Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Met 50 L brouwinstallatie een gistvat van 300 L inhoud te vullen (5x brouwen)  (gelezen 434 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MaJa

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 87
  • Land: pe
  • El Pastor Belga
Is dit mogelijk met 5 brouwdagen en hoe moet ik dat dan zien voor de gisttoevoeging?

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline brouwerwaldonk

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 823
  • Land: be
  • Water is lekker als het langs brouwerij is geweest
Als het eerste brouwsel goed bezig is met gisten mag het volgende er gewoon bij zonder nieuwe verse gist of starter.
Hou wel heel goed de temperatuur van het gistende wort in de gaten, want dat moet je zeker kunnen koelen.
Een gewone gistkast/koelkast zal niet volstaan. Je zal in het gistende wort een koelspiraal moeten gebruiken.
Hopelijk heb je daarvoor iets wat goed werkt en stuurbaar is.

Offline MaJa

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 87
  • Land: pe
  • El Pastor Belga
Heb een kelder waar het 15-16 graden is. Maar dit kan dus 5 dagen na elkaar herhaald worden?

Offline emiel1

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 577
  • Land: nl
    • North Brews' facebookpagina
Ik wil niet de knuppel in het hoenderhok gooien, maar wil je echt 250 liter bier ongecontroleerd vergisten?

Offline brouwerwaldonk

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 823
  • Land: be
  • Water is lekker als het langs brouwerij is geweest
heb een kelder waar het 15-16 graden is. maar dit kan dus 5 dagen na elkaar herhaald worden?
Ja dat kan 5 keer achter elkaar.
Koelen moet je zeker doen want de omgevingstempemperatuur van de kelder kan je vat van 300L niet snel genoeg koelen. Het zal in het vat meer dan 30C worden.

Offline knifeman

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 273
  • Land: be
  • Brewing Vespa Garage
Gewoon doen. 50 liters brouwen en koelen voor je ze in gistvat kiepert. En niet nonchalant worden na 2 keer brouwen ;)

Offline MaJa

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 87
  • Land: pe
  • El Pastor Belga
Ga het een keer proberen.

Tags: