Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Toevoegen kruiden  (gelezen 1049 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Sjuuls

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Toevoegen kruiden
« Gepost op: 27-03-2019 19:21 u »
Ik ben van plan om een Tripel te gaan brouwen nu zag ik als tip op het recept wat er bij zat dit betreft een moutpakket dat koriander er goed bij past bedoelen ze dan korianderzaad of gemalen bladeren? En voeg ik dit toe na het laatste hop?

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline haicoterbeek

  • -
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.033
  • Land: nl
  • Brouwerij “Ram”
Re: Toevoegen kruiden
« Reactie #1 Gepost op: 27-03-2019 19:24 u »
Je kunt de gemalen korianderzaad toevoegen aan het einde van de kook.

Offline Traploper

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 247
  • Land: 00
  • Meer bier, meer beter.
Re: Toevoegen kruiden
« Reactie #2 Gepost op: 27-03-2019 20:13 u »
Ja, 5 minuten meekoken is voldoende. Maar gebruik het met mate, anders neemt het je hele bier over.

Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.025
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: Toevoegen kruiden
« Reactie #3 Gepost op: 27-03-2019 21:19 u »
Ik plet 1 gram per 10 liter tussen 2 lepels en paar minuten meekoken
Persoonlijke smaak en meer voeg ik niet toe. Overheerst gauw.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.202
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Toevoegen kruiden
« Reactie #4 Gepost op: 28-03-2019 00:01 u »
Ik ben van plan om een Tripel te gaan brouwen nu zag ik als tip op het recept wat er bij zat dit betreft een moutpakket dat koriander er goed bij past bedoelen ze dan korianderzaad of gemalen bladeren? En voeg ik dit toe na het laatste hop?

Doe het maar eerst zonder koriander... ;)  Probeer eerst te leren brouwen voordat je de hele kruidenkast opent... ;)

Offline haicoterbeek

  • -
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.033
  • Land: nl
  • Brouwerij “Ram”
Re: Toevoegen kruiden
« Reactie #5 Gepost op: 28-03-2019 00:42 u »
Doe het maar eerst zonder koriander..... ;)  probeer eerst te leren brouwen voordat je de hele kruidenkast opent... ;)
Soms bu’j te bange! 12 gram op 20 liter en gaan!

Offline Sjuuls

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Toevoegen kruiden
« Reactie #6 Gepost op: 28-03-2019 11:50 u »
 

Is met een vijzel ook goed?

;)
Ik plet 1 gram per 10 liter tussen 2 lepels en paar minuten meekoken
Persoonlijke smaak en meer voeg ik niet toe. Overheerst gauw

Offline Brouwert

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 272
  • Land: no
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Toevoegen kruiden
« Reactie #7 Gepost op: 28-03-2019 12:46 u »
Ik ben van plan om een Tripel te gaan brouwen nu zag ik als tip op het recept wat er bij zat dit betreft een moutpakket dat koriander er goed bij past bedoelen ze dan korianderzaad of gemalen bladeren? En voeg ik dit toe na het laatste hop?

Korianderzaad dus, geen blad. En inderdaad de laatste 5 min meekoken.

Offline Fractus

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 86
  • Land: nl
  • Trotse eigenaar van een Arsegan Easybrew 30
Re: Toevoegen kruiden
« Reactie #8 Gepost op: 28-03-2019 13:24 u »
Vijzel is prima, zolang je de zaadjes maar plet. Je ruikt het meteen ;)

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 33.817
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Toevoegen kruiden
« Reactie #9 Gepost op: 28-03-2019 22:54 u »
Ik plet 1 gram per 10 liter tussen 2 lepels en paar minuten meekoken
Persoonlijke smaak en meer voeg ik niet toe. Overheerst gauw.

Een goede tripel kan zonder koriander.

Tags: