Algemeen > Aankondigen gebeurtenissen

23-06-2019 Unieke brouwwedstrijd Zaltbommelse Stadsbrouwerij - Meld je aan!

(1/1)

Zaltbommelse stadsbrouwer:
De Zaltbommelse Stadsbrouwerij daagt bierbrouwers uit met een unieke brouwwedstrijd

Tijdens het jaarlijkse Speciaalbierfestival op zondag 23 juni wordt er voor het eerst een brouwwedstrijd gehouden. Tijdens deze wedstrijd zullen amateurbrouwers onderling strijden om de titel ‘het mooiste speciaalbiertje van de Bommelerwaard en Omstreken’. De wedstrijd wordt gehouden in 2 categorieën: Hobbybrouwers en Microbrouwerijen.

Microbrouwerijen betreft brouwers die echt ‘thuis’ hun bier brouwen én verkopen. Zij hebben dus een AGP (accijnsnummer om commercieel te mogen brouwen). De categorie Hobbybrouwers bestaat uit thuisbrouwers die voor eigen gebruik brouwen, zij hebben dus geen AGP.

In de Bommelerwaard zijn veel brouwers uit beide categorieën, maar ook brouwers uit de wijdere omtrek mogen meedingen naar de felbegeerde titel. De jurering vindt plaats door een vakjury. Daarnaast zal ook het oordeel van de publiek mede bepalend zijn voor het winnende speciaalbier in beide categorieën.

Aanmelden
Meld je nu aan voor de brouwwedstrijd door te mailen naar info@zaltbommelse-stadsbrouwerij.nl. Je krijgt dan nadere informatie over de spelregels. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij! Uiterlijke inschrijfdatum is 30 april.

CeesM:

--- Citaat van: Zaltbommelse stadsbrouwer op 26-03-2019  14:43 u ---Microbrouwerijen betreft brouwers die echt ‘thuis’ hun bier brouwen én verkopen. Zij hebben dus een AGP (accijnsnummer om commercieel te mogen brouwen).

--- Einde van citaat ---
Heh? Mag dat tegenwoordig ook gewoon thuis? :-\

hansHalberstadt:
Volgens mij wel, mits je brouwruimte gescheiden is van je woning, zodat de accijnse geen huisvredebreuk hoeft te plegen als ze onaangekondigd naar binnen willen want dan krijg je geen vergunning.

Juindorper:
Misschien is het wel handig om die spelregels eerst bekend te maken voor dat men zich aanmeld en vervolgens weer terug trekt.
Als het oordeel van het publiek ook mee speelt dan zul je een behoorlijke hoeveelheid aan moeten leveren denk ik zo.

Jacques:

--- Citaat van: CeesM op 26-03-2019  17:44 u ---Heh? Mag dat tegenwoordig ook gewoon thuis? :-\

--- Einde van citaat ---

Dit zijn kleine commerciële brouwerijen met een AGP. Een AGP is een vergunning voor de accijnswetgeving, de afkorting staat voor accijnsgoederenplaats.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie