Tip Pakket met 5l fles, hevel, wijn bij Blokker

Gestart door Scorpionrose, 08-05-2019 19:10 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

SVB

Uhm ja, maar volgens mij is het advies wel om champagne flessen te gebruiken. (Heb de handleiding niet hier, maar op de website van Braumarkt verwijzen ze wel direct naar champagne flessen)

BrouwMark

Jongens en meisjes, even nadenken hè? Een wijnfles is niet drukbestendig, die ploffen al uiteen als je wijn bottelt die nog een heel klein beetje doorgist, dus zekersteweten als je er 13 g/l suiker bij doet!

Brouwerij Mennekes

Citaat van: SVB op 27-05-2019  15:21 uUhm ja, maar volgens mij is het advies wel om champagne flessen te gebruiken. (Heb de handleiding niet hier, maar op de website van Braumarkt verwijzen ze wel direct naar champagne flessen)
Klopt, zat een briefje bij in de verpakking om champagneflessen via de website van braumarkt te bestellen. Ik heb dat maar netjes gedaan  ^-^

jpt

Citaat van: BrouwMark op 27-05-2019  15:25 uJongens en meisjes, even nadenken hè? Een wijnfles is niet drukbestendig, die ploffen al uiteen als je wijn bottelt die nog een heel klein beetje doorgist, dus zekersteweten als je er 13 g/l suiker bij doet!
Inmiddels kan ik je vertellen dat mijn moeder een prima rosé achtige substantie heeft laten vergisten en dat moet inmiddels 3 weken koud staan, volgens de procedure. Dat deed ze gewoon in wijnflessen met een schroefdop.

 Mijn idee is, dat de most een zakje klaringsmiddel A en B heeft, en dat vermoedelijk die laatste zorgt voor het stoppen van de vergisting (zoals sulfiet doet). Om de wijn een beetje koolzuur en een licht zoetje te geven, gebeuren er daardoor (gelukkig) geen spannende dingen.

Het lijkt me ook sterk. De mensen die bij de Blokker zoiets kopen, hebben helemaal geen geavanceerde middelen tot hun beschikking. Een dergelijk produkt zou direct uit de handel gehaald worden als mensen rapporteerden dat flessen exploderen.

Tot zover my 2 cents.

Alexander_H

Vond er ook nog 3 bij de lokale Blokker, totale paniek bij de weekendhulp. stond 24,99 op de prijssticker. Kassa zei netjes 1 euro :)

Nick H.

Hartelijk dank voor deze tip!! Ik heb ook bij mijn plaatselijke Blokker 4 sets kunnen bemachtigen.

Fijn om die 5-literflessen te hebben voor wat experimenten. En de wijn ga ik ook maar maken in mijn 25-literfles. Ik denk dat er een licht mousserende Lambrusco-achtige wijn uit zal komen. En als die niet te drinken is, dan gebeurt er het zelfde mee als mijn rode wijn van vorig jaar. Die was niet te pruimen. Die is via distillatie echter bijzonder lekker geworden met wat sinaasappelschil.

 :proost: :proost:

Rob.Erto

Ik heb afgelopen weekend een fles opengetrokken (gebotteld met 11 gram suiker/liter in reguliere bierflesjes). Niks mis mee, prima binnen te houden. Champagne-achtige drank.

Brouwerij Mennekes

2 weken terug mijn 'Blokker wijn' geprobeerd maar het smaakte gruwelijk veel naar spiritus. Ik laat ze nog een paar weken liggen maar ik verwacht er niet veel van. Als ze niet smaken dan probeer ik nog wel een pakket. En anders mooo 56 glazen gistflessen voor 6 euro op de kop getikt  ^-^

Jacques

Citaat van: Brouwerij Mennekes op 29-07-2019  18:28 u... En anders mooo 56 glazen gistflessen voor 6 euro op de kop getikt  ^-^

56? Dat zijn er wel heel veel...

Brouwerij Mennekes

Citaat van: Jacques op 29-07-2019  21:21 u56? Dat zijn er wel heel veel...

Haha inderdaad, dikke vinger syndroom denk ik. Het zijn er 6 Jacques

Jacques

Citaat van: Brouwerij Mennekes op 29-07-2019  21:56 uHaha inderdaad, dikke vinger syndroom denk ik. Het zijn er 6 Jacques

Dat is een mooi aantal voor het uitvoeren van tests.

