Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)  (gelezen 16427 keer)

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Offline Michiel8012

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 22
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #75 Gepost op: 23-05-2019 08:25 u »
Quadrupel? Hornindal dan? Smaakprofiel karamel en " mushroom" klinkt spannend

Het beste bier brouw jezelf

Klasse advies bob! Dank, een dezer dagen maar een receptje in BrouwHulp kloppen. Ik maak dan wel even een draadje aan om mijn ervaringen met deze gist te delen.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Chilobrachys

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 440
  • Land: nl
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #76 Gepost op: 23-05-2019 09:06 u »
Ik ga dan voor de Hallertauer mittelfrüh dan! weet jij ook de vergistingsgraad van de Espe? Een (snelle) zoektocht op het net leverde alleen de herkomst en de geadviseerde vergistingstemepratuur op (20c). Klopt dit ook in jouw ervaring?

Hij vergist op 20 graden in elk geval erg vlot, volgende week zal ik proberen wat over de smaak op te schrijven. De vergistingsgraad van de meeste is wel sterk afhankelijk van je wort net als bij andere gisten. Lastig om daar met de geringe informatie die er over is echt iets zinnigs te zeggen.

Offline Vik75

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 251
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #77 Gepost op: 23-05-2019 14:47 u »
Zit met een verstokte vergisting van de hornindale.
Weet niet wat er verkeerd is gegaan.
Maar krijg hem niet lager dan 1020 sg. Grrrrrrrr
Vergist bij 32 graden na een kleine starter te hebben gemaakt met dit gist.
Om te checken of hij nog goed was.
De starter ging niet gelijk aan de gang. Pas op 32 graden begonnen hij te vergisten.

De krausen gedroogd en bewaard. Kijken of deze beter gaat werken.

Na mijn vakantie maar eens wat andere bestellen.
En hiermee gaan experimenteren.

In ieder geval ik heb nog geen volledige vergisting gehad binnen enkele dagen.

Offline hobbybob

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.261
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #78 Gepost op: 23-05-2019 15:01 u »
Kveik staat erom bekent dat een lager start SG minder ver doorgist.

Waar ben je op begonnen? Maw wat is je SVG?


Offline Vik75

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 251
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #79 Gepost op: 23-05-2019 15:28 u »
Ik ben begonnen op 1.072 sg.
Mijn svg weet ik zo even niet.

Met een bierige groet vanaf mijn mobieleke


Offline hobbybob

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.261
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #80 Gepost op: 23-05-2019 15:45 u »
73%  7,2% alc

Het beste bier brouw jezelf


Offline Vik75

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 251
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #81 Gepost op: 23-05-2019 16:17 u »
Ik dacht dat deze jongens aardig ver door vergisten



met een bierige groet vanaf mijn   mobieleke


Offline hobbybob

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.261
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #82 Gepost op: 23-05-2019 16:21 u »
Heb ze wel in de vriezer nog niet mee gebrouwen misschien dat de "deskundigen" er iets over kunnen melden.



Offline Chilobrachys

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 440
  • Land: nl
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #83 Gepost op: 23-05-2019 16:44 u »
Ik dacht dat deze jongens aardig ver door vergisten.

Over het algemeen gaan ze niet heel ver door. Rond de 70-80% lijkt gebruikelijk.

Offline Vik75

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 251
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #84 Gepost op: 23-05-2019 16:47 u »
Nou dan zit ik aardig in de buurt.


Offline Chilobrachys

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 440
  • Land: nl
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #85 Gepost op: 26-05-2019 10:47 u »
#2 Rivenes, #11 Lida en #44 Jordal worden aan de lijst toegevoegd.

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.882
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #86 Gepost op: 26-05-2019 12:24 u »
Onze kveikkoning! Heb je nog genoeg buisjes of moet ik een keer wat langs brengen ;)

Offline Chilobrachys

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 440
  • Land: nl
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #87 Gepost op: 26-05-2019 13:35 u »
Onze kveikkoning! Heb je nog genoeg buisjes of moet ik een keer wat langs brengen ;)

Ik heb nog genoeg buisjes maar je mag de 33 cl buisjes hier wel komen testen  ;)
Bbq staat aan  :biersmile: ;)

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.882
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #88 Gepost op: 27-05-2019 08:28 u »
Ik heb nog genoeg buisjes maar je mag de 33 cl buisjes hier wel komen testen  ;)
Bbq staat aan  :biersmile: ;)

Was op bezoek bij de Othmar Brouwerij, anders een mooie middaginvulling!

