Ingrediënten toevoegen

Gestart door meyerhj, 15-02-2019 10:52 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

meyerhj

Is er een standaardregel om bij het koken van het wort de toevoeging van zoethout of oranjeschil per liter aan te houden.

Gr Henk Meijer

brouwerwaldonk

Je voegt bij volgens uw smaak en goesting.
Niets is standaard. Wat ik wel altijd doe, 1g/10L Iers mos tijdens het koken. Hiermee krijg ik altijd mooi helder bier. Het zorgt ervoor dat de eiwitten na het koken en koelen samenklonteren en na 15 minuten bezonken zijn en netjes op de laag hopbellen liggen.

Jacques

Citaat van: meyerhj op 15-02-2019  10:52 uIs er een standaardregel om bij het koken van het wort de toevoeging van zoethout of oranjeschil per liter aan te houden.

Nee.

De hoeveelheid hangt af van het soort bier, de zwaarte van het bier, de hoeveelheid hop en je eigen smaak.

Wat je kunt doen is een tinctuur maken van zoethout en sinaasappelschillen en dat naar smaak toevoegen aan je bier. Een tinctuur maak je door zoethout en sinaasappelschillen in aparte flessen op alcohol (bijvoorbeeld goedkope wodka) te zetten.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.