Hallo allemaal! Hier
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,38864.msg588199.html#msg588199zat ik me te bedenken wat ik eens zou gaan doen met de oogst van 2018. Het plan was om alles in één bier te gebruiken. Ik heb eens zitten knutselen, en heb er een DIPLO van gemaakt (Double India Pale Lager with Oats)

Dit is het plan:
23 l BIAB, begin SG 1067, eind SG 1011, alc 7,5%, 34 EBU, 12 EBC, EFF 81%
84,1% pilsmout
11,1% havervlokken
04,8% cara120
23 l maischen 1 uur op 66 ºC, 6,5 l spoelen, 60 min koken
35 gr Cascade 7% koken 60 min
50 gr Cascade 7% koken 5 min
100 gr Cascade 7% whirlpool/hopstand 30 min @ 75 ºC
100 gr Cascade 7% koudhop 4 dagen
Vergisten met 3 pakjes fermentis saflager s-23 op 10 ºC
------
Ik ben nog niet helemaal uit het gebruik van brouwzouten hier. Is het verstandig om voor meer calciumsulfaat te gaan om de hoppigheid te benadrukken, of juist meer calciumchloride om het bier wat meer zoetigheid mee te geven?
Wat vinden jullie ervan? Het is mijn eerste ondergister. Opmerkingen zeer welkom!
Mark.