Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Wie weet wat ik hier heb  (gelezen 935 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Johann

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 22
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Wie weet wat ik hier heb
« Gepost op: 03-03-2019 15:39 u »
Ik trof dit aan op mijn porter



Groeten

John

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.425
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #1 Gepost op: 03-03-2019 15:53 u »
Het resultaat van iets wilds, wat is niet zomaar te zeggen, kan een melkzuurbacterie zijn, een Brettanomyces of andere wilde gist.

Ingo

Offline Gerb

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.817
  • Land: nl
  • Elk bier een experiment
    • http://huisbrouwerij-het-ferment.blogspot.nl/
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #2 Gepost op: 03-03-2019 15:57 u »
Als het je bedoeling was om met een 'normale' biergist te vergisten, dan is dat niet gelukt. Als je een Brettvergisting, Vlaams Bruin of Lambiek wilde, dan wel.

Offline BrouwMark

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 897
  • Land: nl
  • Huisbrouwerij Bestenasse
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #3 Gepost op: 03-03-2019 16:16 u »
Prachtig!

Offline Johann

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 22
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #4 Gepost op: 03-03-2019 16:46 u »
Ziet er zeker mooi uit. Dit is pas ontstaan na het overhevelen toen de hoofdgisting voorbij was.
Ik wacht het in ieder geval nog maar even af.

John.

Offline Johann

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 22
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #5 Gepost op: 03-03-2019 17:28 u »
Nog een verdere vraag aangezien ik 0,0% ervaring heb met spontane / melkzuur gisting.
Hoe lang kan een dergelijke gisting duren?

Groeten

John

Offline middelaersch

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 47
  • Land: nl
  • En ik preuf, 't smakt, heb ik zelf gemakt!
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #6 Gepost op: 03-03-2019 17:52 u »
Heb je die foto met een microscoop o.i.d. gemaakt, of is dit gewoon zoals je het met 'het blote oog' ziet?
Ziet er in ieder geval niet heel smakelijk uit.  :-\

Offline Brouwerij Hulzebos

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 215
  • Land: nl
  • Veldrijder en dwarse BIAB brouwer.
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #7 Gepost op: 03-03-2019 18:48 u »
Ik wacht het in ieder geval nog maar even af.
Niet afwachten!
Direkt in de destileerketel.
Ruimte maken voor je volgende brouwsel.

Online Koen S

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 629
  • Land: be
  • Waar de brouwer komt, moet de bakker niet zijn.
    • Sint Franciscus Home Brewery
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #8 Gepost op: 03-03-2019 18:57 u »
Niet afwachten!
Direkt in de destileerketel.
Ruimte maken voor je volgende brouwsel.
Nee hoor, een Porter met Brett, gewoon proberen. Maandje of 6 laten staan, vooral afblijven en zorgen dat je de pelicle niet verstoort. Dan voorzichtig overhevelen naar bottelemmer en bottelen. Niet te veel bottelsuiker, een gram of 4 per liter max. 👍

Offline pippakillinova

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 395
  • Land: nl
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #9 Gepost op: 03-03-2019 19:20 u »
Yep, je hebt wat unieks in handen!

Offline wiliam

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 113
  • Land: be
  • Bio waar mogelijk.
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #10 Gepost op: 03-03-2019 19:20 u »
Ik volg Koen S, kan het lekkerste en meest verrassende bier worden.
Minstens een half jaar vergeten, langer is alleen maar beter.
http://ryanbrews.blogspot.com/2011/02/brettd-beers-my-take-on-adding.html


Offline pippakillinova

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 395
  • Land: nl

Offline hobbybob

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.182
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #12 Gepost op: 03-03-2019 19:59 u »
Niks destilleren, minimaal 6 maand vergeten, liever 12 maand.


Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.727
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #13 Gepost op: 04-03-2019 21:12 u »
Ik trof dit aan op mijn porter



Lekker... Gauw op een houten van zetten, jaartje wachten... :biersmile: :brouwen:

Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.130
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #14 Gepost op: 04-03-2019 22:25 u »
Jammer. Ik zou het weggooien en alles heel goed schoonmaken. Levert uiteindelijk waarschijnlijk een leeg bier op. Zonde van de tijd die je er nog insteekt.

Dit komt wel eens voor wanneer je regelmatig in je gistvat kijkt wanneer de hoofdvergisting voorbij is. Maar dat hoeft niet per se de reden van de besmetting te zijn.

Offline hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.974
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #15 Gepost op: 04-03-2019 22:37 u »
Het zal misschien best iets leuks kunnen worden, dus het proberen waard. Maar de kunst van het brouwen is vooral iets brouwen wat je vantevoren hebt bedacht en dit had blijkbaar een normale porter moeten worden. Toch iets misgegaan met hygienisch werken lijkt mij.

Offline Johann

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 22
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Wie weet wat ik hier heb
« Reactie #16 Gepost op: 05-03-2019 18:27 u »
Hallo allemaal.  Bedankt voor de antwoorden.  Middelaersch dit is met het blote oog te zien blazen van 1 tot enkele centimeters. Henielma, kijken of de hoofdgisting voorbij was is niet gebeurt ( niet nodig ook, er zit immers een waterslot op ) ;).
Ik laat het lekker staan en kijk eind dit jaar wel weer een. Zou inderdaad super zijn een brett porter.

Groeten

John.

Tags: