Algemeen > Stel je voor

Hoi ik ben Jan

(1/3) > >>

magicjantje:
Hallo iedereen,

Mijn naam is dus Jan.
Ik ben 37 jaar, getrouwd, vader van 2 dochters.
Woonachtig in een heel klein Brabants dorpje, Wilbertoord.

Dat je van water, graan en gist lekkere dingen kunt maken wist ik al, ik ben namelijk al ruim 20 jaar broodbakker.
Zo'n beetje mijn hele leven heb ik interesse in hoe voedsel gemaakt wordt. (Anders wordt je ook geen bakker natuurlijk ;))
Vooral het fermentatieproces spreekt me erg aan.
7 jaar geleden ben ik begonnen met wijn maken, vooral omdat er nog wel eens wat overbleef in de moestuin was dat wel handig.
(mijn lekkerste zelf gemaakte wijn is peterselie wijn)(kortom, ben wel in voor experimenten)

Mijn interesse voor het brouwen van bier, heb ik eigenlijk altijd wel gehad, al is het door tijd tekort er nooit echt van gekomen.
Maar mede door de populariteit van "speciaal bier", is dit weer extra aangewakkerd.

Ik lees al een tijdje mee op dit forum, heb me vandaag geregistreerd want, mijn eerste bier staat de bubbelen in de DJ (af zoals ik hier schijn te moeten zeggen: mandfles.)
Dit is een dunkel weizen, 5 liter.
De mout, gist en hop heb ik besteld via brouwmout (en meteen laten schroten want een molen heb ik nog niet)

Verdere hobby's, Cabaret maken, Geocachen en mag (graag) gaan hardlopen.

Houdoe,

Jan

tdp:
Jan, welkom op het forum!

Al op andere vlakken veel ervaring, wat hier zeker van pas kan komen. Vragen staat vrij, het gebruik van de zoekfunctionaliteit en de tags ook. Heel veel is al beschreven (was je vast al achter), en in de basis is er niet veel nieuws onder de zon, waardoor oude topics ook nog steeds zeer waardevol zijn!

brother_beer:
Welkom, leuke omschrijving. Voordeel als bakker is dat je de "restproducten" van bier vaak prima kunt recyclen voor bijvoorbeeld koeken  ;D.

BrouwMout.nl:
Welkom op het forum.

Dat er maar veel bieren mogen volgen! :brouwen:

beermenke:
Dag Jan
Welkom
Mijn medebrouwer is ook bakker en van elk brouwsel gaat alles mee. Zelfs van de gistslurry gaat in het brood. Vrij vast brood doch best lekker.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie