Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Hergisting op fles.  (gelezen 213 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Kokkebil

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 704
  • Land: 00
  • Hou van water,mits het langs de brouwer is geweest
Hergisting op fles.
« Gepost op: 11-02-2019 15:31 u »
Nadat ik heb gebotteld zet ik altijd het bier op kamertemperatuur gedurende 14 dagen voor de hergisting op fles.

Nu vraag ik me af of dit wel per se noodzakelijk is, kamertemperatuur en 14 dagen bedoel ik.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Online EdwinBrouwt

  • ABV De Bierkaai
  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 448
  • Land: nl
  • To beer or not to beer...
    • FRED Brewery
Re: hergisting op fles.
« Reactie #1 Gepost op: 11-02-2019 15:39 u »
Als je hem kouder wegzet, zal het langer duren voordat er koolzuur is gevormd, want dan werkt de gist trager (ik ga er van uit dat je suiker in de flesjes doet).

Hoe lang (7 tot 30 dagen) wil bij mij nog wel 's verschillen en hangt (o.a.) af hoe lang de vergisting en het lageren heeft geduurd (hoe langer, hoe meer tijd het kost om verder te vergisten in de fles).

Offline Gossi

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 129
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: hergisting op fles.
« Reactie #2 Gepost op: 11-02-2019 19:16 u »
Het gaat niet alleen om de hergisting, maar ook om de smaakjes kwijt te raken die de gist heeft gemaakt. Als je hem te vroeg koud wegzet stopt het proces.

Tags: