Vergisting pils

Gestart door jorgvde, 22-05-2019 14:57 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jorgvde

Hallo iedereen,

Ik zit met een dilemma.
Ik heb voor de 2e keer een pils recept gebrouwen, alleen deze keer ben ik hem vergeten door omstandigheden en staat hij nu al een maand in dezelfde emmer als waar de hoofdvergisting in plaats vind.

Vorige keer was mijn vergistingsproces:
2 weken op 14 graden
Overhevelen en navergisten voor 1 maand op 13.5 graden
Na bottelen 2 weken op 13.5 graden
Daarna 2 weken op 4 graden.

Nu staat hij al 1 maand op 12 graden.
Is het wijs om hem over te hevelen en nog 2 weken te laten staan? SG daalt niet meer zit op 1011.
Of bottelen en dan net als vorige keer aanhouden?

Of heeft iemand een ander idee?

De gist die ik heb gebruikt is Mangrove Jack M76 Bavarian Lager.

Hopelijk kan iemand mij hier mee helpen.

Biertje1985

Prima, je kan hevelen en het nog even laten staan om wat gistproducten op te ruimen.

Als het allemaal lekker compact is uitgezakt en prima smaakt dan kan je het ook gewoon bottelen, misschien nog een paar dagen cold crashen.


Traploper

Loop je dan geen oxidatierisico, aangezien er na een maand niet veel koolzuur meer gevormd zal worden?

Is dat niet schadelijker dan een mogelijk autolyserisico dat wellicht meevalt omdat de temperatuur laag is?

jorgvde

Ik heb het gisteravond geheveld. En zal dit weekend gaan bottelen

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.