Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: IngrediŽnten toevoegen  (gelezen 681 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline meyerhj

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 48
  • Land: nl
  • Bier met liefde gebrouwen,drink je met verstand
IngrediŽnten toevoegen
« Gepost op: 15-02-2019 10:52 u »
Is er een standaardregel om bij het koken van het wort de toevoeging van zoethout of oranjeschil per liter aan te houden.

Gr Henk Meijer


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline brouwerwaldonk

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.178
  • Land: be
  • Water is lekker als het langs brouwerij is geweest
Re: ingrediŽnten toevoegen
« Reactie #1 Gepost op: 15-02-2019 12:17 u »
Je voegt bij volgens uw smaak en goesting.
Niets is standaard. Wat ik wel altijd doe, 1g/10L Iers mos tijdens het koken. Hiermee krijg ik altijd mooi helder bier. Het zorgt ervoor dat de eiwitten na het koken en koelen samenklonteren en na 15 minuten bezonken zijn en netjes op de laag hopbellen liggen.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.201
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: IngrediŽnten toevoegen
« Reactie #2 Gepost op: 16-02-2019 00:35 u »
Is er een standaardregel om bij het koken van het wort de toevoeging van zoethout of oranjeschil per liter aan te houden.

Nee.

De hoeveelheid hangt af van het soort bier, de zwaarte van het bier, de hoeveelheid hop en je eigen smaak.

Wat je kunt doen is een tinctuur maken van zoethout en sinaasappelschillen en dat naar smaak toevoegen aan je bier. Een tinctuur maak je door zoethout en sinaasappelschillen in aparte flessen op alcohol (bijvoorbeeld goedkope wodka) te zetten.

Tags: