Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Extra pale vervangen door pilsmout gecombineerd met pale ale mout  (gelezen 781 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Elyst

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 18
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Goedemiddag,

Dit weekend wil ik de citra IPA van Brewdog gaan brouwen. Voor dit recept heb ik 6 kilo extra pale mout nodig voor een 20 L brouwsel.

Nu ben ik stom geweest en heb i.p.v. extra pale mout pilsmout besteld in dezelfde kleur.  Ik heb thuis nog 2 kilo pale ale mout staan.

Mijn vraag is:
Kan ik deze twee combineren om een vergelijkbaar resultaat te krijgen? Het gaat dan om 4 kilo pilsmout en de 2 kilo pale ale mout.

Groetjes,
John

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline BrouwMark

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.214
  • Land: nl
  • Huisbrouwerij Bestenasse
Re: Extra pale vervangen door pilsmout gecombineerd met pale ale mout
« Reactie #1 Gepost op: 25-04-2019 22:02 u »
Qua smaken zul de dan denk ik inderdaad een vergelijkbaar resultaat krijgen, je kleur zal ietsje donkerder worden.

Offline Elyst

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 18
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Extra pale vervangen door pilsmout gecombineerd met pale ale mout
« Reactie #2 Gepost op: 29-04-2019 16:34 u »
Qua smaken zul de dan denk ik inderdaad een vergelijkbaar resultaat krijgen, je kleur zal ietsje donkerder worden.

Bedankt voor je reactie! Woensdag ga ik weer brouwen dus zal het eens uitproberen. Ik heb nog een klein vraagje. Dit is het recept die ik ga brouwen: https://brewdogrecipes.com/recipes/citra

In de bier XML staat bij de laatste hopgift dat deze 0 minuten meekookt. Nu neem ik aan dat dit de vlamuit hopgift is. Als ik terugkoel naar 80 graden met mijn dompelkoeler en vervolgens de hop 15 minuten in het wort doe, zit ik dan in de juiste richting?

Groet,
John

Offline Johan_vL

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 238
  • Land: nl
  • Van proberen kun je leren
Re: Extra pale vervangen door pilsmout gecombineerd met pale ale mout
« Reactie #3 Gepost op: 29-04-2019 22:06 u »
Met pale mout kun je je een kortere kooktijd veroorloven van 60 a 75 min, omdat er minder sulfide uitgekookt hoeft te worden. Als je pilsmout gebruikt is het naar mijn idee beter om 90 min te koken. :brouwen:

Tags: