Recepten > Kloonbrouwsels

Bier met IPA trekjes en laag volume % alcohol

<< < (2/4) > >>

springerke:

--- Citaat van: Ronnie op 15-03-2019  10:01 u ---

Heeft iemand een goed recept voor een smakelijk bier van pakweg 2,5 3 Vol% met IPA trekjes?

--- Einde van citaat ---

Kijk eens in uw pb

Dund:

--- Citaat van: Traploper op 15-03-2019  16:56 u ---Even voor mezelf: Als je geen hop in de kook gebruikt, is een kook van 60 minuten dan nog nodig of kun je met 15 minuten ook wel af? Of wordt dat een probleem met DMS?

--- Einde van citaat ---

Ik kook altijd een uur ook al zit er geen hop in. Alleen bij berliners kook ik maar 15 min en die smaken ook altijd goed.

Ik zal eens kijken of ik een recept kan posten.

Ronnie:
Bedankt allemaal!
Er is me door Springerke via PB een mooi receptje doorgestuurd, een LIPA I Mosaic / van Brewer's Friend (BIAB American...)  :biersmile:

Jacques:
Een beetje zwaarder (4%) maar wel heel erg lekker...

https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,38537.msg587236.html#msg587236

Ronnie:
Heb een beetje zitten knoeien met de brouwplanner, dit receptje effe samengesteld met de uit mijn voorraad beschikbare mouten en op.

BROUWPLANNER RAPPORT - (versie: 7.testF (FORA applicable))  - Datum Export: 18/03/2019

Naam van het bier                        : IPA "Saison"
Type van het bier                          : laag volume % IPA met sison trekjes
Brouwvolume                               : 36 liter
Extractie-efficintie                       : 78%
Voorspelling begindensiteit            : 1028,8 SG /7,3 P /7,5 Brix
Waarvan suikers                           : 1000,3 SG /0,1 P /0,1 Brix
Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1002,0 SG /0,7 P
Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 3,4%
Voorspelling IBU totaal  / EBC-kleur     : 35 IBU  /  16 EBC

STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS
Grondstof                            EBC       kg       % Gewicht
Pilsmout 3                           3       1,750        40,4 %
Palemout 7                          8       0,800        18,5 %
Aromamout (Amber 50)       49      0,500        11,5 %
Munich mout 15                   5      1,250        28,9 %
Kristalsuiker                        0       0,030        00,7 %

MAISCHEN EN SPOELEN
Gekozen Profiel: (D) Eerder Droog
Maischwater : 15,4 liter aan 67 C
              62,0C gedurende 45 min ( amylase (maltose))
              66,5C gedurende 15 min (Gemengde amylase )
              72,0C gedurende 20 min (a amylase (body) )
              Filterspoelen: ga naar 75..78C
Totaal spoelwater : 43,6 liter aan Max.80C
Spoelen tot : 1011 SG (Of 3,0 P of 3,1 Brix)

HOPPEN
Totale kooktijd : 70 minuten
Hop                           Vorm  alfa%  gram  Toev.na..'   IBU
Sorachi Ace                   BLM   8,0%    35      5'        22,9
Sorachi Ace                   BLM   8,0%    20      50'       6,7
Record (U)                    BLM   6,5%    20      50'       5,5
Groene Bel                    BLM   7,0%    10      70'       0,0

KRUIDEN / ZOUTEN /KOOKADDITIEVEN
Additief                      Aantal  Eenheid   Toev. na..'

VERGISTING
Gistnaam           : Danstar Belle Saison
Gisteigenschappen  : Belgische Saisongist

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie