Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: SMG  (gelezen 27560 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Gio

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 279
  • Orde der vrienden van het levend bier !
Re: SMG
« Reactie #50 Gepost op: 16-01-2006 12:22 u »
Aha, nu kom je in mijn vakgebied, Flora en faunawet !

t.a.v. de onderstaande link,
veel plantensoorten zijn in de nieuwe AMvB vrijgesteld, dat wil niet zeggen dat je ze zomaar mag plukken maar voor het onopzettelijk vernietigen hoef je geen ontheffing aan te vragen. De planten zijn verdeeld in tabel 1,2 en 3. Tabel 1 is vrijgesteld, tabel 2 en 3 ontheffingsplichtig.

Gentianen (spec?) staan in tabel 2
Duizendguldenkruid staat niet op de lijst
Waterdrieblad tabel 2
Gagel tabel 2
Gezegende distel, niet inheems
 
als de AID je betrapt met een kofferbak vol beschermde planten staat je een fikse boete te wachten.
Het is mogelijk voor div. activiteiten een FFwet ontheffing te krijgen, bijv. educatie en onderzoek, waar ik brouwen ook onderschaar.
Maar een bezoekje aan een reformwinkel is makkelijker.

gioo


 


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Job

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 51
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: SMG
« Reactie #51 Gepost op: 17-01-2006 14:43 u »
Hoi MO,

Bijvoet is wel degelijk al eerder langs gekomen: je hebt 'm zelf al eens in dit onderwerp genoemd zelfs† :) .
Bijvoet† ( ook: gewone bijvoet ) wordt over het algemeen gebruikt als de benaming van Artemisia vulgaris, en een groot gedeelte van het† geslacht Artemisia wordt gemeenlijk aangeduid met de naam alsem ... Dus ook† absinth ( Artemisia absinthium ), citroenkruid ( Artemisia abrotanum ) en zelfs dragon ( Artemisia dracunculus ) . Meestal wordt absinth bedoeld, overigens.
In de gewone bijvoet is het aandeel thujon een stuk minder dan in absinth, maar het blijft oppassen - niet alle inhoudsstoffen zijn even onschuldig. Op zich goed, want er gaat ook een antibacteriŽle werking van uit ( uiteindelijk zijn al dit soort stoffen uiteindelijk bedoeld als weerstoffen ) maar het is goed om je ervan bewust te zijn.


vr. gr.

Job

EDIT:
Mijn excuses als mijn reacties zo nu en dan per ongeluk een beetje betweterig of wijsneuzerig overkomen - dat sluipt er in mijn enthousiasme soms een beetje in heb ik gemerkt. 't Is zeker niet zo bedoeld, en ik hoop dat ik er niemand mee irriteer, dat zou ik vervelend vinden. De balans tussen compleet willen zijn en helemaal niet reageren is soms lastig te vinden.

Tags: gruit kruiden