Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Mangrove Jacks bierklaring vloeibaar

Gestart door Fermon, 06-02-2019 09:17 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Fermon

Heeft iemand dit product al een keer gebruikt:

https://www.braumarkt.com/onze-producten/bierbrouwen/grondstoffen-en-ingredienten/klaringsmiddelen/mangrove-jacks-bierklaring-vloeibaar.html

Normaal maakt mij de helderheid niet zoveel uit maar wil dit product eens proberen bij een kolsch die ik nu aan het brouwen ben.

brouwerwaldonk

Vroeger in 1985 toen ik nog met bierkits werkte gebruikte ik Vislijm om het bier te klaren. Sinds ik met mout brouw totaal geen behoefte om klaringsmiddelen te gebruiken, het bier komt glashelder uit de lagering.



Zo kan ik het schenken.
 

elBieros

Wat heeft u toch altijd een prachtig helder bier brouwerwaldonk!  ;)

Biertje1985

Citaat van: brouwerwaldonk op 06-02-2019  10:22 uVroeger in 1985 toen ik nog met bierkits werkte gebruikte ik Vislijm om het bier te klaren. Sinds ik met mout brouw totaal geen behoefte om klaringsmiddelen te gebruiken, het bier komt glashelder uit de lagering.
De vraag is of Mangrove Jacks Bierklaring vloeibaar werkt  >:D

De werkzame stof is: https://en.wikipedia.org/wiki/Chitosan

Winemaking and fungal source chitosan[edit]

Chitosan has a long history for use as a fining agent in winemaking.[33][34] Fungal source chitosan has shown an increase in settling activity, reduction of oxidized polyphenolics in juice and wine, chelation and removal of copper (post-racking) and control of the spoilage yeast Brettanomyces. These products and uses are approved for European use by the EU and OIV standards.[35

Lijkt mij dat het werkt.
Misschien kan je het proberen Fermon? En je ervaringen delen uiteraard :proost:

Fermon

Citaat van: Biertje1985 op 06-02-2019  11:01 uDe vraag is of Mangrove Jacks Bierklaring vloeibaar werkt  >:D

De werkzame stof is: https://en.wikipedia.org/wiki/Chitosan

Winemaking and fungal source chitosan[edit]

Chitosan has a long history for use as a fining agent in winemaking.[33][34] Fungal source chitosan has shown an increase in settling activity, reduction of oxidized polyphenolics in juice and wine, chelation and removal of copper (post-racking) and control of the spoilage yeast Brettanomyces. These products and uses are approved for European use by the EU and OIV standards.[35

Lijkt mij dat het werkt.
Misschien kan je het proberen Fermon? En je ervaringen delen uiteraard :proost:

Ga ik doen.. Ik zal een deel bottelen met en zonder dit klaringsmiddel. Ik gebruik als gist de k97, bier met deze gist wordt meestal niet snel helder in mijn ervaring. Dus als het werkt zal het verschil wel zichtbaar zijn.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.