Offline ArneSmits

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 32
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #89 Gepost op: 27-05-2019 10:02 u »
Hoi, heb je nog Espe liggen? Leuk om eens een quad of barley wine mee maken.

Offline Chilobrachys

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 440
  • Land: nl
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #90 Gepost op: 27-05-2019 17:43 u »
Heb ik nog, ik stuur je een pm  ;)

Offline Alexander_H

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 18
  • Land: nl
  • Brouwen is leren
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #91 Gepost op: 28-05-2019 08:04 u »
Hoe bewaren jullie de gedroogde en de buisjes vloeibare kveik?

Offline Chilobrachys

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 440
  • Land: nl
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #92 Gepost op: 28-05-2019 08:45 u »
De gist bewaart het best in de vriezer, de gist wordt hiervoor met glycerine vermengd zodat de cellen niet bevriezen.
De gedroogde gist kan ook gewoon koel bewaard worden.

Offline Brouwert

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 252
  • Land: no
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #93 Gepost op: 28-05-2019 10:31 u »
De gist bewaart het best in de vriezer, de gist wordt hiervoor met glycerine vermengd zodat de cellen niet bevriezen.
De gedroogde gist kan ook gewoon koel bewaard worden.
Ik bewaar gedroogde kveik ook in de vriezer.

Offline Chilobrachys

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 440
  • Land: nl
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #94 Gepost op: 21-06-2019 11:36 u »
Ik heb van de volgende soorten een beperkt aantal buisjes beschikbaar. De buisjes zijn 5 ml en geschikt om in te vriezen.

#1 Gjernes (Gedroogd)
#2 Rivenes
#3 Stranda (Gedroogd)
#5 Hornindal               
#6 Lĉrdal
#8 Tormodgarden (Saure)
#9 Ebbegarden (Gedroogd)
#10 Framgarden (Gedroogd)
#11 Lida
#16 Simonaitis
#17 Midtbust (Gedroogd)
#20 Espe (Gedroogd)
#38 Aurland
#41 Skare
#44 Jordal
Juggernaut Neipa blend (Mainiacal Yeast) (Gedroogd)
Sigmund Voss (The Yeast Bay)
Omega Hornindal (zonder bacteriën, wel alle giststammen)



Informatie over de gisten is terug te vinden op de onderstaande pagina's
http://www.garshol.priv.no/download/farmhouse/kveik.html#
http://www.milkthefunk.com/wiki/Kveik

Prijs is 5 euro per stuk inclusief verzending.

Kon de eerste post in het topic niet meer aanpassen. Update dus even zo.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 33.461
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #95 Gepost op: 21-06-2019 16:42 u »
Kon de eerste post in het topic niet meer aanpassen. Update dus even zo.

Eerste post in het topic is door mij aangepast.

Offline Rinus

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 142
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #96 Gepost op: 22-06-2019 08:08 u »
73%  7,2% alc

Het beste bier brouw jezelf

Sorry geheel off topic, sorry daarvoor, maar wat is dit voor een mooie app of meetinstrument?

Offline Koen S

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 770
  • Land: be
  • Waar de brouwer komt, moet de bakker niet zijn.
    • Sint Franciscus Home Brewery
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #97 Gepost op: 22-06-2019 08:43 u »
Brewking

Offline HJvK[nl]

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 55
  • Land: nl
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #98 Gepost op: 12-07-2019 01:12 u »
Is er nog kveik beschikbaar? En zo ja welke soorten?

Offline Chilobrachys

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 440
  • Land: nl
Re: Kveik, beperkt beschikbaar (nu 5 nieuwe soorten)
« Reactie #99 Gepost op: 12-07-2019 13:06 u »
Alles in de eerste post is beschikbaar, binnenkort zullen er weer een paar nieuwe soorten worden toegevoegd maar eerst weer eens brouwen  ;D

Tags: gist