Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Vraag over vergistingstemperatuur Chimay kloon  (gelezen 558 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.204
  • Land: nl
  • Brouwerij de 12 Stuyvers
    • Brouwerij de 12 Stuyvers
Vraag over vergistingstemperatuur Chimay kloon
« Gepost op: 21-02-2019 07:40 u »
Afgelopen weekend heb ik een Chimay tripel kloon gebrouwen, ahoewel niet helemaal want ik had niet genoeg tarwemout, heb magnum als bitterhop gebruikt en kristalsuiker ipv de Canysirup uit de volgende link: http://www.candisyrup.com/uploads/6/0/3/5/6035776/chimay_tripel_blanc_-_040.pdf

Brouwen ging voorspoedig en alles zat na 6 uur in mijn nieuwe CCT.

Volgens het recept moet je de temperatuur in 1 week op laten lopen van 20 tot ongeveer 24 C tot ongeveer een SG 1010 en hierna n week op 10 C tot ongeveer SG 1008. Nu heb ik nog nooit de nagisting op een lage(r) temperatuur gedaan, vraag me ook af wat het nut eigenlijk hiervan is. Maar bovenal of ik er eigenlijk dan wel vanuit kan gaan dat de vergisting helemaal klaar is, en ik gen bierbommetjes ga krijgen. ik ben eigenlijk geneigd om de nagisting op 24c te houden tot het sg 3dgn gelijk is en dan te coldcrashen. Zou het veel smaakverschil opleveren? Iemand die mij uberhaubt het nut kan vertellen van temperatuur op lage nagisting? Kan me iets voorstellen wat betreft autolyse, maar gezien ik mijn gist ga afdumpen is dit de kans hierop zeer klein voor mij.

Tags: