Afgelopen donderdag zelf ook aan het brouwen geweest,
Hierbij mijn recept, Is nu aan het vergisten, 1e dryhop gisteren toegevoegd, rook vanochtend al heerlijk fruitig.
Basis
Omschrijving Waarde
Naam recept NEIPA(v2)
Brouwdatum 16-05-2019
Bierstijl Imperial IPA
Volume 20,0 l
Begin SG 1,058 SG
Kooktijd 60 min.
Water en brouwzouten
Hoeveelheid Ingrediënt
20,00 l Water uit Zuidlaren
8,00 l Spoelwater
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid Naam Mouterij Kleur %
1,00 kg Pale Ale mout Dingemans 7 EBC
4,00 kg Pils mout Swean 3 EBC
0,75 kg Havervlokken Supermarkt 2 EBC
Maischschema
Omschrijving Temperatuur Stap tijd Rust tijd
Beta-amylaserust 67,0 °C 2 min. 60 min.
Hop
Hoeveelheid Naam Type % alfazuur Kooktijd/toevoeging IBU
16,0 g Citra Bloem whirlpool
16,0 g El Dorado Bloem whirlpool
16,0 g Mosaic Bloem whirlpool
20,0 g Citra Bloem Koudhop 19-5-2019
20,0 g El Dorado Bloem Koudhop 19-5-2019
20,0 g Mosaic Bloem Koudhop 19-5-2019
20,0 g Citra Bloem Koudhop 22-5-2019
20,0 g El Dorado Bloem Koudhop 22-5-2019
20,0 g Mosaic Bloem Koudhop 22-5-2019
20,0 g Citra Bloem Koudhop 25-5-2019
20,0 g El Dorado Bloem Koudhop 25-5-2019
20,0 g Mosaic Bloem Koudhop 25-5-2019
Gist
Hoeveelheid Naam Type
1,0 pak(ken) Imperial Yeast A48 Juice bovengist