Heuvinger brouwerij

Citaat van: Brouwerij Mennekes op 29-07-2019  18:28 u2 weken terug mijn 'Blokker wijn' geprobeerd maar het smaakte gruwelijk veel naar spiritus.
Ik heb die wijn gebotteld in bierflessen.
Net weer met mijn echtgenote leeggemaakt.
Ach, ik vind het niet eens zo raar smaken, maar eigenlijk heb ik liever mijn gebouwen bier.
Oja, ik heb die klaringszakjes niet toegevoegd, bij bier gebruik ik tenslotte ook geen klaringsmiddelen.
Citaat van: Brouwerij Mennekes op 29-07-2019  18:28 uIk laat ze nog een paar weken liggen maar ik verwacht er niet veel van.
Ik had mijn dochter ook een setje gegeven,zij heeft wel die klaringszakjes toegevoegd en die wijn desondanks troebel gebotteld in wijnflessen met schroefdop.
Ik hoop dat dat goed komt.

Brouwerij Mennekes

Citaat van: Jacques op 29-07-2019  22:19 uDat is een mooi aantallen voor het uitvoeren van tests.
Ja, absoluut. De waterslotjes kunnen een beetje gas-tape gebruiken en prima testflessen.

Iemand enig idee wat die spiritus smaak kan zijn? Jaren terug eens een wat duurder champagne geproefd welke ook een spiritus smaak had. Maar niet zo sterk als deze.

Irukandji

Van de week een fles opengetrokken en smaakte best. Ook die zak van een liter in 10 liter bier gegooid en vergist met champagnegist. Is een heerlijk bier geworden 😀😀

BrouwMark

Citaat van: Brouwerij Mennekes op 30-07-2019  08:10 uIemand enig idee wat die spiritus smaak kan zijn? Jaren terug eens een wat duurder champagne geproefd welke ook een spiritus smaak had. Maar niet zo sterk als deze.

Heb je je wijn gedurende de warme dagen vergist? Hogere alcoholen kunnen ook een spiritussmaak geven.

Mijn bescheiden twee pakketten zijn eigenlijk wonderbaarlijk goed gelukt. Champagnegistig en intens sprankelend. Effe een paar flesjes sparen voor oud en nieuw!

Brouwerij Mennekes

Citaat van: BrouwMark op 30-07-2019  20:27 uHeb je je wijn gedurende de warme dagen vergist? Hogere alcoholen kunnen ook een spiritussmaak geven.

Mijn bescheiden twee pakketten zijn eigenlijk wonderbaarlijk goed gelukt. Champagnegistig en intens sprankelend. Effe een paar flesjes sparen voor oud en nieuw!

Nee dat toch niet, maar ik heb inmiddels een vergistingskast dus daar zullen we het eens opnieuw proberen. Net nog een flesje koud gelegd, als die ook niet smaakt dan gaan we pakket 2 eens openen en opnieuw proberen.

Brouwerij Mennekes

Gisteren weer een batch gemaakt en in de vergistingskast gezet. Een mooie schuimlaag van 1,5 cm staat er nu op maar wederom geen bubbels in het waterslot. Ik heb wat gastape om het onderste gedeelte van het waterslot gedaan en stevig in de rubberen stop geduwd. Lijkt nu wel vaster te zitten in de stop maar volgens mij nog steeds niet helemaal dicht dus. Misschien meer gastape gebruiken? Zitten nu zo'n 5 a 6 laagjes op.

Jacques

Citaat van: Brouwerij Mennekes op 11-08-2019  09:45 uMisschien meer gastape gebruiken? Zitten nu zo'n 5 a 6 laagjes op.

Volgens mij weet je het antwoord al op deze vraag...
Gewoon uitproberen.

Brouwerij Mennekes

Citaat van: Jacques op 11-08-2019  11:27 uVolgens mij weet je het antwoord al op deze vraag...
Gewoon uitproberen.

Haha bedankt Jaques, ik dacht misschien weten jullie nog iets anders waar het aan kan liggen.

Richard3

Is er iemand die even de oorfles wil wegen? Dan weet ik hoeveel ik in mijn half gevulde fles heb zitten.

Rob Q


Richard3


Jacques

Citaat van: Rob Q op 19-01-2020  16:41 u1207 gram zonder dop en waterslot.

Mijn ervaring met de weegmethode heeft mij geleerd dat het gewicht van flessen die voor het oog hetzelfde zijn  per fles kan verschillen...

In dit geval zal het niet zo veel uitmaken, maar bij de weegmethode komt het wel heel precies.


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.