Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Zelf gerst roosteren (roasted barley)  (gelezen 259 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Steve Vermeiren

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 3
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Zelf gerst roosteren (roasted barley)
« Gepost op: 31-03-2019 19:08 u »
Hoi iedereen die dit leest :degroeten:,

Mijn brouwmaat kreeg via z'n ouders een zak (25kg) ongemoute gerst via een molenaar die ze een bezoekje brachten.
Nu spelen we met het plan om deze op één of andere manier te roosteren om hiermee een stout te verheerlijken.
Zelf dachten we dit misschien op de BBQ te doen ivm eventuele rook of reukontwikkeling.

Heeft er van jullie iemand ervaring mee of tips die we kunnen gebruiken?

Ik ben jullie alvast zeer dankbaar  :biersmile:

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 958
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: zelf gerst roosteren (roasted barley)
« Reactie #1 Gepost op: 31-03-2019 21:10 u »
Dat gaat prima in de oven
Gewoon 1 kg op de bakplaat en beginnen op 150 graden voor 15 minuten. Daarna omroeren en weer 15 min. Ik heb m geroosterd totdat ie lekker knapperig was
Helaas blijven de bieren iets troebel bij een stort van 15 procent
Ik heb dus nog ongemoute echte brouwgerst over, dus als iemand interesse heeft is ie welkom.

Tags: