Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Een hele tijd geleden stuurde Brouwmarkt een mailing rond een recept van champagebier dat ze op hun website hadden staan. Heeft iemand dat recept nog want ik kan het niet meer vinden, ook op hun site niet meer!bedankt!
Deze week ook een poging gedaan om een Champagne bier te brouwen.Ik heb een keer een Karmeliet kloon gebrouwen waarbij de hergisting op fles was mis gegaan.Veel te veel koolzuur en gushing, maar prima als champagnebier. Na goed koelen goed uit te schenken en een prachtige langdurige koolzuurstroom. Het stond dus al een langere tijd op mijn lijstje om dit nog een keer te doen maar dan bewust ... Dus nu is mijn Orange Karma Brut is in wording.
Helaas heb ik het recept ook niet bewaard, maar de mail met de, inmiddels dode link, heb ik nog. Die is van 01.03.2019. Stuur ze een mail naar klantenservice@braumarkt.com zou ik zeggen. (En deel het daarna vooral hier). Succes.
Dankzij dit bericht de originele link kunnen achterhalen: https://www.braumarkt.com/champagnebierOp verschillende cache sites gekeken, maar nergens gevonden. Je zult ze moeten mailen/bellen denk ik.
Ik zag het vooral als een promo voor Swaen mout, waar Braumarkt nogal dol op lijkt te zijn.
De temperaturen gaan vanaf nu weer zachtjes omhoog. De tijd van zware donkere bieren gaat langzaam over in tijd voor lichtere biertjes. Welk bier ga je brouwen? Wij inspireren je graag: wat dacht je van heerlijk champagnebier op basis van champagnegist? Weliswaar niet altijd licht in alcohol, maar wel een zonnig en sprankelend bier. Chique om te serveren en prettig om te drinken. Champagnebier is een nieuwe trend in de bierwereld en wordt steeds populairder. Hoe maak je deze biersoort? Wij geven een lekker recept.Wat houdt champagnebier in?Officieel mag de naam champagne alleen gebruikt worden voor mousserende wijnen uit de bekende streek in Frankrijk, dus een gebrouwen biertje mag de term niet op een label hebben staan. Maar we mogen deze biersoort wel ‘Champagnebier’ noemen, want je maakt het met champagnegist. Champagnebier is een ondergistende biersoort die lang moet rijpen. Sommige edities worden zelfs in grotten gerijpt in de Franse champagnestreek. Door de toevoeging van suikers en champagnegist, kan champagnebier een zure smaak hebben. Daarnaast heeft het vaak een hoog alcoholpercentage, rond 10% of hoger. Voorbeelden zijn Deus Brut des Flandres, Malheur Bière Brut of Weihenstephan Infinium.Langere rijping: begin nu en proost in juniChampagnebier wordt doorgaans ca. 3 maanden gerijpt op gist in de fles. De gist komt in de hals terecht doordat gist zich van de wand losweekt. Sla de flessen op in een donkere ruimte voor een aantal weken en geniet daarna van je eigen gebrouwen speciaalbier. Bottel je champagnebier in een champagnefles met kurk en serveer hem koel.Bestel je champagnegist >Methode: BIAB Soort: American Light Lager Kooktijd: 60 min Aantal liters: 9 liter Boil Size: 14 liters Boil Gravity: 1.034 Efficiëntie: 50% IBU: 46,34ABV: 10.58%Gisting Hoeveelheid Gisting PPG °L % 3 kg Duits - Pilsner 38 1,6 80% 0,75 Glucose 46 0,5 20% Hop Hoeveelheid Soort Type AA Gebruik Tijd IBU 10 gr Nelson Sauvin Pellets 11 Kook 15 min. 17.7740 gr Nelson Sauvin Pellets 11 Kook 5 min 28.56 Gist Hoeveelheid Soort Type 10 gr White Labs - Champagne Yeast WLP715 Ondergist Mash guidelines Hoeveelheid Type Temperatuur Tijd 16L Temperatuur 64 C 90 min Andere ingredienten Hoeveelheid Naam Type Gebruik Tijd 2 gr Zout Water AGT Mash 1 uur 7 ml Malkzuur Water AGT Mash 1 uur
Merci, eindejaarsbiertje denk. 0.75 glucose, wil dat zeggen 750 gram?
Klopt. 3 kg mout is 80%, dan is de overige 20% 0,75 kg.