Hergisting op fles.

Gestart door Kokkebil, 11-02-2019 15:31 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kokkebil

Nadat ik heb gebotteld zet ik altijd het bier op kamertemperatuur gedurende 14 dagen voor de hergisting op fles.

Nu vraag ik me af of dit wel per se noodzakelijk is, kamertemperatuur en 14 dagen bedoel ik.

Edwin brouwt

Als je hem kouder wegzet, zal het langer duren voordat er koolzuur is gevormd, want dan werkt de gist trager (ik ga er van uit dat je suiker in de flesjes doet).

Hoe lang (7 tot 30 dagen) wil bij mij nog wel 's verschillen en hangt (o.a.) af hoe lang de vergisting en het lageren heeft geduurd (hoe langer, hoe meer tijd het kost om verder te vergisten in de fles).

Gossi

Het gaat niet alleen om de hergisting, maar ook om de smaakjes kwijt te raken die de gist heeft gemaakt. Als je hem te vroeg koud wegzet stopt het proces.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.