Met 50 L brouwinstallatie een gistvat van 300 L inhoud te vullen (5x brouwen)

Gestart door El Pastor Belga (MaJa), 10-04-2019 16:45 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

El Pastor Belga (MaJa)

Is dit mogelijk met 5 brouwdagen en hoe moet ik dat dan zien voor de gisttoevoeging?

brouwerwaldonk

Als het eerste brouwsel goed bezig is met gisten mag het volgende er gewoon bij zonder nieuwe verse gist of starter.
Hou wel heel goed de temperatuur van het gistende wort in de gaten, want dat moet je zeker kunnen koelen.
Een gewone gistkast/koelkast zal niet volstaan. Je zal in het gistende wort een koelspiraal moeten gebruiken.
Hopelijk heb je daarvoor iets wat goed werkt en stuurbaar is.

El Pastor Belga (MaJa)

Heb een kelder waar het 15-16 graden is. Maar dit kan dus 5 dagen na elkaar herhaald worden?

emiel1

Ik wil niet de knuppel in het hoenderhok gooien, maar wil je echt 250 liter bier ongecontroleerd vergisten?

brouwerwaldonk

Citaat van: MaJa op 10-04-2019  17:53 uheb een kelder waar het 15-16 graden is. maar dit kan dus 5 dagen na elkaar herhaald worden?
Ja dat kan 5 keer achter elkaar.
Koelen moet je zeker doen want de omgevingstempemperatuur van de kelder kan je vat van 300L niet snel genoeg koelen. Het zal in het vat meer dan 30°C worden.

knifeman

Gewoon doen. 50 liters brouwen en koelen voor je ze in gistvat kiepert. En niet nonchalant worden na 2 keer brouwen ;)

El Pastor Belga (MaJa)


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.