Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Fruit macereren in lambiek  (gelezen 620 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Aphext

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Fruit macereren in lambiek
« Gepost op: 24-05-2019 17:51 u »
Ik heb oude lambiek gekocht van Girardin.
Hoe kan ik daar het best fruit in macereren?
Momenteel heb ik (ingevrozen) pruimen, braambessen en bloesem.
En verse rabarbar.
Hoe doe ik dit het best? De vruchten eerst kwetsen of volledig kapot maken en dan laten oplossen? Hoelang laat ik het fruit macereren in de lambiek?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Koen S

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 861
  • Land: be
  • Waar de brouwer komt, moet de bakker niet zijn.
    • Sint Franciscus Home Brewery
Re: fruit macereren in lambik
« Reactie #1 Gepost op: 24-05-2019 20:32 u »
Vooraf kneuzen is niet nodig als het ingevroren fruit is.  Pruimen zeker toevoegen zonder de pitten. Rabarber goed wassen, in stukjes van 1 cm snijden, eventueel invriezen,  dan gaan de celstructuren kapot en geven ze makkelijk hun sap af.
Opgelet,  rabarber is extreem zuur, dus met mate gebruiken.
Misschien aparte batches maken waaraan je telkens 1 fruitsoort toevoegt. Mengen kan dan later nog.

Offline Aphext

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Fruit macereren in lambiek
« Reactie #2 Gepost op: 30-05-2019 23:03 u »
Macereer ik best in oude lambiek of jonge lambiek?

Tags: