Geen idee of het hier op de goede plek staat maar heb een vraagje over een recept dat ik samen met mijn brouwmaat komend weekend wil proberen. We willen een Corona kloon brouwen maar dan (deels) met een kick: pepers!
Nu hebben we met Brewfather het onderstaande recept samengesteld en zou ik graag wat advies willen over hoeveel peper te gebruiken en hoe dit te gebruiken tijdens het 'dryhoppen'. We willen de pepers pas later toevoegen en niet tijdens het koken omdat we de clone los willen proeven, een deel met jalapeno peper en een deel met Habanero peper.
Mijn vragen:
Hoeveel peper op 5 L?
Moet ik nog iets met de peper doen of gewoon klein snijden en toevoegen na de hoofdgisting bij het lageren?
Headbanger Cerveza
American Lager
4.2% / 10.6 °P
Recipe by
Smelly Crew
All Grain
BIAB (No sparge)
67% efficiency
Batch Volume: 20 L
Boil Time: 60 min
Mash Water: 26.97 L
Total Water: 26.97 L
Boil Volume: 23.85 L
Pre-Boil Gravity: 1.038
Vitals
Original Gravity: 1.042
Final Gravity: 1.010
IBU (Tinseth): 16
Color: 7.1 EBC
Mash
Temperature 68 °C 60 min
Malts (4.16 kg)
3.2 kg (76.9%) The Swaen GreenSwaen Pilsner Grain 3.7 EBC
320 g (7.7%) Corn, Flaked Grain 2.6 EBC
320 g (7.7%) Dingemans Munich Grain 13.5 EBC
320 g (7.7%) Rice, Flaked Grain 2 EBC
Hops (50.4 g)
25.2 g Tettnang 3.4% Boil 60 min
25.2 g Saaz 3.4% Boil 10 min
Miscs
0.8 g Irish Moss Boil 10 min
Yeast
0.8 pkg White Labs WLP940 Mexican Lager
Fermentation
Primary 12 °C 7 days
Secondary 13 °C 7 days
Cold Crash 4 °C 4 days
Carbonation: 2.4 CO2-vol
comments:
based on
https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/409536/corona-clone-gist moet tussen 10-13 graden:
https://whitelabs.com/yeast-bank/wlp940-mexican-lager-yeastOmdat we de kloon met en zonder kick willen proeven kunnen we de Jalapeno/Habanero lastig meekoken, vooral omdat het verdelen van de gist dan moeilijk wordt. Daarom besloten om de pepers tijdens de lager fase als dryhop te gebruiken (xxgram per 5 L) bij een deel van het bier (vermoedelijk 5 L met kick en de rest zonder).