Fruit macereren in lambiek

Gestart door Aphext, 24-05-2019 17:51 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Aphext

Ik heb oude lambiek gekocht van Girardin.
Hoe kan ik daar het best fruit in macereren?
Momenteel heb ik (ingevrozen) pruimen, braambessen en bloesem.
En verse rabarbar.
Hoe doe ik dit het best? De vruchten eerst kwetsen of volledig kapot maken en dan laten oplossen? Hoelang laat ik het fruit macereren in de lambiek?

Koen S

Vooraf kneuzen is niet nodig als het ingevroren fruit is.  Pruimen zeker toevoegen zonder de pitten. Rabarber goed wassen, in stukjes van 1 cm snijden, eventueel invriezen,  dan gaan de celstructuren kapot en geven ze makkelijk hun sap af.
Opgelet,  rabarber is extreem zuur, dus met mate gebruiken.
Misschien aparte batches maken waaraan je telkens 1 fruitsoort toevoegt. Mengen kan dan later nog.

Aphext

Macereer ik best in oude lambiek of jonge lambiek?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.