Weizen met een te lage bitterheid

Gestart door Ron H, 23-05-2019 07:39 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ron H

Dinsdagavond een Weizen gebrouwen. Doordat het maischrendement wat laag is uitgevallen, heb ik het spoelen overgeslagen. Dat betekent dat ik 12 liter ipv de geplande 16 liter in het gistvat heb.
Nu heb ik gisteren de "correcte" gegevens (voor zover mogelijk) in BrouwHulp aangepast. Tijdens dit aanpassen zag ik dat ik het " veroudering hop meenemen" niet had aangevinkt.
Hierdoor ging de berekende IBU waarde van 13 naar 9.
Nu is mijn vraag: kan ik dit gewoon laten zo als het is of is er een manier om alsnog tot de gewenste bitterheid te komen?

PS (ik begreep dat koudhoppen geen noemenswaardige toename van de bitterheid geeft)

groetjes Ron

tdp

Ik zou het zo laten, sowieso kenmerkt een Weizen zich niet als een hoppig bier. En die IBU's zijn berekeningen, een paar IBU meer of minder proef je echt niet m.i.

Biertje1985

Inderdaad, zo laten.
Je kan altijd nog een beetje hopthee toevoegen als het niet bitter genoeg is. Bitterheid weghalen is een stuk lastiger :nut:

Ron H

Dank jullie voor de snelle antwoorden.
Ik zal jullie advies opvolgen en geen actie ondernemen.

groetjes Ron

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.