nog te broeden op een idee voor mijn halve vriezer vol aalbessen. Misschien toch nog een gose? Of zal ik eind van het jaar een deel van mijn lambiek erop gooien voor volgend jaar zomer?

Dund

Mijn favoriet is een berliner met frambozen. Of nog beter een gose met passievrucht.

Gewoon bij de sligro of andere groothandel van die kilo pakken bevroren puree halen en klaar is kees. Super vol aroma licht zurig en fris. Heerlijk voor de zomer.

Jacques

Citaat van: Dund op 07-06-2019  15:05 uGewoon bij de Sligro of andere groothandel van die kilo pakken bevroren puree halen en klaar is kees. Super vol aroma licht zurig en fris. Heerlijk voor de zomer.

Behandel je de puree nog op een of andere manier?

NoLimits

Hier is vandaag een variant van de Black IPA op de fles gegaan.
Erg blij met de smaak nu al!
24 liter gebrouwen met de Easybrew 30.

https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,39277.msg594925.html




hobbybob

Afgelopen week 500 gr vlierbloesem geplukt, 5 g/ltr koudhop doet het heerlijk in een witbiertje.

Ook 4 ltr vlierbloesem siroop gemaakt heerlijk als suiker toevoeging in een Tripel.

Tevens te gebruiken als bottelsuiker voor zowel het witbiertje als voor een Tripel.


Marko

De laatste twee jaar een zomerbiertje gebrouwen met verse munt uit eigen tuin als toevoeging. Als basis een pale ale met Cascade en wat Citra, en 100 gram verse munt per 15 liter toegevoegd 5 minuten voor einde kook.  Frisse, wel aanwezige maar niet te overheersende muntsmaak. Staat volgende maand weer in de planning als de muntstruik voldoende blad heeft gemaakt.

Jacques

Citaat van: Marko op 07-06-2019  20:03 uDe laatste twee jaar een zomerbiertje gebrouwen met verse munt uit eigen tuin als toevoeging. Als basis een pale ale met Cascade en wat Citra, en 100 gram verse munt per 15 liter toegevoegd 5 minuten voor einde kook.  Frisse, wel aanwezige maar niet te overheersende muntsmaak. Staat volgende maand weer in de planning als de muntstruik voldoende blad heeft gemaakt.

Interessant. Een dergelijk bier heb ik nog nooit gebrouwen hoewel ik meer munt in mijn tuin heb staan dan mij lief is. Heel wat munt heb ik dit jaar verwijderd uit mijn tuin.

De voornaamste reden dat ik nog nooit muntbier gebrouwen heb komt doordat ik de nodige jaren geleden een Belgisch muntbier gedronken heb waarbij de muntsmaak voor mij veel te overheersend was.

Dund

Citaat van: Jacques op 07-06-2019  16:49 uBehandel je de puree nog op een of andere manier?

De puree gaat direct in de navergisting meestal half bevroren. Ik koop altijd die pakken van Boiron. Die zijn bijna allemaal 100% vruchtenpulp zonder extra suiker. De smaak is daarom bijna niet van vers te onderscheiden. Zeker tropische vruchten kan je bijna niet vers kopen voor dat geld. Een liter kost rond de 9 euro in 60 liter gose doe ik max 3 liter dus je hebt dan voor weinig geld een super smaakvol zomerbiertje.

Jacques

Citaat van: Dund op 07-06-2019  21:58 uDe puree gaat direct in de navergisting meestal half bevroren. Ik koop altijd die pakken van Boiron. Die zijn bijna allemaal 100% vruchtenpulp zonder extra suiker. De smaak is daarom bijna niet van vers te onderscheiden. Zeker tropische vruchten kan je bijna niet vers kopen voor dat geld. Een liter kost rond de 9 euro in 60 liter gose doe ik max 3 liter dus je hebt dan voor weinig geld een super smaakvol zomerbiertje.

Krijg je veel depot?
En wordt je bier helder?

breda82

Dat zijn die witte bakken toch, ik kan me herinneren dat bij die ik heb zien staan bij de hanos er glucose aan toegevoegd was, toen maar voor hele diepvries frambozen gegaan. Brix waarde staat er ook op. Die passievrucht ga ik zeker ook eens proberen dan.

Dund

Citaat van: Jacques op 07-06-2019  22:03 uKrijg je veel depot?
En wordt je bier helder?

Nagenoeg geen depot en redelijk helder bier (gose passievrucht). De puree is echt al goed vermalen, het is alsof je ranja maakt. De berliner met framboos wordt kraakhelder. Ik laat deze bieren ook meestal 1 week langer in de cct om alles goed te laten uitzakken.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.